Admin Slodx - żenada

Zdajesz sobie sprawę z tego, że każdy link, który zamieszczacie w statusie jest reklamą(świadomą lub nie) ponieważ zachęca nowe osoby do wypróbowania/ zobaczenia danej usługi. Prawda jest taka, że regulamin jest zle napisany i daje zbyt dużą możliwość interpretacji osobie upoważnionej do rozdawania warnów. Przykładowo mogę wrzucić link do artykułu na stronie i mieć umowę z właścicielem tej strony na to, że za każde 100 wejść dostaje określoną sumę pieniędzy. Ale warna nie dostanę bo nikt nie pomyśli o czymś takim mimo iż jest to typowa reklama. Idac dalej mogę wrzucić link do steamu Ainhell w statusie i napisać ,,zobaczcie co ten koleś wyprawia haha" ale prawdopodobieństwo warna jest już wyższe w tym przypadku. Własnie tutaj docieramy do sedna sprawy, że warn zależy od cyklu miesiączkowego osoby upoważnionej do rozdawania warnów. No to albo wszyscy mogą albo nikt nie może wrzucać linków bo teraz to jest loteria.

No właśnie być może niedopowiedziana pozostaje jeszcze kwestia jak ten status w ogóle wyglądał. Nie ma już co prawda po nim śladu, bo został usunięty, ale w komentarzach do niego kilka osób zarzuciło, że powinien zostać usunięty, bo został napisany przez bota. Z tego typu ogłoszeniem/reklamą mamy do czynienia, a nie z "zobacz co ten koleś wyprawia".

No właśnie być może niedopowiedziana pozostaje jeszcze kwestia jak ten status w ogóle wyglądał. Nie ma już co prawda po nim śladu, bo został usunięty, ale w komentarzach do niego kilka osób zarzuciło, że powinien zostać usunięty, bo został napisany przez bota. Z tego typu ogłoszeniem/reklamą mamy do czynienia, a nie z "zobacz co ten koleś wyprawia".

Wybacz ręcznie pisałem ten status więc nie wiem gdzie tutaj widzisz ingerencję bota....

Wybacz ręcznie pisałem ten status więc nie wiem gdzie tutaj widzisz ingerencję bota....

Ludzie pisali tak w komentarzach, bo wyglądał jakby był przez bota napisany.

Ludzie pisali tak w komentarzach, bo wyglądał jakby był przez bota napisany.

Podany był tylko link do mojego twitch'a nie wiem gdzie tutaj widać pismo bota :)

Ogólnie rzecz biorąc poprawcie regulamin żeby nie było kolejnych sytuacji takich jak ta, ponieważ jak ktoś wcześniej napisał można to różnie zinterpretować, a potem wygląda to tak jak wygląda.

Anyway zawijam miłego dnia.

@Ainhell Ja ci po prostu radzę nie promować tej strony ona ci korzyści nie da a w ręcz przeciwnie , prawo jest tu przeciwko użytkownikom , a powinno być przeciwko tym , którzy na to zasługują , wszyscy wiedzą jak tutaj są traktowani użytkownicy , prawo upomnień prawie nie istnieje. Warny to cóż część tego forum . Nie wliczając w to przedziwnych rang bez żadnego zapisu o tym w regulaminie , jacyś przyjaciele , bywalcy bo niby w jaki sposób one są nabywane , jeden ma mniej postów drugi więcej , gdzie zasady uzyskania tych rang....

@Ainhell Ja ci po prostu radzę nie promować tej strony ona ci korzyści nie da a w ręcz przeciwnie , prawo jest tu przeciwko użytkownikom , a powinno być przeciwko tym , którzy na to zasługują , wszyscy wiedzą jak tutaj są traktowani użytkownicy , prawo upomnień prawie nie istnieje. Warny to cóż część tego forum .

Niestety ale to samo zauważyłem ... cóż szkoda ...

Podany był tylko link do mojego twitch'a nie wiem gdzie tutaj widać pismo bota Ogólnie rzecz biorąc poprawcie regulamin żeby nie było kolejnych sytuacji takich jak ta, ponieważ jak ktoś wcześniej napisał można to różnie zinterpretować, a potem wygląda to tak jak wygląda. Anyway zawijam miłego dnia.

O widzisz. Jestem chętny do rozmowy o tym co poprawić, ale jak dotąd słyszę tylko uszczypliwości i rzucane roszczeniowym tonem oskarżenia.

