2013-05-13 / patch DragonProphet fail

Bo właśnie na tym polega gra rangerem W Laedis jedno zbyt bliskie podejście do smoka i otrzymanie jednego comba równa się z wipem.

No tutaj ta gra jest za latwa mowie oczywiscie o trashu na instancjach ktory jest banalny dla rangera na poziomie normal. Idzcie w sobie w romie zwiadem na instancje tsh!! to nawet trashu nie ubijecie po padniecie, a juz nie mowie o bossie bo tam bossy sa na taktyke. Tutaj jakos lipnie i zbyt casualowo to wyglada a szkoda bo oczekiwalem dobrej gieki.

2xup@

Aktualizacja sterowników

lub sprawdzenie jak statystycznie wygląda twoja karta graficzna od karty graficznej podanej w "minimalnych" w grze ^ ^

edit@up

Tak jak by ktoś nie zauważył temu wyżej nie opłaca się odpisywać , jak nie chcecie w jakieś głupie dyskusje się wdawać z trollem , radzę go ignorować

No tutaj ta gra jest za latwa mowie oczywiscie o trashu na instancjach ktory jest banalny dla rangera na poziomie normal. Idzcie w sobie w romie zwiadem na instancje tsh!! to nawet trashu nie ubijecie po padniecie, a juz nie mowie o bossie bo tam bossy sa na taktyke. Tutaj jakos lipnie i zbyt casualowo to wyglada a szkoda bo oczekiwalem dobrej gieki.

Dla formalności osób któe nie znają Mysliciela, jego posty z czwartku :D

CytatCytatLol, nie rozumiesz że tutaj instancje są na poziomie easy ? Co robiłeś w Runes of magic na instach easy ? Też spamowałeś jeden przycisk bo trash leciał na 1 skilla, a boss na 3.O grafice już pisałem wyżej, jak widać grasz na 8 letnim sprzęcie, więc nie dziwie się, że ci się nie podoba. Zresztą... grafika cały czas w grze jest poprawiana zobacz sobie ostatnie patche na dodatek jutro następna poprawa jeśli chodzi o grafikę - Engine update( better graphics).4 klasy ? następny... może i są 4 klasy, ale każdą klasę możesz rozbudować po swojemu np. z warrora możesz zrobić dpsa albo tanka, z oracle możesz zrobić supportera albo dpsa, z rangera możesz zrobić postać nastawioną na walkę z odległości, albo na bliski kontakt z przeciwnikiem, a z maga możesz zrobić kolesia który będzie kręcił dps, albo będzie odpowiedzialny za stuny i cc. Więc widzisz z 4 klas zrobiło się 8. Na dodatek wyjdą do tej gry dodatki,chaptery jak to miało miejsce w Romie i pewnie z którymś chapterem nowe klasy dojdą.Na dodatek jutro odblokują instancję trudniejsze niż easy, zobaczymy czy wtedy będziesz spamował jednym przyciskiem.CytatRóżnorodność ? myślisz że prawdziwy gracz patrzy jak wyglądają moby ? Widziałeś ile w tej instancji jest mobów ? I to jest poziomEASY, wiesz czego możesz spodziewać się na hardzie ? 2x więcej mobów i do tego bossa który pod względem taktyki przebija wszystkie bossy w Guild Wars 2. Zresztą na poziomie hard są dodatkowe bossy. Wbiłeś 28 poziom, więc odkryłeś maksymalnie 20 % zawartości gry, nawet nie odblokowałeś talentów do combosów. Nie wiem jak można być takim debilem, żeby oceniać content gry na closed becie - no serio w grze jest tyle funkcji zablokowanych bo szykują wszystko na open bete, a tu jakiś hejter sandworm który nigdy nie widział prawdziwego end-game'u narzeka cały czas.Zresztą ziom, nie wiesz co piszesz. Narzekasz na pierwszą instancję w grze, a co było w Runes of Magic ? Pamiętasz Ogród Grzybów, albo drugą instancję Jałowe Groty ? Albo trzecią Pieczara Prób ? No może mi powiesz, że tam była jakaś taktyka ? Tam dopiero było Ctrl + v ! Grę ocenia się po wbiciu maksymalnego poziomu i taka prawda.CytatA na jakiej instancji byłeś ? Bo coś nie pamiętam instancji w której była sala z 40 mobami. Ta gra pod każdym względem jest dynamiczniejsza niż Rom. Zresztą nie ma to jak oceniać grę na 20 lvl i to podczas Closed bety. Rozumiesz, że jak na razie ta gra ma włączone 50% zawartości ? Wbij maksymalny lvl i wtedy zobaczysz jak prezentuje się DP - topowe instancje na których liczy się zgranie całego party, do tego ligi gdzie z gildią będziesz walczył o przejmowanie terenu. A o chaptery się nie martw będą wydawane pewnie co rok i nie będziesz nadążał za zmianą ekwipunku bo co chwile nowy patch z nową instancją.

