Niedawno dowiedziałem się, że addony w wowie są bardzo przydatne (niektóre podobno niezbędne). Aktualnie mam 26 lvl i powoli odkrywam sobie świat tej gry. Teraz zaczyna mnie irytować, że jest tylko jeden pasek na skille i potionki, ale zauważyłem na YT, że wiele osób ma to trochę bardziej zmodyfikowane i da się napchać tam więcej rzeczy. Ktoś może wie jak taki addon się nazywa? Jakie jeszcze warto pobrać?
Addony?
więcej pasków na skille masz bez addonów, w opcjach "action bar" czy jakoś tak, musisz je po prostu włączyć, jeśli chodzi o addony zmieniające paski to ja używam "Dominos"
Ja jestem mocno świeżutki w grze - gram dopiero od niecałego tygodnia, ale ściągnąłem sobie dwa - Auctionator (do łatwiejszego przeglądania AH, skanowania cen przedmiotów, itd.) i Bartender (do niemalże dowolnych ustawień interfejsu) no i muszę przyznać, że chociaż wcześniej ich oczywiście nie miałem, to teraz czułbym się bez nich jak bez ręki
Addonow do WoWa jest multum. Na samej stronie curse.com jest ich około 4000.
Jeśli lubisz modyfikowane ui polecam elvui do pobrania ze strony tukui.org
addony jakie polecam to:
Deadly Boss Mods - jest to boss encounter instancyjny/raidowy
Master Plan - garnizonowy pomocnik
Recount - dps/hps etc meter
GTFO - addon wydający dźwięk gdy stoisz w czymś co zadaje obrażenia. Pomocne dla nowiciuszy nie znających skilli przeciwnika oraz sojuszników.
Auctionator - addon modyfikujacy i usprawniający korzystanie z auction house
Healbot lub Grid - addony dla healerow w znaczący sposób ułatwiające leczenie
Wymieniłem najbardziej popularne addony. Ofc używam jeszcze kilku innych ale reszta to już kwestia gustu.
Często gildie wymagają używania jakiś konkretnych addonow na raidach mi. do dystrybucji lootu.
Ja polecam tidyplates to addon, który zmienia paski życia i pokazuje nad nimi ważne doty/debuffy. Jeśli zamierzasz raidować w przyszłości to warto pobrać RClootcouncil bo wiele gildi korzysta z tego addonu.
HandyNotes_DraenorTreeasures
Bitten's SpellFlash: TWOJA KLASA
Healers have to die
Simple Class Portraits
Skada Damage Meter
SmartTabTarget
Bartender4
Przy pierwszym uruchomieniu pojawiały się opcje niektórych addonów... Mogę teraz w jakiś sposób jeszcze raz je włączyć i zmodyfikować?
Dobra, nieważne. Okienko można wywołać komendą.
Polecam Ci też cały zestaw od mbxtreme.
Wygląda to tak:
W combacie muszę zrobić, ale ogólnie to DMG pojawia sie obok postaci z prawej, a healing po lewej, jeśli jesteś DPS/TANK
Ja osobiście używam elvui, bo jest prosty i przejrzysty, do tego wspomniany auctionator, manager od misji z garnizonu, który dobiera najlepiej jak możemy do danej misji, skada (to samo co recount, ale zbiera dmg z całego rajdu a nie tylko tego co stoi przy tobie. Ogólnie statystyki w obu programach się różnią, ale ludzie mówią że skada zbiera je lepiej. Nie polecam też używać na rajdach, bo szybko się zapycha i znacznie spowalnia komputer, a na rajdach wszystkie mikro zacięcia mogą kosztować życie) no i epgp, ale to tylko jak jesteś w gildii która używa tego systemu rozdawania loota
Panie z addonami to jak z kobietami, każdy lubi coś innego
osobiście używam ze standardowych deadly boss mod, baggon itp.
a z personalizacji pod siebie to przerobiony titan panel, sexy map, ogólnie tego multum masz na curse.com
składaj pod siebie, pobaw się tym a będzie ci się przyjemniej grać.
Naprawde wystarczy poświęcić te 2/3h może nawet mniej i spersonalizować wszystko pod siebie.
A i ofc jeśli grasz priestem, lub innym healem to HealBot musowo potrzebny bo (tak się tylko nazywa,to nie bot ) bez tego nie idzie dobrze healować (działa na takiej zasadzie że masz paski ludzi i wystarczy nacisnąć myszką i już oznaczony, i działa też na peta hutera [chyba, nie pamiętam juź
])
@up, to samo możesz robić z bazowymi paskami, klikasz i ci zaznacza. Grałem priestem i nigdy nie używałem bota i jakoś bez problemu robiłem 1st heal na bossach na których akurat holy pokazywało pazur. (Nie licze disko, bo on praktycznie zawsze jest pierwszy przez tarczę, są bossy na których możesz sam zrobić 80% heala)
Ja do healowania używam tylko grida odpowiednio ustawionego ;>
Drakean wiesz może jak zrobić, by Health bary były zielone na full hp, żółte przy jakichś obrażeniach i czerwone przy niskim hp?
W opcjach mam niby zaznaczone poszczególne kolory, ale cały czas health bary są czarne/szare.
Ale w jakim addonie?
No w tym zestawie mbxerteme.
Nie wiem dokładnie który addon miałby za to odpowiadać.
Ogólnie to nie polecajcie świeżym graczom addonów typu RClootcouncil czy DKPlooter itd. na ściąga się, pomyśli że jest przygotowany a potem podczas rajdu wyskoczy mu 7 okienek i się zgubi. Jak dojdzie do gildi to oficerzy go poprowadzą. Swoją drogą najlepsze gildie mają zwykły sposób do dropu, need/greed/pass potem ewentualne trady między graczami. I to się zawsze sprawdzało.
Niedawno dowiedziałem się, że addony w wowie są bardzo przydatne (niektóre podobno niezbędne). Aktualnie mam 26 lvl i powoli odkrywam sobie świat tej gry. Teraz zaczyna mnie irytować, że jest tylko jeden pasek na skille i potionki, ale zauważyłem na YT, że wiele osób ma to trochę bardziej zmodyfikowane i da się napchać tam więcej rzeczy. Ktoś może wie jak taki addon się nazywa? Jakie jeszcze warto pobrać?