60 FPS cały czas! wtf

Nie widzi ale może się przyzwyczaić normalny efekt + nie zobaczysz ale spadek tak coś jak PLACEBO :P

Ale serio według badań optymalne jest odświeżanie do 80hz i około 60 FPS powyżej tych wartości ludzki organizm jest narażony na większą ilość bodźców przez co szybciej się męczy podobnie jak klatki i hz spadną poniżej pewnych wartości 30FPS i 45hz

Porównajcie sobie monitor 60Hz z 120Hz, jeżeli nie widzicie różnicy polecam się udać do lekarza/okulisty :)

Dla mnie gra na dużej ilości klatek jest zbyt ... szybka, tak jak by ktoś przyśpieszył ją o połowe, w lolu mam włączone ograniczenie do 80, bo więcej mnie wkurza.

Też wyłączyłem v-synca i cienie, bo są zbędne, mi tam 100 pasuje więcej nie trzeba.

Dla mnie gra na dużej ilości klatek jest zbyt ... szybka, tak jak by ktoś przyśpieszył ją o połowe, w lolu mam włączone ograniczenie do 80, bo więcej mnie wkurza.

Przy typowym monitorze 60Hz nie zauważysz różnicy powyżej 60 FPSów...

Mój ma 144Hz, a i tak wkurza mnie za duża ilośc fps.

Ile dałbym za monitor 144Hz a ty narzekasz...

Sam nie wierze, ze to pisze. Kiedys narzekalem na mala ilosc fps, a teraz narzekam na zbyt duza ilosc fps.

Zamiast się cieszyć, że jest stałe 60 fps, narzekają. Pamiętam spadki do 5 fps w tf'ach (kiedyś było gorzej). A teraz optymalizacje poprawiono, i sam mam lapka gdzie gram na 60 fps'ach i nie narzekam. Jestem z tego zadowolony, mam nadzieję nowa mapa nie wpłynie zbytnio na stabilność gry.

To było wałkowane już nie wiem ile razy, mapa nie odejmie fps, tylko doda bo zostaną usunięte zbędne elementy.

Grałem na PBE.. Na tej mapie

... FPS niezmienione.. Wszystkie ustawienia Max.. 60fps stałe.

Czyli optymalizacja jest na wysokim poziomie, więc na co tu narzekać ?

@up

Zapewniam cię różnicy w FPS nie będzie.

Chciałbym naprostować tych, którzy usilnie wciskają ludziom ścieme: nie żadne "ludzie oko" nie widzi różnicy, tylko większość monitorów jest 60Hz (pozostałe to wyjątki, które niestety są dużo droższe), co oznacza że wyświetlają obraz 60 razy na sekundę, więc to one są ograniczeniem.
Przestańcie siać takie kity, ludzie!

@up: Ja podkręciłem swój monitor BenQ z 60Hz do 77Hz i widzę sporą różnice, a jak byłem u kolegi który ma 144Hz BenQ to dopiero można grać w CSa :) Ludzie którzy mówią że nie ma różnicy chyba za dużo czasu spędzili przy konsolach i 30 klatkach na sekundę :)

I teraz ja dodam swoje 3 grosze na ten temat.

Jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu (nieruchomego), to różnicy nam nie zrobi te 30, 60, 120 klatek na sekundę (jedynie oczy mogą się męczyć)

Jeśli chodzi o wyświetlanie filmów, animacji, czy gier... Większa ilość klatek zapewnia większą płynność, realizm (nasze oko będzie potrafiło to wychwycić zwłaszcza w grach, gdy coś się szybko dzieje [cs])

Naszym ograniczeniem jest działalność naszego ekranu.

Mimo tego wszystkeigo nasz komputer będzie miał większe zużycie procesora przy większej ilości klatek.

Osobiście wolałbym stabilniejszą opcję, stałe 60 klatek i ewnetualne kilkuklatkowe dropy. Niżeli miałoby mi skakać z 280 na 60.

A ja przypominam, że to nie temat "O tym czy 60FPS wystarczy każdemu", tylko konkretne pytanie. Dlatego dzisiaj albo jutro wykasuję każdy post który nie pomaga założycielowi tematu, a kolejne nie na temat zgłoszę wyżej jako offtop.

@up: Autorowi dawno już pomogliśmy, więc temat chyba do zamknięcia Panie Moderatorze :)

Siema, mam taki problem nie wiem czy jest on spowodowany wymiana monitora. Zatem mam cały czas 60-61 fps w lolu gdzie niedawno miałem 280-310 a lol zachowuje sie jakby mial limit do 60 a nie mam ustawionego, mało tego zmienialem limit do 25 fps a mam dalej 60! Jak myliscie czym moze to byc spowodowane ?