Dobra teraz dopiero zagrałem i się trochę wkurzyłem bo zmienili efekt spintu który wcześniej wyglądał za***iscie a teraz to jakieś syfiaste paseczki.

Także nie wiem po co ciąglę ciągną ten idiotyczny tutorial bo jest on źle zrobiony od początku do końca w chyba najbrzydszej instancji jaka jest.

Też zagrałem pierwszy raz guardianem i mogę zgodzić się co do animacji teraz. W rangerze wydają się one znacznie lepsze zwłaszcza przy bieganiu z bronią, tutaj jakieś takie wszystko zbyt banalne. Także jest opóźnienie z dzwiękiem w jednym skillu O_o

Zapewne się to zmieni ale powinni to naprawić bardzo szybko bo potrafią takie rzeczy zrazić nie jednego.

Co do optymalizacji to nie wiem ale gra działa płynnie mimo dość sporej liczby osób w mieście a wcześniej zazwyczaj było max kilku. Ale wydaję się poprawiona.

Dobra teraz dopiero zagrałem i się trochę wkurzyłem bo zmienili efekt spintu który wcześniej wyglądał za***iscie a teraz to jakieś syfiaste paseczki.Także nie wiem po co ciąglę ciągną ten idiotyczny tutorial bo jest on źle zrobiony od początku do końca w chyba najbrzydszej instancji jaka jest.Też zagrałem pierwszy raz guardianem i mogę zgodzić się co do animacji teraz. W rangerze wydają się one znacznie lepsze zwłaszcza przy bieganiu z bronią, tutaj jakieś takie wszystko zbyt banalne. Także jest opóźnienie z dzwiękiem w jednym skillu O_oZapewne się to zmieni ale powinni to naprawić bardzo szybko bo potrafią takie rzeczy zrazić nie jednego.Co do optymalizacji to nie wiem ale gra działa płynnie mimo dość sporej liczby osób w mieście a wcześniej zazwyczaj było max kilku. Ale wydaję się poprawiona.

Łoo po dwóch tygodniach sandworm przyznał że animacje są słabe. KONIEC ŚWIATA.

No bieganie bylo lepsze faajny efekt byl, teraz taka lipa.. Ale widze ze jak biegasz caly czas to postac sie zatrzymuje i robi pare wdechów.

A co do instancji to w romie byly trudniejsze tutaj poziom hard to jak w romie poziom easy.

Łoo po dwóch tygodniach sandworm przyznał że animacje są słabe. KONIEC ŚWIATA.No bieganie bylo lepsze faajny efekt byl, teraz taka lipa.. Ale widze ze jak biegasz caly czas to postac sie zatrzymuje i robi pare wdechów.A co do instancji to w romie byly trudniejsze tutaj poziom hard to jak w romie poziom easy.

Nie byłeś nawet jeszcze na hardzie i instancje początkowe to nie instancje.

Idz na Juno Gallery(koniec Laesdis 36 poziom a na easy potrzeba 2 lub 3 osoby z 45) i przestań powtarzać te głupoty.

Do animacji nie miałem zastrzeżeń na archerze bo tam wszystko wygląda za***iście, ten guardian jest okropny i chyba zaraz go usunę i zrobie znowu Rangera. Animacje słabe a skille drętwe powodujące "stopki". Na łuczniku zapierdzielasz cały czas płynnie i dynamicznie. A no i ciosy od mobów ktore stunują, dopóki nie będzie uników klasy melee to porażka po całości.

Pewnie granie innymi klasami powoduje te sprzeczki. Nie wyobrażam sobie wydania gry z takim guardianem.

edit:

Dobra nie gram, czekam na następny patch z nową wyspą i porządnymi zmianami(głównie uniki).

edit2:

Własnie patrze na notke i niby dodali uniki (shift+a/d), idę sprawdzić.

edit3:

Aha działają może trochę zbyt szybka animacja ale już mnie nie wkurzają te idiotyczne stopki po dostaniu obrażeń bo wreszcie mogę je ominąć. Wolałbym efekt uników z RaiderZ niż tę gwiazdę w pół sekundy.

