Age of Conan :O

Tak jak w temacie, staram się przywołać umarlaka do życia. No sprawa ma się tak, że zacząłem grać w tę produkcję o wiele za późno, bo jakieś pół roku po przejściu na f2p. Czyli kiedy to Polska społeczność praktycznie nie istnieje, serwerów naszych od dawna nie ma, a i ogólnie te istniejące świecą pustkami. Na produkcję się napaliłem i to bardzo, nie powiem. Takiego właśnie MMO szukałem, czyli z otwartym PVP, ciekawymi questami i grą ogólnie opartą na nich, oraz wykonaną w stylu nie Azjatyckimi. Czyli żadne metino - lineageowo podobne produkcje. Ogólnie to można było przeczytać same pozytywne komentarze w związku z przejściem na f2p - zwiększona liczba graczy, oraz co dla funcomu najważniejsze abonamentów. Z pewnych przyczyn zakończyłem grę na jakiś czas i zapomniałem o niej, jednak jakiś czas temu, licząc, że może cud się stanie - znowu będą polskie serwery, a tłumaczenie gry zostanie wznowione, ukazała się mym oczom jakże cudowna informacja, którą było dobicie polskiej społeczności poprzez zamknięcie forum naszego, a europejskiej - przeniesienie serwerów do USA. No ja się pytam, co to ma być? Jest ktoś w temacie jak to z Conanem teraz jest? Jakiekolwiek nadzieję na wyjście z tej beznadziejnej sytuacji, czy lepiej zapomnieć już o tej grze?

Pozdrawiam.

Gra po prostu umiera ;)

Lepiej zapomnieć.

Funcom większość pracy skupia na TSW, a AoC przeszło na drugi plan. Co jakiś czas wychodzą jakieś update, ale ilość graczy cały czas spada. Gwoździem do trumny było przeniesienie europejskich serwerów do Ameryki, przez co pingi nie spadały poniżej 200ms. Szkoda, że AoC ma takiego niekompetentnego wydawcę, bo to jedna z moich ulubionych gier (ach te walki z ruskami na Tortage...)

No ja bardzo żałuje, że nie grałem podczas istnienia serwerów polsko - ruskich. To musiało być coś! Liczyłem, że jest choć promyk nadziei na lepsze jutro dla Conana. Przeniesienie wszystkich serwerów na nowy kontynent, jest dla mnie zupełnie nie zrozumiałe - jakby na to nie patrzeć w europie trochę grało ludzi z tego co pamiętam, może nie dużo, ale zawsze :D. Tytuł jest przecież bardzo dobry wystarczyło by kilka faktycznie potrzebnych zmian i co najważniejsze dobra reklama.

Nie będzie lepszego jutra. Skończyło się wraz z przejściem na F2P. Grałem 3 lata na P2P. Najlepszy MMO w jaki grałem. A potem miałem powód żeby znienawidzić Funcom. Po prostu zniszczyli grę z potencjałem jak góra. RIP AoC.

Jak już niejeden pisał...

Gra do pewnego czasu niesamowita - ot w jakiś sposób godny następca Anarchy Online Funcomu jeśli idzie o przyjemność z gry płynącej - ale to produkt już niestety martwy. Kiedyś to było coś. Plaża. Stygianie. KLIMAT!. Teraz? Pustynia i sentyment jak do Warhammer Online (również świetny zombie).

Ech 3 lata spędzone w Conanie to jedne z lepszych. Po nim już nic mnie tak nie przyciągneło na dłuzej

Jedyna nadzieja ze fancom by zrobil cos co naprawde by przyciagnelo graczy szczegolnie mysle pomoglo by zdiecie ograniczen bo wiadomo ludzie to sepy i zaluja troche grosza.

Tak jak w temacie, staram się przywołać umarlaka do życia. No sprawa ma się tak, że zacząłem grać w tę produkcję o wiele za późno, bo jakieś pół roku po przejściu na f2p. Czyli kiedy to Polska społeczność praktycznie nie istnieje, serwerów naszych od dawna nie ma, a i ogólnie te istniejące świecą pustkami. Na produkcję się napaliłem i to bardzo, nie powiem. Takiego właśnie MMO szukałem, czyli z otwartym PVP, ciekawymi questami i grą ogólnie opartą na nich, oraz wykonaną w stylu nie Azjatyckimi. Czyli żadne metino - lineageowo podobne produkcje. Ogólnie to można było przeczytać same pozytywne komentarze w związku z przejściem na f2p - zwiększona liczba graczy, oraz co dla funcomu najważniejsze abonamentów. Z pewnych przyczyn zakończyłem grę na jakiś czas i zapomniałem o niej, jednak jakiś czas temu, licząc, że może cud się stanie - znowu będą polskie serwery, a tłumaczenie gry zostanie wznowione, ukazała się mym oczom jakże cudowna informacja, którą było dobicie polskiej społeczności poprzez zamknięcie forum naszego, a europejskiej - przeniesienie serwerów do USA. No ja się pytam, co to ma być? Jest ktoś w temacie jak to z Conanem teraz jest? Jakiekolwiek nadzieję na wyjście z tej beznadziejnej sytuacji, czy lepiej zapomnieć już o tej grze?

Pozdrawiam.