1) No nie wiem, ja gram na AMD Phenom II X4 965 Black Edition @ 3,6 GHz, 4 GB RAM, RADEON HD 6850 1GB Sapphire i mam od 1-80 FPS'ów oczywiście na max detalach. Czasem gra potrafi chamsko przeciąć z niewiadomego powodu, przy wchodzeniu do miast czy większych nowych krain klatki spadają mi do 10-17. No nie jest to przyjemne.
2) Ja gram na wersji EU, serwerze PvE Veritas i populacja jest średnia. Mimo, że nie ma krain w których nie pałętali by się gracze to jednak nie jest ich znów tak sporo. Tylko w godzinach wieczornych serwer ten jest na poziomie medium-high pod względem zaludnienia. Ale co ciekawe wszędzie można znaleźć Polaków, sam jestem w bardzo fajnej polskiej gildii, gracze są w niej pomocni i zgrani tak więc nie ma problemów ze znalezieniem ludzi do pomocy w jakimś trudnym zadaniu czy instancji.
3) W Item Shopie oprócz takich pierdół jak mounty, pety, skiny do broni, kostiumy etc. znaleźć można co najwyżej boostery do zdobywanego doświadczenia czy też reputacji więc nie jest on do czerpania przyjemności z gry w ogóle potrzeby. Np. boostery za darmo otrzymamy za levelowanie naszej postaci, a mounty czy pety bardzo łatwo można zgarnąć za osiągnięcia. Wczoraj odblokowałem sobie za osiągnięcia dwa pety - arbuza i małego trolla oraz wierzchowca raptorka który prezentuje się całkiem nieźle ![:3]()