Nie grałem jakieś 4 miesiące nie mam pojęcia od czego zacząć. Jakie zadania i na co najlepiej wydać 70 milionów.
52 poziom po przerwie nie wiem co robić
Przede wszystkim zadania od duszka, ogólnie wszystkie main questy i możesz w miarę możliwości robić “sugested”, a 70mln można wydać na różne rzeczy…52 poziom tak na prawdę nic o Twojej postaci nie mówi ^^
Dobij sobie 56 poziom, zrób awakening i dowiesz sie czy chcesz nadal grac ta klasa postaci czy moze sprobujesz innej - a pieniazki sobie zbieraj poki dajesz sobie rade na expowiskach (Na 52 idz na Manesy, chyba ze nie masz Asula Setu, to helmy/iron mine) A no i korzystaj z eventu - co i jak znajdziesz w necie, jest pelno poradnikow z trwajacego wlasnie eventu Terrmian Waterpark
A jak czesto afkujesz, to fishing, aktywnie tez mozna w sumie jak nie masz nic lepszego do roboty - rybki warte 500k mozna zlowic
Generalnie to robisz wszystkie main questy jak leci, przynajmniej te 1-50, wtedy odblokujesz sobie masę przydatnych funkcji takich jak np wróżka (która może cię wskrzeszać, świecić zamiast latarni, używac potek poniżej x% zdrowia itd), czy camping (rozbijanie obozu), zdobędziesz dość dużo inventory slotów, potem warto pójść grindować na najsilniejszym spocie na którym dajesz radę względnie szybko zabijać mobki (manesy, helms post, elric shrine etc).
A co do tego na co warto przeznaczyć pierwsze miliony? Zdecydowanie na broń. Do 56 lvla bez armora nawet dałbyś rade, a lepsza broń się przydaje bo pozwala szybciej zabijać moby. Potem jeszcze jest secondary weapon i awakening weapon. Teoretycznie najbardziej opłaca się kupować +15, bo najtrudniej ulepszyć z +14 do +15, a z +15 do tego duo/tri idzie lekko (przy failstackach oczywiscie). A nie kupujemy od razu tego tri bo różnica w cenie jest straszna
Potem, gdy już mamy broń jako taką (pri+) to myślimy o zbroi, tutaj generalnie na większość klas najlepszy jest grunil set. I znowu kupujemy +15. Jednakże najlepiej postarać się o zielone/niebieskie a nie złote bo najczęściej ultimate armor reform stone’ów jest mnóstwo na markecie, a taniej wychodzi kupić zieloną klatę i wbić na złoty tym kamyczkiem niż od razu kupić złoty, tym bardziej że takie ulepszanie jest gwarantowane
A jak zwiększyć poziom w attack speed albo luck?
poprzez fooda, potion czy crystale