A więc chciałem zacząc gre w Aika i mam taką prośbe czy ktoś mógłby cos o niej napisać.
Czy jest P2W?
Czy opłaca się wgl zaczynac?
Jak z liczbą graczy?
Otwarty swiat?
Fabuła?
I cos może na temat klas.
Z góry dzieki.
A więc chciałem zacząc gre w Aika i mam taką prośbe czy ktoś mógłby cos o niej napisać.
Czy jest P2W?
Jak z liczbą graczy?
Otwarty swiat?
Fabuła?
Z góry dzieki.
Gra jest juz starraaa dosyc - wiec zaczynac mozesz ale na startowych lokacjach raczej ludzi nie uswiadczysz a na end game samych wygerowanych ludzi:)
Nie znajdziesz opinii na temat tej gry bo gra w nią bardzo mało polaków ... ja ino moge powiedzieć co wiem grając w to od 3 lat.
Plusy:
+ najlepszy mi dotąd znany end-game, genialne raidy, wojny o relikty nawet czasami czterech nacji jednocześnie
+ brak p2w, w grze nie liczy się gear a liczebność graczy danej nacji
+ większość rzeczy jak zbroja, broń itd. można zdobyć nie wydając realnej kasy... są eventy na te wszystkie rzeczy
+ nie trzeba robić questów aby zdobyć exp ... tutaj jest to inaczej opracowane, są talenty za exp, jest dungeon Dice za exp ... ale i tak lvl cap bardzo trudno wbić
+ jump lvl do 71 aby szybciej sprawdzić nowym graczom end-game
+ optymalizacja na silniku Unreal Engine 2 sprawia że gra działa płynnie nawet na bardzo starych komputerach
+ movement w grze jest tak idealny że gram w gre jedną ręką na klawiaturze a drugą np. dłubie w nosie
+ brak cziterów
+ no wiele innych o których nie musze pisać
Minusy:
- brak ludzi na mapach... gra ma już swoje lata i nie ma takiej reklamy jak sprzed 5 laty kiedy to była OBT
- brak częstych updatów
A odpowiadając na Twoje pytania... brak p2w, według mnie opłaca się zaczynać tylko dlatego że wojny o relikty są epickie, liczba graczy unormowana lecz nie rośnie, otwarty nie duży świat, fabuła ... a na co to komu
Klasy w grze, jest ich 6 i podzielone są na 3 profesje. Tank, Scout i Mag. Każda różni się swoimi cechami jak np. Scout mogą być niewidzialni i atakować świątynie lub działać jako szpiedzy na innej nacji, Tank ma tarcze przez co ma większy def a Mag oczywiście włada atakiem magiczny.
Spróbuj ale dograj do przynajmniej 80 lvl i idz na raidy, pograj troszke a się przekonasz że end-game jest najciekawszy.
Ok dzieki napewno spróbuje
Czy jest P2W?
Jak z liczbą graczy?
Otwarty swiat?
Fabuła?
Z góry dzieki.