Gameforge robi eventy typowe pod grube portfele ale jak płacisz na nich to masz właściwie wszystko wiec aion'a odradzam i polecam inna gre gdyz NA i ping 150-300 to fail nie gra.
Aion - dyskusja ogólna
donek jak zwykle kupe bredni wypisuje, owszem , moze sobie ktos za kase z IS kupic serumki czy L5 lub ALL powerfulla, ale człowieku, palić się mu będzie tak samo jak zwyklemu graczowi, co to sobie wyfarmi, no i tu twoje p2w bierze w 4 litery, chyba że znasz jakiś debili którzy wydają po pare tysięcy zeta na kamyczki z isu czy też ww serumki by po tym je spalic w grze (a uwierz,w zadnej grze tak bezlitośnie nie palą się enchanty jak w Aionie jka nie masz farta to mozesz grube miliardy kinah władować żeby głupią część na +15 zrobić) poza tym większość osob co kupuje takie kamienie, to przez to ze sie często pala sprzedaje je w grze osobom za kinah i znów twoje p2w rozbija się o kant d*py - gram na barusie od lat jakoś nie spotkałem milarderó z polskki pakujących nie wiadomo jaką kasę, wiec sry... może grałeś z jakimiś niemiaszkami co po kilkaset euro dziennie wywawalją w błoto stąd twoje spaczenie mózgowe
A tak w ogóle to teraz jak stworzysz postać po stronie asmo to dostajesz gp na 15 dni
donek jak zwykle kupe bredni wypisuje, owszem , moze sobie ktos za kase z IS kupic serumki czy L5 lub ALL powerfulla, ale człowieku, palić się mu będzie tak samo jak zwyklemu graczowi, co to sobie wyfarmi, no i tu twoje p2w bierze w 4 litery, chyba że znasz jakiś debili którzy wydają po pare tysięcy zeta na kamyczki z isu czy też ww serumki by po tym je spalic w grze (a uwierz,w zadnej grze tak bezlitośnie nie palą się enchanty jak w Aionie jka nie masz farta to mozesz grube miliardy kinah władować żeby głupią część na +15 zrobić) poza tym większość osob co kupuje takie kamienie, to przez to ze sie często pala sprzedaje je w grze osobom za kinah i znów twoje p2w rozbija się o kant d*py - gram na barusie od lat jakoś nie spotkałem milarderó z polskki pakujących nie wiadomo jaką kasę, wiec sry... może grałeś z jakimiś niemiaszkami co po kilkaset euro dziennie wywawalją w błoto stąd twoje spaczenie mózgowe
Eh setki ludzi wydaje po pare tysiecy na gre ...znam ludzi , ktorzy wydawali po 1-2 tys zl miesiecznie tak wiec widac masz male poejcie o grach mmo w , ktorych mozna wlozyc $$ by byc najlepszym. Majac miliardy kinach jestes w stanie wszystko kupic i zrobic w moment.
Gosciu wyrwales sie z tekstem nie wiadomo po co dlaczego i to co napisales zaprzecza wszystkiemu co napisales.
Skoro ktos ma miliardy kianch za $$ i moze wszystko kupic TO JEST WLASNIE P2W czy to tak trudno zrozumiec???
Skoro mamm iliardy kinach i wydaje kase aby je miec nie widze problemu wydac znowu ....a normlany gracz bedzie robil to 5 lat ;] zrozumiales juz ?
Ktos zrobi full gear w meisiac a Ty bedziesz robil 3 lata czy to takie trudne do zrozumienia ?
Czy naprawde tak trudno zrozumiec co to P2W ???
@Tommy123 i co Ci z tego gp na 15 dni ?? raczej nic bo 80% graczy maxa wbija pol roku....Jedynie osoby , ktore graja aktywnie po 10h dziennie zajmuje im to tydzien/2
To nie wiem co trzeba robić, żeby wbijać max lvl pół roku naprawdę...przecież Aion nigdy nie był jeszcze tak przyjazny nowym graczom czyt. łatwy. Zresztą szkoda gadać kto będzie chciał ten ściągnie sprawdzi i albo zostanie, albo nie. Polecam
Nie ma się co spinać, gra była fajna do patcha 3.5 może. Teraz jest maksymalnie ułatwiona zarównno jeśli chodzi o wbijanie lvl. jak i zdobywanie jakiegoś tam setu na 65lvl. A to że gamefail ciągnie kasę od ludu, to norma, nie pierwsza taka gra Poleciłbym grę bo była fajna długi czas, teraz kuleje, o czym świadczy łączenie serwerów i duża rozbieżność między nowymi a starymi graczami, ale jak ktoś chce to i tak zagra, i tak da zarobić gamefailowi
Aion to nie tyle P2W co P2P z nielimitowanym trialem i subskrypcją do kupienia za walutę w grze.
