2.Wracamy do gry!Gothic 2NK:The Returning

Przedstawiam wam kolejnego moda do wieczne zywej gry Gothic 2 z dodatkiem Nock Kruka

Opis zaczerpniety z http://pl.gothic.wik...i/The_Returning

Gothic II: The Returning (Gothic II: Powrót) - największa modyfikacja do Gothic II: Noc Kruka rosyjskiej produkcji. Wprowadza naprawdę wiele nowych lokacji, zmienia zbroje jakie noszą niektóre z postaci, zmienia także tekstury niektórych potworów. Dodaje również zupełnie nowych przeciwników, wpowadza nowe gildie: nekromantów, magów wody i strażników świątynnych oraz bandytów, gildię kupców, gildię zabójców, czy myśliwych. Poza tym modyfikacja wprowadza także nowe przemioty, w tym wiele broni i zbroi. Magowie wody do walki używają już nie czaru Kula ognia lecz zaklęć związanych z wodą i energią. Ponadto zwiększony został poziom trudności, a ceny w sklepach wzrosły. Przywrócono również nazwy orkowych broni z Gothic I. W modyfikacji pojawiają się także nowe postacie, głównie znane z pierwszej części gry, np. Baal Parvez, Drax, czy Gor Na Kosh. Zobaczyć można również nowe kasty orków. The Returning doczekał się spolszczenia.

Kasty orkow

Nowe Potwory

Nowe Obozy

Nowe Lokacje

Zmiany w Grze

Nowe Bronie

Nowe Zbroje

Ciekawostki

• Jest możliwość odzyskania Uriziela;
  • można znaleźć ciało Trokara;
  • w modyfikacji aligator posiada ponad 3000 punktów życia;
  • to na razie największa modyfikacja do Gothic II: Noc Kruka;
  • można się dostać za Palisadę Orków;
  • można dostać sie do Starej Kopalni pomimo tego, że się zawaliła;
  • owa modyfikacja dodaje VII rozdział, inwazję orków na Khorinis;
  • w modyfikacji występuj wiele easter eggów z gier oraz filmów np: amulet Bena Kenobiego, orkowie bracia" z Warcrafta Thrall i Grom oraz demon Azgalor i Haradrimowie

Odziwo zainstalowałem sobie i gram w zwykłą 2 , po co wstawiasz linki skoro dodatek"" wyszedł ponad 4 lata temu xD ? Ale dzięki jak bede miał wolną chwilę to ściągnę. Szkoda, że ruscy to zrobili a nie my :( Nasz najlepszy mod do Gothica to Mroczne Tajemnice ehhh szkoda, że do 1... Gra sama w sobie to coś wspaniałego :) Szkoda, że nie zrobią już żadnej częśći na silniku z g2 bo g3 to już było co innego to była też dobra część ale i tak... o 4 nie wspomnę nic po prostu żenada.. nie każdy musi się z tym zgodzić, ale wg mnie tak właśnie jest.

Ale spolszczenie jest z tego roku xd

NA dniach wyjdzie Czas Zapłaty do 1 oraz w ciągu kilku miesięcy Zlote wrota do 2.Polskie mody.

Od siebie polecam do Gothica 1:

-Mroczne Tajemnice

-Czas Zaplaty(jest wersja beta)

Do Gothica 2 NK:

-The Returning

-The Dark Saga

-Juran

-Bushmak

Czekam na CSP do Gothic 3

ups zapomniałem o modzie do 2 z rola kobieca:

Velaya-Historia Wojowniczki

Okej okej, a nową fabułe ten mod wprowadza czy nie ?

Bo napisałeś tylko zmiany w postaciach i nowe postacie i że dodaje inwazje na khorinis, a żadnych zmian fabularnych niema?

Jest możliwość odzyskania Uriziela; to mnie najbardziej ciekawi... czy wstawili poprostu świątynie w której trzeba odwalić pamięciówke z 1 czy coś bardziej wyrafinowanego (skoro nikogo tam powinno nie być to powinno być bardzo prosto... a Uriziel z tego co pamiętam był strasznie lekki (30 siły czy coś?) więc na początek byłby całkiem OP :D)

Każda gildia ma mase zadań.Dodatkowe ok. 50/60 h fabuły.

Z urizielem jest bardzo ciekawa sprawa ,bo teraz w świątyni jest nowy władca zamiast śniącego.

