Odnośnie Korwina, to powiem tylko tyle, że gostek jest okropny. Oglądając wywiady z nim i słuchając jego "wyznawców" śmiało mogę stwierdzić, że ma troszkę nas**ne w głowie.>>
Przeczytajcie sobie założenia jego programu
Odnośnie Korwina, to powiem tylko tyle, że gostek jest okropny. Oglądając wywiady z nim i słuchając jego "wyznawców" śmiało mogę stwierdzić, że ma troszkę nas**ne w głowie.>>
Przeczytajcie sobie założenia jego programu
A ja zagłosuje na Kukiza, Bronek zawsze wygląda i zachowuje się jak taki wieśniak co dopiero z obory wylazł no i tak rządzi.
Tylko Palikot, reszta to jakieś nieporozumienie.
Ja rozumiem, że można nie lubić Korwina
Ja rozumiem, że można zagłosować na kogoś innego
Ale nie rozumiem jak młoda osoba (do 30 lat) może zagłosować na kogoś z Komorowski/Duda don't get it. No chyba, że jesteście trollami i zamierzacie wyjechać z tego kraju i zostawić innych aby zamiast 70 % to 90 % zarobków zabierali jak pierdoły.
Ja apeluję na głos dla Korwina, Kukiza, Wilka, Brauna czy nawet Kowalskiego, jeśli jesteś kibolem.
Jak ktoś chce małe kompendium a nie siedzi w polityce, a chce jednak na kogo zagłosować:
Lewica (wszystkie te opcje dążą do tego, aby było więcej urzędów, urzędników oraz podatków - kłócą się tylko między sobą na co je zmarnować. Możesz na nich głosować, jeśli zamierzasz być w życiu nierobem i liczyć na kilka gorszy potrzebnych na przeżycie)
Prawica (wszystkie te opcje dążą do deregulacji, wywaleniu na pysk urzędników z likwidowaniu wszelkich urzędów. Z Twoich podatków chcę tylko na wojsko/policję i absolutne minimum administracyjne. Głosuj na nich jeśli jesteś pracowity. Jeśli jesteś nierobem to NIE głosuj na nich)
Inne:
Na koniec:
I tak prezydent gówno może, jednak te wybory będą miały duży wpływ na późniejsze parlamentarne na jesieni
A ja nie oddam głosu na żadnego z kandydatów, a powodów do tego wiele:
1. Zmiana prezydenta nie zmieni w kraju nic, niech ci co krzyczą najgłośniej chociaż trochę poczytają jaką role pełni prezydent i jesli są wstanie czytać ze zrozumieniem wyciągną wnioski.
2. Kandydaci
- Komorowski - Obecny prezydent, nastabilniejszy z kandydatów każdy go zna, "najbezpieczniejsza" dla stabilnosci opcja do wyboru, nie robi nic zlego ani dobrego. I tak moi drodzy jest to jedyny kandydat ktory ma szanse na wygrana wyborów
- Korwin - Czlowiek wyrwany z realiów rzeczywistosci, mowicie ze jego plan nie zmienia sie od 20 lat no rzeczywiscie świetna sprawa tylko spójrzcie jak świat się zmienił przez ten czas. Dla ludzi jego pokroju juz nie ma miejsca na arenie politycznej. Jego target polityczny wykreowany przez piarowców na mlodych ludzi ktorzy gówno wiedzą o polityce a krzyczeć głośno lubią, nie mając nawet podstawowej wiedzy o życiu czekając do 1 az przyjdzie przelew od rodziców.
- Reszty pionków opisywac mi sie nie chce ani za duzo nawet o nich, ogórkowa co najwyzej to ma ładną buzkę.
3. Z roku na rok zyję mi się coraz lepiej i uważam ze Polska zmienia się na lepsze. A dlaczego tak mówie bo nie siedze na d*pie czekając aż dostane cos z nieba tylko od 16 roku życia pracuje, zarabiając na to na co mam ochote odciązając tym samym rodziców, dzieki czemu i im tez sie lepiej zyje. Moge studiować za darmo, pozwalać sobie na nowe szmaty, sprzęt, imprezy, dobre żarcie, kupowanie gier, karnetów na silownie i innych pierdół a czemu jestem w stanie żyć sobie na dobrym poziomie bedąc szczesliwych ? Bo podnioslem dupe z fotela i zacząłem pracować. Polska wam tego nie zabrania, każdy z nas może otworzyc nawet swoją własną dzialaność w kilka chwil wystarczy miec pomysl i chęci, mozecie k**wa wszystko.