Eh setki ludzi wydaje po pare tysiecy na gre ...znam ludzi , ktorzy wydawali po 1-2 tys zl miesiecznie tak wiec widac masz male poejcie o grach mmo w , ktorych mozna wlozyc $$ by byc najlepszym. Majac miliardy kinach jestes w stanie wszystko kupic i zrobic w moment.Gosciu wyrwales sie z tekstem nie wiadomo po co dlaczego i to co napisales zaprzecza wszystkiemu co napisales.Skoro ktos ma miliardy kianch za $$ i moze wszystko kupic TO JEST WLASNIE P2W czy to tak trudno zrozumiec??? Skoro mamm iliardy kinach i wydaje kase aby je miec nie widze problemu wydac znowu ....a normlany gracz bedzie robil to 5 lat ;] zrozumiales juz ?Ktos zrobi full gear w meisiac a Ty bedziesz robil 3 lata czy to takie trudne do zrozumienia ?Czy naprawde tak trudno zrozumiec co to P2W ???@Tommy123 i co Ci z tego gp na 15 dni ?? raczej nic bo 80% graczy maxa wbija pol roku....Jedynie osoby , ktore graja aktywnie po 10h dziennie zajmuje im to tydzien/2
jak zwykle, stek bredni "setki ludzi wydające po parę tysięcy na grę" hahahaha, taa a świstak siedzi i zawija w te sreberka, chłopie, juz 12 dni po sylwestrze, pora wytrzeźwieć, jak napisałem CI wcześniej, może na jakimś niemieckim znajdziesz z kilkadziesiąt osób , co po pare set euro sobie wydają , ale na polskim? tyśiecy ? i to jeszcze w setkach liczysz? jeszcze raz, ze jdź na ziemie chopak, bo w chmurach błądzisz
@ a co do miliardów kinah, po co komu jakieś kupowanie i wydawanie realnej kasy? wystarczy stygmy farmić i sprzedawać, przy odrobinie szczęścia możesz kilka miliardów w tygodniu zrobić (niektóre nadal trzymają cenę ponad 1kkk)
Ogarniety gracz nie musi wydawac ani zlotowki na ta gre, wystarczy wyfarmienie 1 GoldPacka na EU, pozniej juz tylko handel i biznes a jak dotad w lepsze MMO nie gralem, a byly ich dziesiatki, kase wydaja ci co chca i ja maja. Wracajcie do tych waszych "next-genow" z cyckami gdzie max lvl wbijaja w 2-3 dni. Ja od MMO wymagam nie tylko grafiki i hypu z cyckami.
Ogarniety gracz nie musi wydawac ani zlotowki na ta gre, wystarczy wyfarmienie 1 GoldPacka na EU, pozniej juz tylko handel i biznes a jak dotad w lepsze MMO nie gralem, a byly ich dziesiatki, kase wydaja ci co chca i ja maja. Wracajcie do tych waszych "next-genow" z cyckami gdzie max lvl wbijaja w 2-3 dni. Ja od MMO wymagam nie tylko grafiki i hypu z cyckami.
Zauwaz , ze ludzie pracujacy nie maja czasu grac 2 lata zeby dogonic end game graczy bo tyle to obecnie pewnie zajelo by w Aionie...Druga sprawa to wszechobecna sprzedaz itemow apg , ktora kiedys byla priorytetem. Wystraczy ,ze kupisz pare gp sprzedasz i juz mozesz latac w full APG .Obecny wydawca robi tak chore eventy przez , ktore nie ma sensu wracac do tej gry.Zapewne gdyby gra wrocila do NCsoftu wrocilo by 50% ludzi + otwarcie nowych serverow - wtedy Aion napewno by wstal na nogi.
Gdybyś napisał ten komentarz 2-3 lata temu, to bym się zgodził, ale teraz Aion się zmienił. Zaczynając samemu od zera nie wyfarmisz GP, a jeżeli nawet zdołasz to zrobić, to zajmie to sporo czasu. Nowy gracz zdąży w ten czas już się znudzić Aionem. Co do levelowania - jest to teraz o wiele prostsze i szybsze. Poza tym, Aion cierpi na niską populację oraz na chorobę zwaną GameForge.
Populacja się poprawiła jak Aion jest na steamie bo nie wiem czy warto wracać?
jak niby miała się poprawić jak na EU na Barusie zawsze było pełno ludzi? no chyba ze steam wersja to NA nie EU i o tą pytasz.
Poza tym masz do 55 levelea ( jak nie masz jeszcze zadnej 65) tzw cross server rookie (początkujący) na który jż bezpośrednio się w grze przenosisz (taki jakby channel) i tam masz ludzi z wszystkich serwerów (wszędzie pełno można rzec od 1 do 55)
Dobra dzięki Czyli powrót.
Dobra dzięki Czyli powrót.
1-55 2000-2500 online nonstop, pelno wszedzie
Na barusie 2100-2600 Wieczorami, tylko ponad 90-95% z tego to ludzie 55-65 -> Pelno, 400-500 osob na siege codziennie to chyba Ci wystarczy?
Szybkie pytanko: czy w wersji od Nexona też są te ograniczenia co w wersji od GF??
Szybkie pytanko: czy w wersji od Nexona też są te ograniczenia co w wersji od GF??
Szybka odpowiedź: Nie ma żadnych ograniczeń na wersji NA.
GP 100kk na Barusie. COOOOOOOOO.
GP 100kk na Barusie. COOOOOOOOO.
Jedyny mankament dla nowych ale czy az taki za 14zl masz....
anyway Barus online 1-55lv lokacje 2000-2500
2100-2600 Na lokacjach 56-65
Dzięki za szybką odpowiedź teraz już nie mam problemu z wyborem wersji Nie ma to jak reklamować grę F2P a w rzeczywistości jest P2P, typowy GF.