Aion, czy warto wracać?

Witajcie!

Grałem w Aiona dość długo (od patch'a 2.5) do mniej więcej października 2014 roku. I tutaj się rodzi moje pytanie, czy warto do tej gry wracać??? Do nie dawna grałem w gry LoL i Cs'go, aczkolwiek zaczynają mnie one już nudzić i postanowiłem że pora sobie znaleźć mmorpg'a. Niestety, żadnego mmorpga w stylu i klimacie Aiona nie jestem w stanie znaleźć, albo po prostu jestem za bardzo wybredny. Podkreślam że grałem w Aiona na serwerach NCsoft, nie wiem jak wygląda sytuacja na serwerach Gameforge. Słyszałem że "Gold Pack" jest niezłym utrapieniem. Ale przechodząc do rzeczy, czy warto do tej gry wracać? Jak wygląda aktualnie sytuacja na serwerach Gameforge? (Na serwach Ncsoft nie zamierzam grać z powodu pingu który dotykał mnie na PvP w end game), czy jest sens w ogóle zaczynać grę od nowa? (Gear i te sprawy). Ewentualnie czy moglibyście mi polecić jakiegoś mmorpg'a podobnego do Aiona? (Najlepiej nie zbyt starego)

Gameforge sukcesywnie, aż po dziś dzień, niszczy tę wspaniałą niegdyś grę. Krótko mówiąc, nie opłaca się absolutnie zaczynać bo gra umiera przez wspomnianego wcześniej wydawcę.
Jeśli miałbym polecić jakieś MMORPG, poleciłbym WoW'a. Nic wartego uwagi aktualnie nie znajdziesz.

Jest może coś jeszcze? Gier mmorpg jest aktualnie bardzo dużo, może się coś znajdzie? Temat dalej aktualny, może ktoś się jeszcze wypowie?

Wildstar, Guild Wars 2, Lineage 2, Blade and soul.

Wildstar, Guild Wars 2, Lineage 2, Blade and soul.

Z czego Wildstar w zasadzie upadł a Blade and Soul to teraz Bots and Sellers ^_^

Gameforge sukcesywnie, aż po dziś dzień, niszczy tę wspaniałą niegdyś grę. Krótko mówiąc, nie opłaca się absolutnie zaczynać bo gra umiera przez wspomnianego wcześniej wydawcę.
Jeśli miałbym polecić jakieś MMORPG, poleciłbym WoW'a. Nic wartego uwagi aktualnie nie znajdziesz.

Nie polecam grania w tym momencie w WoW'a, oprócz raidowania (które skończylo się dla normalnych ludzi miesiąc po dodatku) nie ma co robić, chyba, że dla kogoś szczytem jest robienie daily apex questów, albo achieve na latanie w ostatniej lokacji.

CgaBfh9UAAENuEU.jpg:large

Tak obecnie wygląda dodawanie content'u do gry, dlatego też wieje nudą. Jeszcze raz nie polecam.

Z czego Wildstar w zasadzie upadł a Blade and Soul to teraz Bots and Sellers 

Wildstar lada dzień wchodzi na steama, a to oznacza drugą młodość , obecnie po połączeniu serwerów wcale nie jest tak pusto, ale jak wejdzie na steam, jak to zwykle bywa zaroi się od świeżaków, dobra chwila , żeby wtedy rozpocząć zabawę. Na plus dla tej gry zasługuje to, że praktycznie nie ma sensu kupowanie CREDA (premki), bo daje tylko lekkie bonusy praktycznie nie znaczące nic w naszej zabawie, znajomi z gildii mają kasy na kilkanaście CREDD-ów a nie kupują, bo się im nie opyla

Wildstar lada dzień wchodzi na steama, a to oznacza drugą młodość , obecnie po połączeniu serwerów wcale nie jest tak pusto, ale jak wejdzie na steam, jak to zwykle bywa zaroi się od świeżaków, dobra chwila , żeby wtedy rozpocząć zabawę. Na plus dla tej gry zasługuje to, że praktycznie nie ma sensu kupowanie CREDA (premki), bo daje tylko lekkie bonusy praktycznie nie znaczące nic w naszej zabawie, znajomi z gildii mają kasy na kilkanaście CREDD-ów a nie kupują, bo się im nie opyla

Szkoda odpowiadać na taki hejt bez pokrycia, taki jeden z drugim nie grają w dane mmo, ale są alfą i omegą i znają sytuacje w każdym mmo.

Co do Aion'a, bo wcześniej się nie wypowiedziałem, osobiście mam duży sentyment do tej gry, ale ~90% moich znajomych znalazło sobie inne tytuły, mimo, że większość grała od początku p2p, czyli 2009 roku. Możliwe, że we wrześniu kiedy będziemy mieli premierę 5.0 gra odżyje, ale to wróżenie z fusów.

Co do wow'a tak czy inaczej nie jestem chętny z powodu abonamentu, jakoś mi to nie na rękę płacić co miesiąc za grę. Jak już to preferuję B2P. W Blade & Soul grałem ale jak dla mnie gra za łatwa i jest przesycenie klimatu azjatyckiego. Co do WildStara i Guild Wars 2 nie wiem, spróbuję to ogarnąć, chociaż aktualnie wolałbym uniknąć wydawania jakichkolwiek pieniędzy na gry (spłukałem się przy składaniu kompa xdd). Niby Guild W2 jest F2P ale słyszałem że bez kupna dodatku jest cienko :v. Co do Lineage 2, gra jest jak dla mnie za stara i jest w niej zbyt wiele weteranów. Podsumując, nie warto aktualnie wracać do Aiona? :/

Nie warto aktualnie i raczej nie będzie warto. Szkoda bo tez spędziłem setki godzin w grze ale popsuła się do tego stopnia, że już niczym nie przyciąga a wręcz odpycha.
Zasada jest prosta, jeśli szukasz dobrego MMO prędzej czy później będziesz musiał za nie zapłacić. W najlepszym wypadku będzie B2P, w najgorszym P2W. Wydaje mi się że era prawdziwych gier Free To Play już minęła.

Dobrze, dziękuję wam za opinie. Temat do zamknięcia.

Witajcie!

Grałem w Aiona dość długo (od patch'a 2.5) do mniej więcej października 2014 roku. I tutaj się rodzi moje pytanie, czy warto do tej gry wracać??? Do nie dawna grałem w gry LoL i Cs'go, aczkolwiek zaczynają mnie one już nudzić i postanowiłem że pora sobie znaleźć mmorpg'a. Niestety, żadnego mmorpga w stylu i klimacie Aiona nie jestem w stanie znaleźć, albo po prostu jestem za bardzo wybredny. Podkreślam że grałem w Aiona na serwerach NCsoft, nie wiem jak wygląda sytuacja na serwerach Gameforge. Słyszałem że "Gold Pack" jest niezłym utrapieniem. Ale przechodząc do rzeczy, czy warto do tej gry wracać? Jak wygląda aktualnie sytuacja na serwerach Gameforge? (Na serwach Ncsoft nie zamierzam grać z powodu pingu który dotykał mnie na PvP w end game), czy jest sens w ogóle zaczynać grę od nowa? (Gear i te sprawy). Ewentualnie czy moglibyście mi polecić jakiegoś mmorpg'a podobnego do Aiona? (Najlepiej nie zbyt starego)