Witam mam problem. Kogo kupić . Ahri / Vladimir / Cassiopeia. Kto jest lepszy w late game. Powtarzam temAt piszcie kto lepszym sam nazwy nic więcej
Ahri / Vladimir / Cassio
Jeżeli ogarniasz postacie dystansowe to będziesz wymiatał Ahri, postać jest niesamowita.
Ahri jest słaba ja na twoim miejscu bym zaczą ogarniać Cassio ta postać jest po prostu mega moim zdaniem
Ahri dystansowcem? Chyba tylko póki bije z Q. Jeśli chce się nią zdziałać więcej, trzeba sobie radzić także na krótki dystans.
Ogólnie wszystkie postacie które podałeś są postaciami na średni-krótki dystans. Jeśli chodzi o late... Vladimir to potwór ze sporym AP i HP, w dodatku jego sustain jest naprawdę spory. Podobnie można bać się Cassio i jej trutki, ale że nią nie gram to nie powiem jak mocna jest w late.
W late najlepsza z tych postaci jest cassiopeia. Gdy zultujesz cala 5 przeciwnego teamu tak aby ich zmrozilo zaczniesz spamic w carrego z twin fang oraz trutkami w caly ich iteam masz duze szanse nawet wbic pentakilla (o ile jestes chodz troche sfeedowany i ogarniasz last hity). Vladimir jest bardziej tank ap niz ap carry chociaz jego plama pomgaga przeplynac przez srodek team fightu i skonczyc z carrymi w pare sekund
. Ahri wystarczy ze ztauntujesz ktoregos z carrych lub kogokolwiek (tylko nie tanka) wtedy wysunie sie poza team fight i zostanie zniszczony przez twoj team i nagle BANG! z 5v5 zrobi sie 4v5
. Wszystkie postacie wymienione przez ciebie sa bardzo dobre, na twoim miejscu wybral bym jednak cassio.
Polecam Cassio ze wzgledu na aoe stuna, ktory moze odmienic caly teamfight
Wybierz Cassio tak jak kolega wyżej napisał, to także posiada niesamowity zoning(utrzymuje wroga od twoich creepów).I ma piękny Burst DMG(Spam Twin Fangiem).
@Owca
"Zultujesz całą 5 przeciwnego teamu". Tak, oczywiście. Jeszcze jakieś zachcianki ?
@grzonas
Stun z ult'a tylko jeśli przeciwnik jest odwrócony przodem do Cassiopei.
@Masterczulki
Burst? Dwa z jej skilli to DoT'y, więc to nie to określenie .
Każda postać jest dobra jak się ją ogarnie;)
Polecam Ci Cassiopeię, ma dobre DoT'y i niezły kite (speed z q, slow z w, rylai), a dobrze trafiony ult potrafi zmienić teamfighta na twoją korzyść.
Jako gracz Ryza polecam ci go (o ile go nie masz) w late bestia, spamowalne skille z niesamowitym dmg. A kosztuje tylko 450IP:)
Ja ci polecę Vladimira i Ahri. Niestety Ahri nigdy nie grałem, ale grałem z nią i na prawdę ma DMG.
Na late najbardziej mobilny jest Vlad nie ma co ukrywać. Z tych 3 Vlad najlepszy. Co do Cassio... ona na combo złoży 3/4 casterów pod warunkiem że będzie stął w miejscu albo wyczujesz opóźnienie z bomby.. Ahri jest dobra jak ogarniesz, jej True z Q jak wraca jest niesamowite ale słabe na late. Dash trzeba ogarnąć i taunt żeby użyć musisz mieć wolne pole manewru - jednym słowem postać dla wytrwałych. Polecam Vlada
Witam mam problem. Kogo kupić . Ahri / Vladimir / Cassiopeia. Kto jest lepszy w late game. Powtarzam temAt piszcie kto lepszym sam nazwy nic więcej