Polska to nie polityka, prezydenci i cala administracja, Polska to ludzie bądzcie lepsi oczekujcie wiecej od siebie to bedizemy tworzyc nasze miejsce w ktorym żyjemy lepszym
@Kasahara, nie ściemniaj. Komor i Duda należą do prawicowych partii i nie mają nic wspólnego z lewicą. Poza tym zmieniłeś znaczenia lewicy i prawicy. To lewica żąda zmian, a prawica je zwalcza.
Oczywiście że Komorowski. Miałem zaszczyt poznać go osobiście i zamienić z nim kilka słów nawet mogę powiedzieć zdań. Jest zupełnie inną osoba niż to co pokazuje telewizja oraz opowiada opozycja z jeba...PiS'em na czele których mam kur...dość (wybaczcie za wulgaryzmy ale gdy wspominam o tej partii to nasuwają mi się same te słowa). Z resztą z mojej okolicy z mojego miasta osoby 20-30 będą głosować na Komorowskiego bo tak na prawdę jest jedyną reprezentatywną osobą z tej całej banty oszołomów.
SLD to ta lewicowa partia, która podpisała konkordat tworząc coś na wymiar państwa wyznaniowego? To ta partia, która przez tyle lat rządów nie wprowadziła żadnego postulatu lewicowego (czyt. aborcja - nielegalna, eutanazja - nielegalna, związki partnerskie - nielegalne itp.)?
Kiedy w końcu zindoktrynowane przez Korwina czy tam RN towarzystwo zrozumie, że podział na lewicę i prawicę dokonuje się na osi światopoglądowej, a nie gospodarczej? Socjalizm nie równa się lewica. Istnieje Soc-liberalizm, istnieje konserwatywny socjalizm, istnieje masa odmian, która nigdy po lewej stronie nie stała. Skoro wolność równa się prawica, to wychodzi na to, że anarchiści to skrajnie prawicowa bojówka ...
W Polsce nie ma czegoś takiego jak lewica. Jest post-pzpr'owska mieszanka socjal-konserwatystów, która z lewicą nie ma nic wspólnego.
A, byłbym zapomniał. Nie ma to jak określanie tej wielkiej piątki "anty-systemowcami". Co z tego, że działają w obrębie systemu, co z tego, że chcą dalej działać w jego obrębie z lekkimi zmianami : D. Padaka intelektualna, nie można tego inaczej nazwać.
Nie pisz z takim przekonaniem, bo sam możesz się mylić. Lewicy nie ma, to fakt. Ponoć ma tam coś powstać, ale jakie ma to znaczenie. Problemem jest nieprzerwany rządzący układ i ludzie, którzy od lat siedzą i wyniszczają to co mogą. Nikt, kto rzeczywiście ma pomysł i chce coś zmienić nie może się przedrzeć.
Głupotą jest też mówić, że telewizja pierze mózgi, bo telewizja jest za tym, kto ma większość. Jak rządzi PO, to jedzie na PiS, jak PiS to na PO, jak ktoś inny to będzie psioczyć na kogoś innego. Jedyny moment w którym telewizja wypiera się władzy, to ten w którym czuje bat na plecach i widzi że w tym roku może dojść do zmiany. Telewizja nigdy nie chciała dobrze. To jest interes, czysty biznes. Pomijając, że internet w takim samym stopniu mózg wyżera. Jak ktoś myśleć nie potrafi, to będzie święcie przekonany że wszystko co przeczyta w internecie jest prawdziwe, a prawda jest taka że nawet 1% tego co widzimy, czytamy, nie jest prawdziwe.
Ja jak już wspomniałem będę głosował na Korwina - ma pomysł sprzyjający rozwojowi Polski. Ma trochę zbyt barwny język i wypluwa za dużo słów z ust, to też łatwo wyciągać złe rzeczy przeciw niemu, ale wystarczy chociaż przez chwilę z nim porozmawiać, czy też nawet wsłuchać się w PEŁNE wywiady i okazuje się, że ma bardzo dużo wiedzy. Jego pomysł na to jak państwa powinno wyglądać mi się podoba i uważam że wygrana w wyborach prezydenckich byłaby pierwszym krokiem do przemiany jaką Polska powinna przejść. Nie chce pracować na kogoś i nie chce dwa razy płacić za coś, za co mogę zapłacić raz. Nie chce żeby państwo zabierało mi 50% pieniędzy twierdząc że sam jestem debilem i nie umiem sobie ich zagospodarować.