Uriziel można teraz przerobić na runę zaklęcia dla magów.

Heh tylko ,że Uriziela wcale nie łatwo dostać.xd

Orkowie atakują i przejmują Jakendar.Trzeba go odbić.

Przy czym w górniczej dolinie w starej kopalni dzięki ulu-mulu można pociągnąć fabułę dla orków(Thral,Grom,Smok)

Garstka ssów ,przy czym spolszczenie już jest.

http://www.youtube.com/watch?v=xDLSsxm4zRI

A czas zapłaty nie został porzucony przypadkiem?

Przez Orcwarriora ale wydano betę ,która jest poprawiana przez Shergara i jego team.Na dniach wyjdzie pełna wersja Czasu Zapłaty.

Tutaj jest link do tematu:http://themodders.org/index.php?/topic/16435-gothic-czas-zaplaty-beta/

Łoo troszki mnie ominęło. Ale dobrze wiedzieć, że mod ten ma się dobrze. Z tego co poczytałem na forum mod ma się ukazać w marcu prawda?

Raczej tak.Jest duża szansa ,że nawet już w lutym.

Krthas, Karthas, coraz bardziej kusisz. Coś czuję, że będę musiał wygrzebać płytki Gothica ;).

@Ajron Po czym wnioskujesz, że ja jej nie mam o_O?

Osobiście wolę 2 dlatego zapytam jakiś bardzo dobry dodatek w polskiej wersji do g2 ? Istnieją jakieś ? ( oprócz nk xD )

Grałem nawet w coś takiego jak gothic 2 multi heh dobre zamiary mają, ale jeszcze długo czasu minie zanim wprowadzą jakieś nowości aby gra nie nudziła się warto sprawdzić

Ten jakie wyczucie, akurat wczoraj ktoś tego moda na forum CDA polecił i pykam :P Lepsze od MT do jedynki.

Postaram się na bieżąco informować was o postępach prac nad resztą ciekawych modów,łatkach do aktualnych i przedstawię jeszcze kilka(wartych poświecenia kilkudziesięciu godzin) w osobnych tematach.

Praktycznie z serią gothic zaczynał się mój wirtualny świat.Odejdzie Gothic ,odejdę także i ja .

Przedstawiam wam kolejnego moda do wieczne zywej gry Gothic 2 z dodatkiem Nock Kruka

Opis zaczerpniety z http://pl.gothic.wik...i/The_Returning

Gothic II: The Returning (Gothic II: Powrót) - największa modyfikacja do Gothic II: Noc Kruka rosyjskiej produkcji. Wprowadza naprawdę wiele nowych lokacji, zmienia zbroje jakie noszą niektóre z postaci, zmienia także tekstury niektórych potworów. Dodaje również zupełnie nowych przeciwników, wpowadza nowe gildie: nekromantów, magów wody i strażników świątynnych oraz bandytów, gildię kupców, gildię zabójców, czy myśliwych. Poza tym modyfikacja wprowadza także nowe przemioty, w tym wiele broni i zbroi. Magowie wody do walki używają już nie czaru Kula ognia lecz zaklęć związanych z wodą i energią. Ponadto zwiększony został poziom trudności, a ceny w sklepach wzrosły. Przywrócono również nazwy orkowych broni z Gothic I. W modyfikacji pojawiają się także nowe postacie, głównie znane z pierwszej części gry, np. Baal Parvez, Drax, czy Gor Na Kosh. Zobaczyć można również nowe kasty orków. The Returning doczekał się spolszczenia.

Kasty orkow

Nowe Potwory

Nowe Obozy

Nowe Lokacje

Zmiany w Grze

Nowe Bronie

Nowe Zbroje

Ciekawostki

• Jest możliwość odzyskania Uriziela;
  • można znaleźć ciało Trokara;
  • w modyfikacji aligator posiada ponad 3000 punktów życia;
  • to na razie największa modyfikacja do Gothic II: Noc Kruka;
  • można się dostać za Palisadę Orków;
  • można dostać sie do Starej Kopalni pomimo tego, że się zawaliła;
  • owa modyfikacja dodaje VII rozdział, inwazję orków na Khorinis;
  • w modyfikacji występuj wiele easter eggów z gier oraz filmów np: amulet Bena Kenobiego, orkowie bracia" z Warcrafta Thrall i Grom oraz demon Azgalor i Haradrimowie