@Ainhell Ja ci po prostu radzę nie promować tej strony ona ci korzyści nie da a w ręcz przeciwnie , prawo jest tu przeciwko użytkownikom , a powinno być przeciwko tym , którzy na to zasługują , wszyscy wiedzą jak tutaj są traktowani użytkownicy , prawo upomnień prawie nie istnieje. Warny to cóż część tego forum . Nie wliczając w to przedziwnych rang bez żadnego zapisu o tym w regulaminie , jacyś przyjaciele , bywalcy bo niby w jaki sposób one są nabywane , jeden ma mniej postów drugi więcej , gdzie zasady uzyskania tych rang....

Przecież same ostrzeżenia to praktycznie upomnienia, bo w małej ilości absolutnie nic nie znaczą. Uważasz natomiast, że jak ktoś jest upominany 4, 5, 6 i więcej razy, to nie powinien otrzymać stosownej kary? W tym wypadku użytkownik uzyskał swoje pierwsze ostrzeżenie - oprócz informacji w profilu dostępnej tylko dla niego nie stało mu się nic więcej, ale skarga i tak powstała.

Co do części wypowiedzi o rangach, to nie rozumiem jaki miałoby to mieć związek ze sprawą.

To musiało w końcu się stać. Dawno nikt nie psioczył na administrację.

popcorn-blank.gif

Świadomie napisałem post pod postem(...)

Ja bym po tym zdaniu skończył jakąkolwiek dyskusję.

Co do samego warna, o którego wszystko się rozchodzi. Najpierw było powiedziane, że jest niepsrawiedliwy, bo nic złego nie zrobiłeś, a potem stwierdziłeś, że w sumie to było tak dawno, że ten warn świadczy tylko o nadgorliwości moderatora. Jeden moderator Ci odpuści, drugi może nie zauważyć, a trzeci zrobi to, co musi Tyle w temacie. Regulamin nie jest nadinterpretowany, tylko przestrzegany i nie próbujcie wmówić, że administracja jest zła, bo dała warna i zdjąć nie chce, jak nie umiecie totalnie z nią rozmawiać. Tak jak napisał Plain: dajcie JAKIEKOLWIEK argumenty, a nie wbijacie szpilki w tyłek w nadziei, że go sprowokujecie.

Tak nawiasem mówiąc.... skoro administracja jest serio tak denna, to ja nie wiem jakim cudem istnieją tutaj użytkownicy z kontami z 2009 i tysiącami postów. Reptilianie czy uniżeni słudzi Chmarusa? :D

O widzisz. Jestem chętny do rozmowy o tym co poprawić, ale jak dotąd słyszę tylko uszczypliwości i rzucane roszczeniowym tonem oskarżenia. Przecież same ostrzeżenia to praktycznie upomnienia, bo w małej ilości absolutnie nic nie znaczą. Uważasz natomiast, że jak ktoś jest upominany 4, 5, 6 i więcej razy, to nie powinien otrzymać stosownej kary? W tym wypadku użytkownik uzyskał swoje pierwsze ostrzeżenie - oprócz informacji w profilu dostępnej tylko dla niego nie stało mu się nic więcej, ale skarga i tak powstała.Co do części wypowiedzi o rangach, to nie rozumiem jaki miałoby to mieć związek ze sprawą.

Ostrzeżenie to warn mówiąc prosto , to nie to samo co upomnienie , jeśli ktoś lub coś nie narusza nagminnie regulaminu , a są podstawy do zastanowienia się czy ma dostać warna czy nie powinnien. Myślę , że by nawet tutaj taki temat nie powstał. Do czego zmierzam , upomnienie słowne jeśli nie w temacie do użytkownika przez moderatora jeśli coś co wykonał użytkownik , jak mówił w tym przypadku status leżał długo u niego w profilu , mógł stworzyć użytkownika poczucie , że wszystko jest ok. Jeśli teraz na drodzę moderator przyznał mu warn , użytkownik czuje złość bo w swoim odczuciu przez tyle czasu nie był karany i nie była zwrócona uwaga. Co powinien zrobić moderator usunąć status poinformować użytkownika jeśli sprawa nie miała miejsce w temacie poinformować użytkownika na pw nie pod postem ,powiadomić że jest to niezgodne z regulaminem , poinformować jeśli sprawa się powtórzy , zostanie przydzielony punkt ostrzeżenia. Zysk - użytkownik pouczony wyciąga wnioski , nie pisze głupiego zażalenia , ustosunkowuje się do prośby moderatora/admina. Moderator ma czyste sumienie , nie są przeciwko niemu tworzone teorie spiskowe jaki on zły. Oczywiście tak powinna sprawa wyglądać w sprawach pomiędzy warnem a nie warnem. Nie mówiąc o oczywistym regulaminie. Bo w tym wypadku status użytkownika był długo , mógł uznać , że nie zrobił nic złego.