Ej system uników jest op . Szybko to sie robi i widac ze boss nie ogarnia sytuacji bo nie wie gdzie ja jestem a ja z drugiej strony.

Kazdego bossa teraz wysoluje.

Ej system uników jest op . Szybko to sie robi i widac ze boss nie ogarnia sytuacji bo nie wie gdzie ja jestem a ja z drugiej strony.Kazdego bossa teraz wysoluje.

Ta.....

W opcjach grafiki dodali lock fps czy jakoś tak. Ustawiłem na max 180 i miałem zamiast 10fps z 31 fps bez spadku. Może to próba optymalizacji w postaci ogarnięcia konfiguracji grafiki ? Pobawilem się i stary piecyk daje rade :-]

Ej system uników jest op . Szybko to sie robi i widac ze boss nie ogarnia sytuacji bo nie wie gdzie ja jestem a ja z drugiej strony.Kazdego bossa teraz wysoluje.

Trochę okrutnie te uniki wyglądają. Jakby za bardzo dynamicznie plus tak jakoś bez zaznaczenia giętkości. Jeśli wiesz co mam na myśli ;)

To teraz wprowadzili, tak?

Ta.....

No najlepiej wie osoba która wbiła 34 lvl. Byłeś na jakieś instancji powyżej 40 ? Nie. Nie wiesz jak bossy sie zachowuja, a w tej grze sztuczna inteligencja bossow jest masakryczna, a animacje jeszcze gorsze. Bossy i moby w tej grze sa durne nie wiedza gdzie jest przeciwnik biegaja tylko za targetem.

Inste na 46 lvl sam czyscilem, zbilem bossowi okolo 60% pozniej nie chcialo mi sie z nim biegac bo troche to trwalo, ale boss w tej grze nie ogarnia co ma robic. Juz w RaiderZ bossy jakos myslaly. A te 60% bossowi zbijalem okolo 20 min, caly czas go kitowalem i przeskakiwalem nad nim, ale dzieki unikom bedzie jeszcze latwiej go wysolowac.

Ogolnie w romie jak szlo sie na inste i dostalo hita od bossa to gdy mialo sie np. 70 k hp to boss walil za 500k czyli nie bylo szans na przezycie. Tutaj jak boss cie walnie to maksymalnie za 30% hp. Casualowa ta gierka zbyt ulatwiona jak dla mnie.

No najlepiej wie osoba która wbiła 34 lvl. Byłeś na jakieś instancji powyżej 40 ? Nie. Nie wiesz jak bossy sie zachowuja, a w tej grze sztuczna inteligencja bossow jest masakryczna, a animacje jeszcze gorsze. Bossy i moby w tej grze sa durne nie wiedza gdzie jest przeciwnik biegaja tylko za targetem.Inste na 46 lvl sam czyscilem, zbilem bossowi okolo 60% pozniej nie chcialo mi sie z nim biegac bo troche to trwalo, ale boss w tej grze nie ogarnia co ma robic. Juz w RaiderZ bossy jakos myslaly. A te 60% bossowi zbijalem okolo 20 min, caly czas go kitowalem i przeskakiwalem nad nim, ale dzieki unikom bedzie jeszcze latwiej go wysolowac.

Taa na easy. Dobra Myśliciel przestań płakać z jakimiś głupotami w które sam nie wierzysz.

Trochę okrutnie te uniki wyglądają.

Zgadza się, mam nadzieję że to prototyp i to szybko zmienią. Wolałbym jakiś odskok.

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

warn_ico.png
Perm -Revolutio
Taa na easy. Dobra Myśliciel przestań płakać z jakimiś głupotami w które sam nie wierzysz.

Spodziewalem sie po tej grze jakiegos hardcore'u. W ogole gdzie tutaj sa elitki na instach ? Jest boss i moze z 5 elitarnych potworow, reszta to zwykle moby ktore sa na 2 hity. W romie szles na inste to nawet trash ktory byl z elitarnych mobow mogl cie zabic na hita.

Nie wiem czy chodziles na tsh czy gch jak wychodzily te instancje bo na trashu na serio trzeba bylo myslec i bic po kolei moby, tutaj walisz i spamujesz myszą i tyle.

