Aion czy warto zaczynać?

WItam, czy warto zaczynać grać w Aiona EU? Co prawda gram już 2 tygodnie, ale nie wiem czy pozostać w grze, bo jak patrzę na online to jest mizerny, a lubię jak jest przynajmniej 5000 osób online.

A na dodatek ten GP, mam 61lvl i tylko 30kk kinah, a nie chcę tracić pieniędzy na grę, jak nie warto w nią grać, pozostać dłużej.

Podoba mi się AIon, ale odrzuca mnie mały online, trzeba mnóstwo czasu poświęcić, aby coś znaczyć i Gameforge.

Według mnie, nie warto. Sam sobie odpowiedziałeś w ostatnim zdaniu. Gamefail, GP i zbieranie setu pvp to minusy. Gra miała swoje 5 minut jakieś 4 lata temu, przed wejściem patchu 3.5 albo 3.0. Ale to tylko moja opinia, niektórzy siedzą tam do dziś, z tym że większość legionów, graczy to weterani.

GP w aionie to nie problem idziesz na mobki w Vengar/Signi 1h=100kk...

Od 4.8 ciężko zebrać bm'y na set to jest jedyny minus aiona(dla mnie).

W tym momencie na rynku jest za dużo ciekawych MMO by taki Aion nie wyróżniający się dosłownie niczym miał prawo istnieć.

To graj w te inne ciekawe mmo, serio.

Dla mnie aion to wciąż najlepszy mmorpg dostępny na rynku :) A co do pytania to jeśli sama w sobie gra by sprawia Ci przyjemność to nie wiem czemu miałbyś przestać grać.W aionie zawsze trzeba było poświęcić dużo czasu żeby coś osiągnąć a sam gold pack to akurat najmniejsze zmartwienie. Zawsze możesz sobie znaleźć jakąś fajną gildię czy zebrać ludzi z forum, żeby porobić wspólnie instancje i z czasem tak się wygearować, że będziesz w stanie dorównać nawet weteranom.

Osobiście od czasów upadku populacji próbowałem ponownie grać kilka razy od nowa, ale niestety za bardzo mnie odpycha zbyt mała ilość aktywnych graczy, zwłaszcza jak gra się solo. Gdyby w europie była taka populacja jak w NA to już dawno bym regularnie pogrywał. Możesz próbować grać na amerykańskich serwerach ale raczej z tamtejszym pingiem gra nie będzie zbyt przyjemna.

Według mnie warto. Ammon uważa, że Aion nie wyróżnia się zupełnie niczym, ale ja się z tym nie zgadzam, Aion jest grą dosyć specyficzną, to mogę przyznać, ale na pewno nie przeciętną czy niewyróżniającą się - chyba, że ktoś ma w przysłowionych czterech literach całą historię i zupełnie olewa pvp. Tyle razy usuwałam Aiona z dysku, a za każdym razem wracam. Po miesiącu, dwóch, sześciu, ale wracam. Teraz znowu gram od początku, tylko, że po raz pierwszy po stronie Elyosów, i gra sprawia mi masę frajdy - niby ją znam, a jednak odkrywam dużo nowych rzeczy. Poza tym poznałam tam dużo wspaniałych ludzi, i chociaż tak jak Ty mówię sobie, że jest za mały online dla tak wymagającej pod tym względem osoby jak ja, to i tak nie mogę się powstrzymać, by pograć. GP nie jest problemem, przy normalnej grze na 65 będziesz mieć stały dochód, wystarczający, by na luzie inwestować ingame i nie martwić się o oszczędności. Jak Ci się gra podoba, to nie widzę powodów, by rezygnować z zabawy, dla wielu to wciąż najlepsze mmo. :)

A jak aż tak bardzo zależy Ci na liczbie graczy online, to możesz grać na koreańskiej wersji haha. :P Tam to jedno z najpopularniejszych mmo.

Swoją drogą, Barus najdroższy serwer w grze, jak ktoś ma szybko zarobić na pierwszego GP 80-100kk ? Jak były GP po 40kk to już było ciężkawo nowym graczom. Pamiętam jak się kupowało GP na innych serwerach bo było wszędzie o połowę taniej. Może teraz się coś zmieniło, chociaż wątpię.

Uzbieranie setu to nie duży problem, ale do pve, co innego pvp a gra ewidentnie idzie tylko w tym kierunku. Ale zgodzę się że warto pograć bo to ciekawa gra była...kiedyś. Może bym wrócił ale jak już to tylko wersja NA, bo w EU jesteśmy sto lat za murzynami.

WItam, czy warto zaczynać grać w Aiona EU? Co prawda gram już 2 tygodnie, ale nie wiem czy pozostać w grze, bo jak patrzę na online to jest mizerny, a lubię jak jest przynajmniej 5000 osób online.

A na dodatek ten GP, mam 61lvl i tylko 30kk kinah, a nie chcę tracić pieniędzy na grę, jak nie warto w nią grać, pozostać dłużej.

Podoba mi się AIon, ale odrzuca mnie mały online, trzeba mnóstwo czasu poświęcić, aby coś znaczyć i Gameforge.