1) Hunter może być, dobij nim 60 by odblokować Thorned Roots ze ścieżki trappera. Po prostu GWF nie wymaga gearu i szybko się nim robi instancje.
2) Jak dla mnie najszybszy dungeon do ukończenia. Dostajesz za niego ADki. Ja z VIPem dostaje ~11k AD za ukończenie go podwójnie. Ogółem za skirmishe też dostaniesz ADki jednak na niskopoziomowej nie ma sensu ich robić.
4) Sztabki ze skrzynek tylko i wyłącznie. Były na festiwalu letnim ale już się skończył. Pięczecie protektora będą wymagane ale na start wystarczą zwykłe elemental. Protektora dropią z T2(np. epic ToS), a elementale z T1(np. esot, elol)
5) Obecnie pakują w jak najwięcej defensywy. Czyli lazurowe uroki w defensywne sloty, natomiast w ofensywne mix świetlistych/srebrnych. Wymagane jest posiadanie w późniejszym etapie, ok. 6 tysięcy armorpena(60% przebicia pancerza). W następnym module 10 Into the Fray dostanie w końcu poprawkę, więc odczujesz wielką różnicę jeśli masz dużo defensywy napakowanej. Into the Fray działa na zasadzie iż 100% twojej defensywy daje twoim ludziom z party damage buffa. Wymaksowani ludzie osiągali poziom 154% + 80% dostawali od DCka z kombinacji skilli, które bugowały tą moc.
Formułę dla levelu 70 dla przebicia pancerza masz tutaj(została odkryta przez wypakowywaniu plików gry):
0.01 * ((((63)^0.9)+41) * (x/9977.011)^0.85)
x = wartość przebicia pancerza, np. 6000 = ~53.6%
6) Tak.
7) Jest to kompanion, który przekierowuje jego statystyki do statystyk postaci(np. ioun, kot, koza). Co prawda bondingi są o wiele lepsze, dzięki bugom od DCka jednak pojedynczy bonding kosztuje kilka baniek w wersji, której byś potrzebował.
8) Z polskich nie znam casualowych. Większość polskich gildii wymaga składek lub są słabo rozwinięci, na dodatek w większości lepszych gildii wymaga się 2.5k+ iLvL. Polecam We Win or Lose We Booze, ostatnimi czasy zapraszali 2k ILvL+ i nie są zbyt wymagającą gildią, a mają nieźle rozwinięty Stronghold.
9) Z paczek lub też Auction House. Możesz zostać przy Elemental Fire, lecz wykarm te bronie maksymalnie do NIEBIESKIEGO poziomu.
10) Da się grać bez VIPa, jednak VIP na wysokim poziomie później bardzo pomaga w automatyzacji farmienia ADków.
Jak zarabiam ADki?
- Robię na 7 altach 2x ToS
- Dropy z bossów; CN ma najbardziej kosztowaną rzecz na sprzedaż
- Z VIPa(darmowy klucz na otworzenie skrzynki codziennie)
- Złomuje przedmioty, zdobyte z farmrunów(1 esot = 3-4min) na 3-5 postaciach
- Modlę się na 25 postaciach, wydrapiam coale i robię enchanty. Muszę zrobić 50 postaci ale mi się nie chce bez podwójnego expa.
- Czasami kupuje mapy z Stronghold z SH boonem na podwójny drop surowców na zwykłe/czarne aluminium i potem opylam na AH
W sumie pozwala mi to zarabiać średnio 200K AD na dzień, czasami wpadnie mniej lub więcej.
W tej grze oprócz tych rzeczy nie ma tak naprawdę co robić. Jedynie co mnie trzyma w tej grze to gildia i fakt, gdy chcę odejść z gry to otrzymuje coś wartościowego. Na ostatnim streamie wygrałem tęczową panterę.
Pytać się ludzi możesz też na kanałach. Ludzie z legit community powinni ci pomóc z ogarnięciem się.
Z rozwojem ustanów sobie barierę ADków, które możesz przeznaczyć. Od 100K po 500K, 1KK, 2KK. Nie będziesz później płakać, że okazja ci uciekła.
Inna sprawa abyś nie próbował nawet PvP. Chyba, że lubisz być martwy i patrzeć jak koleś skacze po tobie. PvP wymaga sporej inwestycji i doświadczenia, zresztą nie powinieneś się patyczkować w sprawy związane z tym trybem. Mówi to osoba, która przeznaczyła prawie wszystkie moduły na PvP, grająca kilkoma klasami na arenie PvP. Ten tryb jest martwy przez logikę myślenia Cryptica.