20GB patch

Czyżby coś mi się w plikach popsuło, czy to pre-patch?

SHU_PdO99K.jpeg

ogólnie blizzard od pewnego momentu zaczął stosować bardzo fajne rozwiązanie ze daje pliki do aktualizacji w częściach co pozwala na unikniecie masowego ściąganie już przy wyjściu pre-patch, dodatków itp

Mi też się pobiera.

Może tylko tym co mają Legion. Komuś bez legionu też się pobiera?

@down Okey :D

Wszystkim musi się pobierać ( mi też ), bo świat jest jednakowy dla każdego. Wyjątkiem jest dostęp do odpowiednich eventów czy lokacji.

Patch 7.0.3 on the Background Downloader
The Legion pre-expansion patch is on the background downloader!

Podobno raz już był, usunęli go i teraz znowu dali.

Wszystkim ściąga, nie mam jeszcze Legionu i też mi zaczęło ściągać w tle. Mimo wszystko system ściągania w tle jest bardzo wygodny i mało inwazyjny.

Mi też pobiera się global, ale wcześniej pobierał się klient PTS'a (~1GB).

Ten patch to jest pre-patch legionu który będzie dostepny 20 Lipca

Dokładnie. Obecnie folder WoWa spuchł mi do ponad 48 GB.
Swoją drogą ciekawe ile osób odpadnie po wprowadzeniu patcha. Wprowadzenie patcha przyniesie ze sobą update grafiki oraz ZNACZNIE podniesie minimalne i zalecane wymagania sprzętowe. W dniu premiery patcha global przestanie być mmorpg na kalkulatory, a większość będzie obniżać ustawienia grafiki, zwłaszcza w nowych lokacjach.

Niech już dają Legion, ogrywam betę i dodatek zapowiada się naprawdę dobrze, WoD to jednak był badziew robiony szybko na kolanie w porównaniu do Legionu

w Legionie już nie będzie tak łatwo wymaksować, zrobić wszystko kilkoma postaciami

@Vences potwierdzam, obecnie na becie Legionu gram na średnich ustawieniach bo wysokie potrafią zamulić, może to jeszcze zoptymalizaują

Silus powodem tego jest to że Woda robiła ekipa od cata którą powinni zwolnić poza grafikami i kompozytorami, a legion robi ekipa od Pandari.

Vences grafika od 1-3 na suwaku nie ulega zmianie a zalecane są zwiększone bo od 5 mamy pełną gamę nowych animacji spelli:) a między 8-10 to już majstersztyk nie uwierzyłbym że tyle można wyciągnąć z tego silnika ale jednak da się.

Silus powodem tego jest to że Woda robiła ekipa od cata którą powinni zwolnić poza grafikami i kompozytorami, a legion robi ekipa od Pandari.

Vences grafika od 1-3 na suwaku nie ulega zmianie a zalecane są zwiększone bo od 5 mamy pełną gamę nowych animacji spelli:) a między 8-10 to już majstersztyk nie uwierzyłbym że tyle można wyciągnąć z tego silnika ale jednak da się.

Ulega zmianie i to dużej. Sprawdziłem na lapku (GeForce 9600M GS 1 GB VRAM oraz C2D 2.0 GHz + 4 GB RAM), który nie spełnia minimum dla Legionu. Różnica jest zauważalna gołym okiem. O ile na najniższych ustawieniach WoD trzyma te 30-100 fps, to beta Legionu już nie. Zazwyczaj waha się to w granicach 8-30, czasem w ciasnych jaskiniach wyciągnie te 50 fps, co ogółem jest już wartością niegrywalną. Nawet w starszych lokacjach i stolicach jest zauważalny spadek.
Psst. Taki DH class hall stałe 14 fps przy ustawieniach na 1. Bardzo bolą rożne ciecze. Są tam spadki nawet do stałych 8 klatek/s.
Tak więc nie bez kozery dosyć mocno podnieśli wymagania gry. Przecież 8800 GT czyli minimum dla WoDa, a 440 GTX czyli minimum dla Legionu dzieli przepaść.

Przyznać się, kto z was ma 2 miliony golda przygotowane na nowego mounta w Legionie ? :kappa:

Ja go na 100% kupię ale nie wiem jeszcze kiedy, może za 2 lata :kappa:

Niestety brakuje mi 500k a teraz wakacje;/ aczkolwiek wygląda zacnie ten mouncik

Mi na PTR skoczyły FPSy.

Czyżby coś mi się w plikach popsuło, czy to pre-patch?

SHU_PdO99K.jpeg