Cześć.
Grałem już w te 3 gry : DOTA 2, LoL, SMITE ale chciałbym wybrać jedną z nich w której:
- miło się gra
- krótka rozgrywka (albo długa ale ciekawa)
- aktualizacje (co najmniej raz na miesiąc)
- nie znudzi się
- granie z botami (jeżeli chciałbym się podszkolić albo na dziś mam dość graczy)
- fajne osiągnięcia (nagrodzony za to... i tam to)
- krótki czas czekania na rozgrywkę
- itd.
Z góry dzięki za głosy.
3 główne MOBA - gdzie się dobrze gra?
Lol jest fajny ,lecz community ssie.Dota ma klimat przyjazne community i jest przyjemna rozgrywka w smite jeszcze nie grałem więc nie wiem.
LoL
- Miło pograsz tylko premade, bo reszta ludzi to tylko dzieci plujące sie o ks'y (nie wszyscy)
- Zależy jaki tryb wybierzesz, ciekawe są normale, krótkie aramy
- Raz na miesiąc spokojnie będzie jakiś skin czy coś
- Gram od 2 lat i mi sie nie znudziła
- Niedawno boty dostały buffa
- Raczej nie ma osiągnięć, chociaż są ikonki dostępne na różne okazje, które można odblokować
- Najwyżej 30 sekund czekania, chyba że grasz w nocy to do minuty.
Smite
- Na czacie mało kto pisze, więc flame nie ma i miło się gra
- Tak jak w przypadku lola, zależy jaki się tryb wybierze, ale tutaj jest większy asortyment
- Nowy Bóg co 2-3 tygodnie
- Gram od wyjścia Apollo i mi sie nie znudził
- Boty są, można testować każdego boga przed kupieniem go
- Raczej nie ma osiągnięć
- Masz napisane ile będziesz czekać, rundy ładują się maksymalnie 20 sekund, w lolu trwa to czasem do 5 minut
Ale czego ty chcesz? Żeby Ci ktoś nakazał w jaka grę masz grać?
Skoro grałeś we wszystkie to wybierz tą która Ci się najbardziej podobała.
Wszystkie 3 MOBA są do twoich punktów na plus bo są to obecnie najbardziej popularne MOBA.
Jeśli napiszesz zaraz że chcesz żeby ktoś Cię do którejś przekonał bo nie możesz sie zdecydować to co stoi na przeszkodzie żebyś grał we wszystkie 3 gry po trochu?
Każdy i tak poleca to co jemu się podoba bo przecież nie jest fruszką i nie ma pojęcia co tobie się nagle zacznie bardziej podobać.
Najbardziej rozbudowana na razie jest dota 2 (można dobijać creepy, 1 bohater pełni 2 albo 3 role, Interakcja z otoczeniem - można niszczyć drzewka w celu skrócenia drogi, masz wszystkich bohaterów za darmo - więc uczysz się tylko grać i skila, z początku wolna rozgrywka jednak czym gram więcej tym więcej gampley gry mi się podoba). Customizacja bohatera jest darmowa poprzez zdobywanie przedmiotów. Więc nie zbierasz bohaterów jednak przedmioty, możesz się wymieniać.
Najszybciej rozgrywkę znajduje lol (gra jest bardzo dynamiczna, komiksowa grafika - meta plus albo minus jak kto woli, postacie kupowane za ip wada albo zaleta, nastawione bardziej na rankedy (dywizje itd.), nie wiem co napisać jeszcze.
Dla mnie ciut lepszą grą na tę chwilę jest dota2 (a może dlatego zacząłem w tę moba grać, i dlatego wszystko co nowe mi się podoba). Więcej oferuje niż lol, co nie znaczy iż lol jest gorszą grą.
Nie dawno zainstalowałem te gry i może w każdą z nich pograłem po 2-3 rundy i tyle. Chce się od was dowiedzieć jaką mi polecacie i na dodatek co tam w niej jest. Ja jestem typem gracza w jednej grze (nie lubię grać w kilka gier po trochu). Dlatego was się pytam bo chciałbym jak najszybciej już grać w jedną z tych MOBA.
Ja zaczynam w dotę chcesz zacząć wspólnie ? Pisz do M4C2O Ja wolę na tę chwilę dotę 2 co nie znaczy, że nie gram w lola.
Dota2 najlepsza jest z tych 3 gier gdyż nie ma tam czegoś takiego jak w lolu czyli takiego chamstwa i nie ma czegoś takiego jak noob czy ks a smite jest nudny jak flaki z olejem pograsz parę dni i się odechciewa
Ja polecam Dote2 albo LoLa, SMITE do mnie nie przemawia. Ale skoro grałeś we wszystkie te gry to chyba powinieneś sam podjąć decyzję chyba że chcesz żeby inni ci mówili w co masz grać...
Smite - najmilsze community, częste patche, mnóstwo trybów rozgrywki (3v3, 4v4, 5v5, areny itd.), odmienny od innych moba. Dota - dużo rusków i innego ścierwa, mnóstwo leaverów, trudniejsza od LoL'a, bardziej rozbudowana + skinny mogą wydropić za free (dokładniej ich części). LoL- kiedyś świetna gra, teraz community, szczególnie przez polaczków, zeszło na psy. Riot olewa grę coraz bardziej, zamiast zająć się cheaterami, wolą tracić czas na tworzenie skinów i organizowanie lcsów. Mimo wszystkich tych niedogodności i tak najpopularniejsza z MOBA. Ja wybrałbym smite.
- miło się gra- krótka rozgrywka (albo długa ale ciekawa)- aktualizacje (co najmniej raz na miesiąc)- nie znudzi się- granie z botami (jeżeli chciałbym się podszkolić albo na dziś mam dość graczy)- fajne osiągnięcia (nagrodzony za to... i tam to)- krótki czas czekania na rozgrywkę- itd.
*mi najmilej się gra w smite
*wszędzie jest stosunkowo długa, dopiero w heroes of the storm się to zmieni na +
*wszystkie
*zależy od gracza, mi dota kompletnie nie podeszła, w lola grałem dość długo, w smite nadrabiam i on jest moim faworytem
*olej boty
*chyba dota
*obojętne
myślę że dota i lol są najbardziej rozbudowane i jak szukasz czegoś naprawdę wymagającego i chcesz coś osiągnąć to wybrałbym coś z tych 2, problemem jest community w obu produkcjach
smite znacznie różni się od reszty, mimo wszystko community zdecydowanie lepsze, tryby gry też, a co najważniejsze gameplay
osobiście za grami moba nie przepadam ale grałem w kilka, na dłużej wciągnął mnie tylko lol (do którego nie mam zamiaru już wracać), smite w którego gram od czasu do czasu (kilka razy w tygodniu dla zabawy), no i czekam na hots
Wszystkie trzy. Niby to samo , ale każda z gier reprezentuje swój poziom gry i trochę inne możliwości.
Cześć.
Grałem już w te 3 gry : DOTA 2, LoL, SMITE ale chciałbym wybrać jedną z nich w której:
- miło się gra
- krótka rozgrywka (albo długa ale ciekawa)
- aktualizacje (co najmniej raz na miesiąc)
- nie znudzi się
- granie z botami (jeżeli chciałbym się podszkolić albo na dziś mam dość graczy)
- fajne osiągnięcia (nagrodzony za to... i tam to)
- krótki czas czekania na rozgrywkę
- itd.
Z góry dzięki za głosy.