Wybrałem se grę A.V.A, gra się spoko i fajnie tylko, że dręczy mnie jedna rzecz ..... Gdy pierwszy raz zalogowałem się wyskoczyło mi okienko i musiałem wybrać pomiędzy: US East i US West. Czyli wychodzi z tego, że gram na Amerykańskim serverze?? Grę ściągnąłem z głównej strony A.V.A (www.ava.ijji,com). Moje pytanie brzmi : czy gram na Amerykańskim serverze na którym są większe pingi i lagi??
A.v.a
Nie. Nie będziesz miał większych pingów... Sam gram na tych Amerykańskich, bo chyba innych nie ma... Jeżeli będziesz chciał przełączyć między East/West, to klikasz changle serwer.
Popieram Razora.
Ale chyba te serwery nie mają wpływ na ping?
Lokalizacja serwerów na wpływ na jakość rozrywki i nie chodzi o same lagi, po prostu z niższym pingiem gra się bardziej komfortowo, redukuje opóźnienie, co daje przewagę dla graczy z USA. Teoretycznie mniejsze pingi powinieneś mieć na East, ale przy takim dystansie nie wiem czy cokolwiek odczujesz.
Co do pingów, zawsze można sprawdzić ich przyrost tutaj: http://www.speedtest.net/
Oczywiście nie pokarze takich samych pingów jakie są w grze, bo te zależą od serwerów i tego czy są zapełnione.
Ogólnie jak grałem z kimś z Polski, to wszyscy mają żółty kolor pingu, czyli nie będziesz miał strasznych lagów. Chyba, że coś będziesz pobierał, czy aktualizował... Osoba, która ma biały kolor pingu to na pewno ma komfort w grze. A jak będziesz grał, to jaki będziesz miał nick??
vXvPL - Nick w A.V.A
Dzięki wszystkim.
Temat do zamknięcia.
Wybrałem se grę A.V.A, gra się spoko i fajnie tylko, że dręczy mnie jedna rzecz ..... Gdy pierwszy raz zalogowałem się wyskoczyło mi okienko i musiałem wybrać pomiędzy: US East i US West. Czyli wychodzi z tego, że gram na Amerykańskim serverze?? Grę ściągnąłem z głównej strony A.V.A (www.ava.ijji,com). Moje pytanie brzmi : czy gram na Amerykańskim serverze na którym są większe pingi i lagi??