No i instancje brzydkie są.

Porównaj sobie Origin z Omatai Gorge to jakaś masakra i na dodatek jedna insta jest z 2009 roku, a druga z 2013 !!!

Na dodatek all insty w DP są bez klimatu i każdy to potwierdzi. Ten kto chodził na Origin, DL, ZS, Hos, Hoto, TT, IDK to przyzna ze te insty mialy swój klimat.

Spodziewalem sie po tej grze jakiegos hardcore'u. W ogole gdzie tutaj sa elitki na instach ? Jest boss i moze z 5 elitarnych potworow, reszta to zwykle moby ktore sa na 2 hity. W romie szles na inste to nawet trash ktory byl z elitarnych mobow mogl cie zabic na hita.Nie wiem czy chodziles na tsh czy gch jak wychodzily te instancje bo na trashu na serio trzeba bylo myslec i bic po kolei moby, tutaj walisz i spamujesz myszą i tyle.No i instancje brzydkie są.Porównaj sobie Origin z Omatai Gorge to jakaś masakra i na dodatek jedna insta jest z 2009 roku, a druga z 2013 !!!Na dodatek all insty w DP są bez klimatu i każdy to potwierdzi. Ten kto chodził na Origin, DL, ZS, Hos, Hoto, TT, IDK to przyzna ze te insty mialy swój klimat.

A kierowca autobusu wstał i zaczął klaskać.

Dobra Myśliciel stajesz się nudny ze swoim trollowaniem. Zmień płytę.

perm_ico.png

warn_ico.png
Perm. Ehhh, nie czas byś wyłączył komputer i odrobił zadanie domowe ze szkoły? -Revolutio

Revolution bardziej gimnazjalnych tekstów nie miałeś? :)

A tu dla potwierdzenia :DD

perm_ico.png
warn_ico.png
Perm. Nie, nie mam. A właśnie ukazałeś, że nawet nie potrafisz przepisać dokladnie nicku, więc co mogę o tobie myśleć? -Revolutio

Ojojo dodałem jedną literke ;(((

Dlaczego na tej stronie w moderacji są niepełnoletnie spierdolinki które swoje problemy w szkole wyładowują na banowaniu osób? Zgrywanie kozaka w necie gdy ledwo ma się 18 lat najlepsze :)

Nawet porządnie nie potrafisz mnie skrytykować tylko cały czas walisz jakieś teksty wyciągnięte z gimnazjum. Czternastolatką czyli 80% tego forum moze sie to spodoba ale na mnie to nie działa.

perm_ico.png

warn_ico.png
Ojj widzisz, właśnie to ty zgrywasz takiego kozaka w necie, a nie ja. Raz się coś zapytałem, a tu lecą teksty: niepełnoletnie spierdolinki.

Jeżeli nie wiesz, to osoba która ma 18 lat jest pełnoletnia, bo z twojej wypowiedzi można stwierdzić coś innego. ;)

Zresztą to jakaś teraz nowa moda, kto ma więcej kont? Dostałeś bana, więc byś darował sobie tworzenie kolejnych, ale nie. Musisz ukazać jaki to jesteś za***isty, prawda? -Revolutio

Haha sandworm przestań się kompromitować bo się oszukujesz. Nie wiem jakim cudem przerobiles tego screena, ale i tak każdy wie że to oszustwo. W ogole przerabiasz wiadomosci prywatne i myślisz, ze każdy ci uwierzy swoimi marnymi sztuczkami.

Tutaj jest prawdziwe pw tamte to uszustwo przez sandworma !!

80339877238506601424.png

witam,

Dzis dodano kolejny patch ktory mial poprawic rozgrywke i optymalizacje.

Pobralem zagralem i ... lipa.

Gra nie odpala sie na full screen'ie to po pierwsze, po drugie gra crashuje ( przed patchem nie bylo tego problemu ), lagi sa wieksze niz wczesniej. To minusy ogolnie ktore zauwazylem po 5 minutach gry ^^

A plusy ? wiecej fps mam. Przed latka mialem na starym kompie 8-12fps, teraz po mam 20-40 fps ale co z tego :P Na nowym kompie nie odpalalem bo nie bylem dzis w drugim mieszkaniu. Zeby nie bylo jaj ze tam tez taka lipa bedzie.

Naprawia bledy zeby powstaly nowe ^^ normalka.

A co u Was? jakies problemy tez macie?