W czerwcu planowana premiera kart, najwydajniejszy/srednich nie wiadomo... cos ma sie pojawic.
Obecnie jak masz brac zainteresowal bym sie 390/980 nic wiecej, chyba ze o uzywkach mowa to inna kwestia.
W czerwcu planowana premiera kart, najwydajniejszy/srednich nie wiadomo... cos ma sie pojawic.
Obecnie jak masz brac zainteresowal bym sie 390/980 nic wiecej, chyba ze o uzywkach mowa to inna kwestia.
prawdopodobnie pierwsze co wyjdzie segment średniaków potem wyjdą high i następcy tytanów i innych choć wolałbym max od razu wtedy można by było porównywać czy się opłaca 980ti zamiast nowego czipa
A skąd info, że najpierw wyjdą średniaki ? Wszystko wskazuje, że najpierw wyjdzie GTX 1080
W sumie nawet przydałby się taki temat na tym forum, by podyskutować o zbliżających się nowościach
A ja mam pytanie z innej beczki. Czemu wszyscy się tak jarają DX12 skoro Vulcan bije go na głowę już teraz?
vulkan wyszedł stosunkowo niedawno więc jego implementacja jest w tej chwili niedopracowana przez co wszelkie testy dotychczasowe pokazują spadek fps względem Dx11. jak poprawią wszystko i ktoś spróbuje użyć Vulkana do produkcji gier wtedy może się to zmienić. ale na razie na Dx12 wychodzą gry niedługo a pokaże to przyszłość Amd , Intela i Nvidi.
Ja bym poczekal bo w lecie i tak sie srednio gra, a na wczesna jesien bedzie przeskok na dx12
Ja bym poczekal bo w lecie i tak sie srednio gra, a na wczesna jesien bedzie przeskok na dx12
już jest. większość gier wydawanych teraz jest już na Dx12 i mało która jest na Dx11
obecna seria geforcow obsluguje tylko sterowniki, nie platforme dlugo by tu pisac, odpalisz dx12 ale nie korzysta z efektow.
Już serio poczekaj. będziesz miał w odpowiednikach amd i nVidia napewno 8GB pamięci HBM2. i napewno ci starczy na długo. Bo teraz kupisz sprzedasz potem za kilka setek mniej. I kupisz nową generację. nie daleko już spokojnie dosbierasz więcej kupisz lepszą wersję. Albo wodne se do tej grafiki kupisz
Nie powiedziałbym "na pewno" skoro AMD na GDC pokazało użycie HBM2 w 2017 w kartach Vega...
Tak. Tylko ja to pisałem przed ujawnieniem tych danych. Czyli będzie u AMD HBM1, GDDR5/x a u nVidia GDDR5/x.
</p><p>
</p>
Raczej pytanie czy masz cierpliwość, a drugie, czy w razie wejścia nowych kart możesz sobie pozwolić na wyminę. Gdy ja kupuje coś nowego, to nie zwracam uwagi czekać, czy nie czekać, bo kupuje co w danym momencie jest dla mnie najlepsze, a później wymieniam, jeśli jest tego warte. Procek kupiłem i5 4690, ale nie wymieniłem do tej pory, bo nawet by mi się nie chciało dla tak miernego wzrostu wydajności odkręcać budy, Teraz czekam na nowe karty i to modele niereferencyjne, czyli gdzieś pod koniec roku dopiero zapewne wymienię o ile wzrost wydajności będzie zadowalający, bo jeśli następca 980 ti będzie miał wzrost wydajności mniejszy niż 40%, to nie będę zainteresowany wyminą.
raczej będzie duży skok bo wchodzi nowa architektura wszystko rozbije się o stery czy dobrze będą "dobrane" do wydajności czyli jak wyżej powiedzieli pod koniec roku wraz ze spadkiem "podatku od nowości" i paru przejściach nowych sterów do unormowania wszystkiego przez wydajność czy błędy fabryczne (złe chłodzenia, przegrzewanie się czy piszczenie cewek w tym nówki z upgerejdowanym biosem)
Cały czas się coś rozjaśnia jeżeli chodzi o nowe generacje, niedługo (Computex) powinniśmy poznać rozkład jazdy z premierami nowych GPU. Wtedy się dowiesz czy następca 980 Ti wyjdzie w wakacje, czy na jesieni, czy dopiero na początku 2017 roku z pamięciami HBM2. Ale generalnie tak jak już ktoś wspomniał, jak będziesz czekać za każdym razem jak coś będzie miało nowego wyjść to nigdy nic nie kupisz, bo zawsze jest coś za rogiem.
Jak w temacie. Myślicie że warto teraz inwestować w 980ti? Koszt to około 3k, a według plotek (to tylko plotki, żadne potwierdzone info) najmocniejsza karta z AMD (R9 490X) ma kosztować około 700$ i być zdecydowanie lepsza, podobnie Nvidia i jej Pascal mają mieć znacznie lepsze osiągi, cena myślę że będzie podobna do AMD. Większość źródeł podaje że czerwiec to najprawdopodobniejsza data premiery nowej generacji. Co wy byście zrobili, inwestować teraz, czy lepiej poczekać?