Na AAU sam miałem niewielki hype, ale zacząłem szukać infa o labur potkach i co raz bardziej się wczytywać i dopiero wtedy trochę zainteresowanie mi podskoczyło. Dlatego postanowiłem w skrócie napisać co znalazłem, dla tych, którym nie chciało się szukać oraz by sprawdzić czy dobrze zrozumiałem, bo sam dawno nie grałem i nie jestem pewien czy właściwie rozumiem nadchodzące zmiany.
- Serwer - jest nowy, nigdy nie będzie łączony z starymi , także przez AH.
- Płatność - jednorazowa 20/25$ za grę, Is z kosmetyką, pass basic darmowy i premium za 10$ z nagrodami w postaci kosmetyki.
- Ziemia - blokowana przez 5 dni od startu, potem unlock tak że każdy ma szanse cos zdobyć.
- Trade - dalej ograniczone trasy i podział na “kontynentalne” i “zamorskie” oraz im szybciej oddana paczka tym większy zysk, ale max minus za czas zmniejszony.
- Gear - tu trochę zmian jeśli chodzi o początek, na pierwszych questach dostajemy eq którym następnie upujemy dokładnie tak samo jak późniejszy farmiony Hiram -taki testowy Hiram, tylko itemy do up dostajemy z questów. W ten sposób każdy kto nie miał styczności z Hiram będzie z nich przeszkolony. Main quest kończy nam upgrade eq juz normalnym Hiram T1 w dodatku z dużą szansą z potrzebnymi statami, co znacząco ułatwi dalsze farmienie eq.
- Labor - 5k max, 3 k regenu + 1k za posiadanie domu + 1k za 5 nagrodę z kontraktów.
- Łowienie - mają być nowe rybki i zwiększenie zyskowności.
- Nowe drzewko skili.
- Legalne 3 konta., zakaz odpalania 2 jednocześnie.
Teraz skąd mój większy hype. Głównie, i tu proszę o sprostowanie jeśli mój tok rozumowanie nie jest właściwy, chodzi o p2w i alty. Brak potek na labur powoduje, że każdy ma na koncie w sumie tą samą jego ilość, nie ważne ile ma $ czy altów oraz brak w IS itemów do upu oznacza, że przynajmniej Hiramy robi w tym samy tempie co daje dużo równiejsze a co za tym idzie przyjemniejsze pvp. Dodatkowo mamy i daily farm oraz zwykły grind ale ograniczony, bo nie ważne ile nazbierasz infuzji i tak otworzysz tyle ile masz labura, wiec zmniejsza to różnice miedzy grającym 3-4 h a 15+ dziennie. Personalnie dla mnie to duży plus. Dalej zostaje gemy itd, ale przynajmniej tyle jeśli chodzi o wyrównanie szans i zmniejszenie wartości altów.