No i na koniec powiem żeby część ludzi się pohamowała ze słownictwem, bo aż smutno się czyta.
@edit
Dodam jeszcze moim drodzy "prawicowcy", że prawica to też religia ; )
Ja zagłosuje na Dude. Ma wsparcie Dudy z solidarnosci. Wg mnie najlepszy kandydat i nie jest emerytem.
A mnie pusty śmiech ogarnia jak czytam te nic tak naprawdę nie znaczące wywody osób, które uważają że pozjadały wszystkie rozumy. Ludzie - w życiu musicie sobie poradzić sami. Nie liczcie na pomoc państwa - tylko nierób liczy na to, że państwo mu coś da. Ja mimo, że jestem niepełnosprawny nie dostaję ani grosza chociaż za granicą miałbym pół wypłaty z tego tytułu. Mimo, to żyje mi się dobrze bowiem ciężko na to pracuję i dostaję za tą pracę godne pieniądze. Fakt, że mamy bardzo roszczeniowy naród - darmowa edukacja, darmowa służba zdrowia....itp. A to co powinno być darmowe to nie jest. Ja za swoje leczenie płacę dodatkowe pieniądze - za edukację też zapłaciłem. Jeśli chcecie coś mieć, musicie w życiu coś dać. W Polsce natomiast pokutuje przekonanie, że wszystko musi być za darmo i wybierane są osoby które najwięcej bonusów naobiecują. Mentalność Polaka widać było dobrze choćby kiedy był niedobór kluczy do HotS na forum. Żal większości było wydać 5 złotych na klucz. Chcieli go za darmo. A szkoda, bo te 5 złotych kręciłoby w jakiś sposób gospodarkę. Za te 5 złotych sprzedający kupiłby sobie 2 piwa - zarobiłby browar i zwiększyłby produkcję - a co za tym idzie stworzyłby więcej miejsc pracy. Tak kręci się gospodarka. Zamiast cyganić zacznijmy za wszystko płacić.
Jeśli masz na kogoś liczyć to licz na siebie.
J. K. Mikke + Kukiz, najlepsza alternatywa, posłuchajcie czasem o czym oni mówią, czas na zmiany, czas na obalenie tych hien nienasyconych, dajmy szansę czemuś nowemu.
@Ravir "nie ściemniaj. Komor i Duda należą do prawicowych partii i nie mają nic wspólnego z lewicą. Poza tym zmieniłeś znaczenia lewicy i prawicy. To lewica żąda zmian, a prawica je zwalcza. Z choinki się urwałeś?" Nie wiem, czy troll, czy Ty tak na serio...Jeżeli nie masz zielonego pojęcia o polityce, to się nie wypowiadaj na jej temat.
@Kasahara Nigdy Cię nie lubiłem, ale akurat w tych kwestiach się zgadzamy.
Od siebie dodam, że z początku miałem dylemat nad trzema kandydatami tj. Braun, Kukiz i Korwin. Kukiz niestety pogubił się w polityce i wyszło jego marne doświadczenie. Jednomandatowe okręgi wyborcze nie są zbyt najlepszym pomysłem w Polsce. Ponadto ostatnio chciał się jednać z lewicowcami, więc wybór pozostał między dwoma kandydatami. Korwin ma o wiele większe szanse, a także jego program wyborczy bardziej mnie przekonuje, chociaż Braun jest naprawdę solidnym kandydatem.
Nie pisz z takim przekonaniem, bo sam możesz się mylić.
Wychodzę zawsze z założenia, że jeżeli o czymś nie wiem, to nie wypowiadam się w temacie na forum publicznym. Polityka (a raczej w tym kontekście politologia [straszne słowo]), to rzecz, na której akurat się znam, bo na studiach przerabiałem to bardzo dokładnie (z tego miejsca pozdrawiam Panią Profesor M.R., której książkę znałem prawie na pamięć haha). W sumie to interesuję się tym odkąd pamiętam, ale to nie ma tutaj nic do rzeczy.
Lewicy nie ma, to fakt. Ponoć ma tam coś powstać, ale jakie ma to znaczenie. Problemem jest nieprzerwany rządzący układ i ludzie, którzy od lat siedzą i wyniszczają to co mogą. Nikt, kto rzeczywiście ma pomysł i chce coś zmienić nie może się przedrzeć.
Nie sądziłem szczerze mówiąc, że kiedyś usłyszę takie słowa od osoby popierającej Korwina, serio, wielki szacun za to (to nie ironia, w żadnym wypadku!).