Przykładowa sprawa nr 1. Zakłada użytkownik nowy topic , wszystko jest ok , nikt nie odpowiada , użytkownik zamierza odświeżyć temat , ku jego zaskoczeniu pomylił się np o godzinę i wysłał posta z refreshem , wykonał się double post , gdzie edytował post wyżej i przeprosił - użytkownik dostanie warna. W takim wypadku powinien dostać upomnienie , przyznał się do swojego błędu. Tak sprawa z życia wzięta gdzie pomyliłem się o o kilka minut i przeprosiłem dostałem warna. (Czy szaremu użytkownikowi też pomyłki się nie zdarzają , ale jak potrafi się zachować to za co ma być karany) Ja byłem....

Jeżeli użytkownik napisze o coś takiego jak double post do moda, to post zostanie usunięty bez ostrzeżeń. Jak będziesz liczył na upomnienia, daleko nie zajdziesz :P

Co do statusu, to został on napisany wczoraj, a nie miesiąc temu. Jeśli rzeczywiście został "odświeżony", to po prostu poprzednio nikt go nie zauważył. Poza tym normalny użytkownik napisałby do moderatora PW, a Ainhell robi shitstorm, bo liczy na to, że może ktoś zobaczy jego linki w tym temacie i wejdzie...

Mnie dziwi czemu tacy randomowi ludzie, czyt. osoby z mała ilością postów, mają wgl prawo zakładania takich tematów.

Przychodzi jakaś nowa osoba i nagle jej się coś nie podoba.

Nikt Cię tu nie trzyma.

To ja napisałem ten komentarz "to jakis spam bot,zbanujcie to" na takim samym 2-4 statusie bo wygladał jak bot i jeszcze po angielsku..

ale nie ja zgłosiłem status.

Mnie dziwi czemu tacy randomowi ludzie, czyt. osoby z mała ilością postów, mają wgl prawo zakładania takich tematów.Przychodzi jakaś nowa osoba i nagle jej się coś nie podoba.Nikt Cię tu nie trzyma.

Tak powinno być.

Administrator wyjaśnił całą sytuację wystarczająco klarownie. Ainhell następnym razem napisz prywatną wiadomość do moderatora, lub administratora i hamuj się trochę w swoich wypowiedziach. Temat zamykam.

W ramach klaryfikacji zasad, do regulaminu wprowadziłem drobną zmianę:

7.2. Obowiązuje zakaz wstawiania jakichkolwiek ogłoszeń, ponieważ jedynie zaśmiecają tę strefę, która powinna służyć szybkiej wymianie myśli. Do zamieszczania ogłoszeń służy odpowiedni dział. Na shoutboxie, blogach oraz w statusach użytkowników obowiązuje zakaz umieszczania ogłoszeń oraz treści reklamowych.

Same reguły się nie zmieniają jednak teraz, miejmy nadzieję, punkt je opisujący pozostawi nieco mniej pola do swobodnej interpretacji tego co w domyśle kryło się w tych słowach już wcześniej.

Yoł Bracia i Siostry.

Loguje się dziś na forum, a tutaj taka niespodzianka "warn" za reklamę w sygnaturze. Więc nie pozostaje mi nic innego jak napisać zażalenie na ułomność admina Slodx który wystawił warna za reklamę, tj. link do twitch, face, yt co w moim mniemaniu nie jest reklamą żadnego innego forum; portalu o grach i nie kwalifikuje się pod ostrzeżenie, oraz druga sprawa admin Slodx nie raczył nawet zajrzeć na twitcha etc... bo jak by to zrobił zauważył by że portal mmorpg jest ewidentnie reklamowany przez moją skromną osobę. Zatem mam nadzieję że jakiś bystrzacha rozwiąże zaistniałą sytuację i może przeprowadzi jakieś kursy doszkalające dla tego oto admina, a żeby na przyszłość nie popełniał takich błędów, bądź co bądź żenada i śmiech na sali.

Pozdrawiam Reklamodawca (hahaha)