2 sprawy z obudową komputera

Witam.

Posiadam PC z obudową SilentiumPC Brutus 410 Pure Black. Jedna rzecz to taka, że jak mam przedni panel z USB i wejściami na słuchawki oraz mikrofon to te drugie działają ale USB już nie. Ktoś wie jak można ten problem rozwiązać? Znaczy się napięcie jest ale jak np. podłącze telefon to będzie się ładował lecz dostępu z komputera do niego nie mam.

Druga sprawa. W obudowie mam miejsca jeszcze na dwa dodatkowe wentylatory 120mm. Zapodajcie jakieś dobre, ciche wentylatory by do niej pasowały. A i jeszcze filtry zewnętrzne na magnes jakby były.

Druga sprawa. W obudowie mam miejsca jeszcze na dwa dodatkowe wentylatory 120mm. Zapodajcie jakieś dobre, ciche wentylatory by do niej pasowały. A i jeszcze filtry zewnętrzne na magnes jakby były.

be quiet! Pure Wings 2 120mm. Mam 3 takie i ich nie słychać nawet na najwyższych obrotach, do tego są też wydajne. Niestety za jeden jakoś 40++ zł. Dobre są też 120mm od SilentiumPC i tańsze, ale już nie tak wydajne.

2224222-a.jpg

Źle podłączone kable do mobo, albo zepsute usb. Jak podłączasz pendrive-a to ci go czyta ? W niektórych telefonach potrzeba odblokować klawiaturę, ustawić debugowanie usb, wybrać opcje pamięci masowej. Ewentualnie nie masz sterowników do telefonu i dlatego ci go nie czyta

Nie czyta nic. Ani pendrive, ani telefon, ani karta sieciowa na USB.

A problem z tym usb nagle ci się pojawił ? 3 miechy było ok i nagle ci nie łapie ? Patrzyłeś czy masz wszystkie sterowniki ? Sam montowałeś Pc czy ktoś ci składał ?

Przy okazji podaj specyfikacje kompa oraz system jaki masz

Po co ci dodatkowe dwa wentylatory ?

Bo lubię patrzeć jak się kręcą. kappa.png

@kllocu problem leży w tym, że te dwa USB nie rozpoznają urządzeń. Komp był montowany w morele.net. Sterów do tego na 100 nie było. Nie wiem od kiedy bo kompa mam rok i do tej pory nie korzystałem z tych USB a, że teraz coś chciałem podłączyć.

System Win7 64, procek i5 2500k, MOBO to ASRock asrock p67 pro3 B3, grafika to radeon HD7870, ramy to kingston HyperX 8GB.

Możesz podpiąć wtyczkę przedniego usb do innego gniazda na mobo. Ewentualnie wejść w bios, advanced, UEFI Setup Utility ( czy coś takiego :) ) i zobaczyć czy 2.0 controler masz na enabled.

Więcej pomysłów nie mam. Jak nie zadziała to dla mnie usb z przodu jest zepsute :D

Zapewne morele albo źle podłączyli albo wcale. Rozkręć obudowe i popatrz na kabel od usb.

Usb jest w kostce, więc raczej niemożliwe jest, żeby źle podłączyć

@down

Wiem, że w niektórych obudowach usb jest rozplecione. Sam mam taką budę.

W tej obudowie ( SilentiumPC Brutus 410 Pure Black ) usb jest w kostce i jest to wręcz niemożliwe, aby źle podłączyć.

W niektórych Obudowach USB jest rozplecione i można źle podłączyć.

Do podstawowych komputerów wystarczą 2 - 3 wentylatory by robić przewiew , więc dokupowanie 10 dodatkowych to stata kasy + głośniej

Rozbudowane systemy chłodnicze to do i7 + r9 290/gtx 780 i wyżej

Witam.

Posiadam PC z obudową SilentiumPC Brutus 410 Pure Black. Jedna rzecz to taka, że jak mam przedni panel z USB i wejściami na słuchawki oraz mikrofon to te drugie działają ale USB już nie. Ktoś wie jak można ten problem rozwiązać? Znaczy się napięcie jest ale jak np. podłącze telefon to będzie się ładował lecz dostępu z komputera do niego nie mam.