No a w kwestii Korwina. Ja rozumiem jego poglądy, wiem jakie motywy nim kierują i jest to dla mnie normalne. Niesamowicie drażni mnie natomiast to, że zdecydowana większość jego popleczników każde słowo, które Korwin powie uważają za świętość i jest to niepodważalne (patrz chociażby wyzywanie wszystkiego od lewaków).
Z choinki się urwałeś?" Nie wiem, czy troll, czy Ty tak na serio...Jeżeli nie masz zielonego pojęcia o polityce, to się nie wypowiadaj na jej temat.
No właśnie gościu, jesteś idealnym przykładem ślepo zapatrzonego korwinisty (czy tam tzw. prawicowca), który zielonego pojęcia o polityce nie ma i właśnie to potwierdziłeś. I to właśnie o takich ludziach mówię, Nvminer.
@Edit, z resztą, pisanie czegokolwiek w tym temacie nie ma sensu, bo nie da się "przekonać przekonanych".
No a w kwestii Korwina. Ja rozumiem jego poglądy, wiem jakie motywy nim kierują i jest to dla mnie normalne. Niesamowicie drażni mnie natomiast to, że zdecydowana większość jego popleczników każde słowo, które Korwin powie uważają za świętość i jest to niepodważalne (patrz chociażby wyzywanie wszystkiego od lewaków).
Dodaj do tego jeszcze ten irytujący ton wypowiedzi "prawicowców" takich jak Korwin, Kolonko, Cejrowski, którzy myślą ze maja patent na racje na wyłączność.
Korwin, elo
Moim zdaniem w Polsce potrzeba jakiegoś nowego powiewu świeżości. PIS,PO,SLD już narządzili się wystarczająco długo. Osobiście zagłosuje na Kukiza, aby tylko 2 główne partie przodujące miały o 1 głos mniej. Znając nasze realia tj. starzejące się społeczeństwo ( więcej emerytów niż młodych ludzi) wygra znowu Komorowski chociaż... są duże szansę na 2 turę i tam może być gorąco. Nie podoba mi się to, że w polskiej polityce taki termin jak "debata" na żywo to rzadkość w sumie jest o tym mowa non stop, ale konkretów brak. Jeden boi się drugiego.
O, a teraz wyobraź sobie sytuację, w której taki "górnik" pojawi się pod Twoim domem i zacznie niszczyć twe mienie, do tego zacznie zagrażać twojemu życiu. Fakt, jest to górnik, ale co więcej - staje się on wtedy bandytą, czy nie? Widziałeś całą wypowiedź o której właśnie piszesz? Tam było to dokładnie powiedziane. A ty powtarzasz jakiś wyrwany z kontekstu komentarz. PS: to obecni rządzący strzelali do górników I to nie bandytów, a zwykłych protestujących. A potem pojawia się naskakiwanie na jakiegoś Mikke za to, że powiedział prawdę, iż z bandytami trzeba walczyć. Nawet jeśli są górnikami. Co za hipokryzja. PS2: górnicy twoim zdaniem to jakaś uprzywilejowana grupa, że Twoim zdaniem mogą sobie rozwalić całe miasto, powybijać ludzi, a my mamy na taką hipotetyczną sytuację patrzeć i klaskać?
Górnicy potrafili wyjść i walczyć o swoje o swoją przyszłość bo oczywiście rząd woli zamknąć Polskie kopalnie a węgiel sprowadzać np z Rosji.. A typowy Kowalski który pracuje po 10h za najniższą krajowa i tak wie że nic się nie zmieni i nieważne czy prezydentem będzie Komorowski/Ogórek/Kukiz itp. Na każdego można znaleźć haka na takiego prezydenta i na panią Krysie z gazowni również jeśli tylko zacznie tańczyć inaczej niż ma zagrane osoba jest po prostu uciszana ...Takie są reali naszej władzy. Obiecują wszystko żeby tylko dopchać się do stołka a potem mają Nas gdzieś tak było jest i będzie........
Sojusz LEWICY Demokratycznej to nie lewica hmm... i to dlatego, że 20+ lat temu podpisali konkordat... no może pod względem tradycji ma "niewielkie" coś z prawicy, ale tradycja to zwykły "bullshit". Uważam się za prawicowca chodź religia nie powiem w okół czego mi lata. Ważny jest program dotyczący gospodarki państwa. Może nawet nie tyle co program, ponieważ program PO to jedno a to co robią to drugie - czyli dążą do podniesienia podatków tym samym uzależniająć bardziej obywatela od państwa.