50 cm3 Jazda bez prawka?

Witam mam zamiar zakupić http://olx.pl/oferta/sprzedam-kingway-fennari-swietny-stan-CID5-ID9eYyF.html#0211daaec6

Jest to 50 zmieniona na 90 czy nadal bd mógł jeździć na dowodzie ?

Nie wiem, ja po zrobieniu b mogę do 150, więc myślę że ty raczej nie będziesz mógł do 90

Wiesz co jezeli masz w papierach ze jest to 50 a przerobiona jest na 90 to niebd ztym problemow ; p bo jak ci ktos to sprawdzi policjant naprawde by musial sie znac a to dalekooo do tegoo ;p

Poczytaj na forach coś kiedyś wychodziło w 2013 i jest niby potrzebne jakieś prawko AM. Lepiej poczytaj sporo o tym :P

Nie kupuj skuterów jak już masz kupić coś takiego to popatrz na jakieś Derbi Gilery Aprilie z silnikiem AM6 :) Bo jazda kiblem imitującym motor to nic fajnego :P

@ Tym bardziej że to chińska kupa :)

A no dzięki za opinie ;)

Osoba która przed 19 stycznia 2013 r. ukończyła 18 lat nie musi mieć uprawnień do jazdy skuterem. Jeśli zaś nie miałeś wtedy 18 lat to: Od początku 2013 roku do prowadzenia skutera uprawnia prawo jazdy kategorii AM, które zastąpiło dawną kartę motorowerową.

Ogólnie dużo policjantów jest bardzo leniwych... Jeżeli masz 50 w dowodzie a cylinder 90 i nie sprawdzą ci cylindra to przejdzie bez problemu. Ale jeżeli znajdzie się służbista to po 1 zabierają dowód po 2 mandat za brak uprawnień. Chyba że masz od 3 lat prawo jazdy kat. B. Nom i tyle

Z tego co wiem już nie można jeździć nawet 50cmm bez prawa jazdy. Wyszło prawko na kategorie AM czy An już nie pamietam i to jest jak karta motorowerowa (czyli w twoim przypadku 50cmm)(. Można natomiast jeździć do 120cmm na prawo jazdy kategorii B. Poprawcie mnie jeśli się mylę Pozdrawiam

*po 2 latach posiadania prawo jazdy

Nie wiem, ja po zrobieniu b mogę do 150, więc myślę że ty raczej nie będziesz mógł do 90

Nie do 150 a 125 i nie od razu jak zrobisz prawko na b tyko dopiero po 3 latach...

Znając temat napiszę krótko. Jeśli spowodujesz wypadek bądź ktoś spowoduje go i ty ucierpisz na tej maszynie, niezależnie od sytuacji dostaniesz ostro po d*pie i nie licz na ubezpieczenie. A tak to jeśli nie wezmą twój wehikuł na tzw. rolki to nic się nie stanie.

A co do teorii z "B" i motocyklami to:

-Do 125ccm i bodajże 15KM mocy max

-3 lata posiadane B.

Witam mam zamiar zakupić http://olx.pl/oferta/sprzedam-kingway-fennari-swietny-stan-CID5-ID9eYyF.html#0211daaec6

Jest to 50 zmieniona na 90 czy nadal bd mógł jeździć na dowodzie ?