Jakiś czas temu, w anglojęzycznym serwisie MMO pojawił się baaaardzo, ale to bardzo ciekawy artykuł, zatytułowany równie interesująco – „Five Things Forsaken World does wrong”, który tłumacząc na polski, oznacza – „Pięć rzeczy, które Forsaken World zrobił źle”. I pomimo całej ironii...
5 największych minusów Forsaken World
guru - w d*pie byłeś gówno widziałeś.
Information Overload (nadmiar informacji, elementów, szczegółów zabawy) - tu może się zgodzę , ale co w tym złego ? i tak nie masz podanych dokładnych info na temat jak wykonać np każdego dunga.
Points of Interest Routing (trudno to przetłumaczyć, ale oznacza to zbytnią prostotę. Bierzemy questa, jedno kliknięcie i podążamy do celu) Questy main jak i poboczne nie spełniają głównej roli w tej grze.
You must buy Your „Re-specs” (Item Shop i wszystko jasne) kocham kiedy ktoś płacze na ten temat ... jest tyle sposobów na zarobienie konkretnego siana że się w pale nie mieści .
Pay to Chat (niestety, ale na niektórych kanałach nie jest nam dane pisać, no chyba, że zapłacimy)Ależ mi problem , co 5 czy 10 questów daily od henrego masz 1 world flute , jakoś nikt nie narzeka ,że ktoś nie ma .
PvP Buffs in the Cash Shop (nie walcz... póki nie kupisz receptur w IM) narazie nic podobnego nie ma , więc proszę Cię - nie pisz głupot póki nie wiesz co będzie.
Tyle w tym temacie.
No proszę , coś to nie tak. Wyższa sfera może przeklinać mieć wulgarne sygnatury a plebsom bany i warny? Pozdro dla was..
Lol,to gówno nie minusy,wogule FW to shit,i nic więcej.
Już jak widze ten system walut (Soul coins,i coins) to się grać odechciewa.
Tak wogule,FW jak i każda inna gra PW to to samo,tylko w odmiennym klimacie.
Ci przeszkadza ten system walut oO kolejny który nawet nie zagrał , lub wbil 3 lvl i wyszedł? ;]. Ja bym się cieszył na twoim miejscu , gdyby nie system dwóch walut , musiałbyś kupować poty , upgradować itd za coinsy tylko.
Lol,jak coś to wbilem 20,nie moglem ogarnac tych questow...
Tyle ze z questow i z mobow,dostajesz wlasnie soul coinsy.
Koyiro - w miernej ilości XD. Na itemy lvl 60+ potrzebujesz ponad 50g soul coins na jedną próbę upgrade itemów. Na wyższych lvlach refine ponad 1 d soul coins. Więc nadal uważasz , że to źle że jest podwójna waluta? Jakoś nie widzę jak ludzie mieliby wytrzasnąć 1d na samo refine + kupić itemy poty i inne.
Cześć, właśnie ściągam FW, bo po prostu zaciekawiły mnie ss'y, w czasie ściągania postanowiłem poczytać trochę o niej i tak trafiłem na to forum, a moje pytanie brzmi: Czy na prawdę IS (item shop) może robić taką różnicę, że nigdy dorównam komuś kto siedzi z komórką na kolanach z gotowym sms'em? Prawdopodobnie kiedyś bym skorzystał z jakiejś usługi IS, ale nie mam zamiaru na okrągło wysyłać sms'ów. Czyli moje pytanie: Czy bez ciągłego korzystania z item shopu mogę coś osiągnąć w FW??
Tak nap[rawde to nie bolaczka FW tylko całego PWE. Teoretycznie jesteś w stanie dorównać w kazdej ich grze graczowi ciężko opłacającemu gre( pomijam legendy takie jak talen z BOI 12k euro w 9 msc)ale to con on ma w miesiąc ty masz w rok, a przez ten rok jesteś regularnie bity i gnebiony. Masoichista wytrzyma ale normalny gracz?
guru - w d*pie byłeś gówno widziałeś. Information Overload (nadmiar informacji, elementów, szczegółów zabawy) - tu może się zgodzę , ale co w tym złego ? i tak nie masz podanych dokładnych info na temat jak wykonać np każdego dunga.Points of Interest Routing (trudno to przetłumaczyć, ale oznacza to zbytnią prostotę. Bierzemy questa, jedno kliknięcie i podążamy do celu) Questy main jak i poboczne nie spełniają głównej roli w tej grze.You must buy Your „Re-specs” (Item Shop i wszystko jasne) kocham kiedy ktoś płacze na ten temat ... jest tyle sposobów na zarobienie konkretnego siana że się w pale nie mieści .Pay to Chat (niestety, ale na niektórych kanałach nie jest nam dane pisać, no chyba, że zapłacimy)Ależ mi problem , co 5 czy 10 questów daily od henrego masz 1 world flute , jakoś nikt nie narzeka ,że ktoś nie ma .PvP Buffs in the Cash Shop (nie walcz... póki nie kupisz receptur w IM) narazie nic podobnego nie ma , więc proszę Cię - nie pisz głupot póki nie wiesz co będzie.Tyle w tym temacie.Fajnie ,ale i tak dostajesz warna za obrazę. - crrackedNo proszę , coś to nie tak. Wyższa sfera może przeklinać mieć wulgarne sygnatury a plebsom bany i warny? Pozdro dla was…
O joj… kolejny fanboy placze bo ktos obrazil jego gre… jakie to jest smutne ;(. I co teraz? bedziesz nas nie lubiec? A co powiesz na to jak ci powiem ze FW jest kolejnym klonem MMO z masy klonow ktory niczym sie nie wyroznia. Kolejna kiepska gra ktora chce uchodzic za cos wyjatkowego. Kolejny shit z gier “niby darmowe MMO”. Kolejna kpina w tematyce “nasze mmo jest inne niz wszystkie pozostale”. CoD’a tez tak lubisz?
Lol,to gówno nie minusy,wogule FW to shit,i nic więcej.Już jak widze ten system walut (Soul coins,i coins) to się grać odechciewa.Tak wogule,FW jak i każda inna gra PW to to samo,tylko w odmiennym klimacie.
Ja jestem dyslektykiem… ale wiem ze “wogule” sie pisze “w ogóle”. Tak na przyszlosc .
Jakiś czas temu, w anglojęzycznym serwisie MMO pojawił się baaaardzo, ale to bardzo ciekawy artykuł, zatytułowany równie interesująco – „Five Things Forsaken World does wrong”, który tłumacząc na polski, oznacza – „Pięć rzeczy, które Forsaken World zrobił źle”. I pomimo całej ironii...