4Story

Witam, z racji takiej iż Kal mnie już doszczętnie znudził... Myślałem, że ta gra ma jakiś potencjał ale jednak jest jak dla mnie zbyt uboga. Ale do rzeczy... wzieło mnie na klimaty wow'a (chodzi o grafikę głownie). Privów mam dosyć, ROM mi nie pójdzie, no to 4Story. Co sądzicie o tej gierce? Narazie wiem tyle, że powoli się poziom bije, ale nie przeszkadza mi to... Warto zaczynać? Wytrzymam przy niej dwa miesiące? I jak zwykle proszę o wypowiedzi kogoś kto grał troche dłużej. Pozdro!

Jeżeli chodzi o 4story to grałem troche:) Lvl'i ażtak wolno się nie nabija w porównaniu do niektórych gier. Expienie może ci się wydawać nudne, bo expi się na tzw. "pieczątkach" . Polegają one na tym, że trzeba zabić określoną ilość mobów. I powtarza je się do skutku aż nabije się wyższy lvl i zacznie się robić inne pieczątki ( na innych mobach). Można też iść na "tajne dokumenty" gdzie exp jest znacznie przyjemniejszy bo moby dają więcej expa niż zwykłe i jest większy drop. Są walki o tereny i o zamki. Na tą gre niestety trzeba wydać troche kasy, choć nie koniecznie. Można dać rade bez real kasy , ale IS daje przewage. To tyle co mi przyszło do głowy. Pozdrawiam :)

edit: bym zapomniał. Ciekawą rzeczą jest też robienie itemków pvp. Trzeba zebrać określoną ilość materiałów do wyrobu.

W necie wyczytałęm, że typo wydał jakieś 100zł i był już ładnie ustawiony. Ja sobie co jakiś czas doładowuje telefonem, bo mam spore doładowanie a w plusie tanio to mi zostaje. Ostatnio nie miałem co robić z sianem na fon to wydałem na SFGame ;D Oblężenia zamków to super sprawa a swoją drogą widzę, że już coraz częściej się coś takiego pojawia. A walka o terytoria to walka wrogich frakcji? Jak to jest dokładnie? I jaki jest max lvl?

W necie wyczytałęm, że typo wydał jakieś 100zł i był już ładnie ustawiony. Ja sobie co jakiś czas doładowuje telefonem, bo mam spore doładowanie a w plusie tanio to mi zostaje. Ostatnio nie miałem co robić z sianem na fon to wydałem na SFGame ;D Oblężenia zamków to super sprawa a swoją drogą widzę, że już coraz częściej się coś takiego pojawia. A walka o terytoria to walka wrogich frakcji? Jak to jest dokładnie? I jaki jest max lvl? A jeśli chodzi o tworzenie itemków, to właśnue gry z takimi bajerkami szukam. Kal był bardzo ubogi pod tym względem.

Edit:

Przepraszam bardzo modów za double posta coś mi się popieprzyło ;D

- Walka wrogich frakcji ? Można tylko walczyć Valorian vs Derion czyli gulid vs gulid :)

- Max lvl gry-Jak pamiętam to 80lvl ale nie wiem czy dokładnie

Graj, na początku jest nudno ale potem jak odblokujesz skille to jest fajnie. Np. masz aoe zbierasz sobie potworki one padają i oddajesz pieczątke w tym czasie moby się respią i tak w kółko. Wcale się tak wolno nie lvluje. A IS to głównie rzeczy które pozwalają ci ulepszać itemy tzn. dodają ci więcej szans, że ci nie spali a jak spali to spada tylko poziom niżej.

Teraz max. lvl to 90 :) A i jeszcze doszły prezenty. Np. jesteś aktywny online i dostajesz jakieś itemki , i dostaje się też za nabicie 5 , 10 , 15 i 20 lvl'a prezent.

Widzę, że gierka jest polecana. Ciesze się. Już 24% downloadu.

Jeszcze chciałbym zapytać o Derion oraz Valorian.

Są to dwa królestwa pokłócone ze sobą i wrogów można tłuc bez ograniczeń?

Tak, poprostu sobie do nich idziesz tak jak ma to miejsce np. w WoWie i wyżynasz małe poziomy, chociaż to żadna frajda i nie wiem czy się nie dostaje -pkt honoru.

Nie chodzi głownie o małe poziomy, ale uwielbiam otwarte pvp ;D

Jeszcze takie małe pytanko, ostatnie ;p

Czy w tej grze istnieją bulidy na skile? Bo w poradnikach nie moge znaleźć żadnych bulidów, śą tylko opisy skili, kupuje się wszystkie skile ze wszystkich drzewek?

Są buildy, poszukaj na forum 4story :) A co do tego pvp frakcji to jak jesteś np. w wiosce derionów będąc valorianem to derion najpierw musi cie zaatakować, żebyś ty mógł go. Ale to tylko w głównych wioskach frakcji.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wróciłem na chate i już dzisiaj trzeci raz rozłączył mi się net... aktualnie jest 48%. Do zobaczenia w grze niebawem. Wakacje idą!!! Jeszcze kilka przedmiotów i będę mógł cieszyć sie pełnią szczęscia.

Co najde sobie bulid np:

http://www.4story.pl/talentplaner/planer/4/210000317336252154335411333353

To tam w okienkach nie ma pododawanych skili... wejdzcie w link to zobaczycie o co mi chodzi...

Ja grałem 1.5 roku z przerwami 64 lvl łucznik eq od +19 do +23 wda;em z ok moze max 450zł lecz jak zaczniesz gre i wbijesz lvl bodajże 24 gdzie masz aoe i zrobisz good eq to lvl wbija się przyjemnie a jak gildia jest i wojny to tym bardziej :) potem jakieś miksy expa dobre spoty lecz ja skończyłem gre bo brak czasu oraz potem troche wydatkow aby być najlepszym i wbijać każdego na wojnie i pvp oraz ostro expić i bić supcio lvl.

Sorki za interpunkcjie ale nie jestem w tym dobry jak i w otr:) Pozdrawiam i życzę powodzenia .

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wróciłem na chate i już dzisiaj trzeci raz rozłączył mi się net... aktualnie jest 48%. Do zobaczenia w grze niebawem. Wakacje idą!!! Jeszcze kilka przedmiotów i będę mógł cieszyć sie pełnią szczęscia.Co najde sobie bulid np:http://www.4story.pl/talentplaner/planer/4/210000317336252154335411333353To tam w okienkach nie ma pododawanych skili... wejdzcie w link to zobaczycie o co mi chodzi...

Musisz wejść na forum tej strony i tam jest dział Klasy postaci i szukasz tam sobie buildu.

Uderzające podobieństwo do WOW'a . Wielkim plusem jest Polska wersja językowa :) Ogólnie grałem jedynie do 20lvl potem mi się znudziło nie wiem czemu :/ Koleś z klasy przestał grać a samemu to nie to samo :/

Witam, z racji takiej iż Kal mnie już doszczętnie znudził... Myślałem, że ta gra ma jakiś potencjał ale jednak jest jak dla mnie zbyt uboga. Ale do rzeczy... wzieło mnie na klimaty wow'a (chodzi o grafikę głownie). Privów mam dosyć, ROM mi nie pójdzie, no to 4Story. Co sądzicie o tej gierce? Narazie wiem tyle, że powoli się poziom bije, ale nie przeszkadza mi to... Warto zaczynać? Wytrzymam przy niej dwa miesiące? I jak zwykle proszę o wypowiedzi kogoś kto grał troche dłużej. Pozdro!