Bulisz złotówki w sumie jednorazowo tylko na 1szy gp, a później to już izi się zarabia w grze na kolejnego, a wiec nie widzę żadnego problemu z wersja od gejfordz, przynajmniej masz normalny ping ;p
Aion - dyskusja ogólna
Dzięki za szybką odpowiedź teraz już nie mam problemu z wyborem wersji Nie ma to jak reklamować grę F2P a w rzeczywistości jest P2P, typowy GF.
Jak ja bym chcial, zeby inne gry "f2p" mialy taki system jak w AIONIE, naprawde to jest system sprawiedliwy, duzo bardziej od innych gier.
Jak sie z Laffkiem niezgodze tutaj, chociaz on ma wieksze doswiadczenie, da sie wyfarmic juz na 2giego GP, ale podejrzewam ze nadal oplaca sie te pieniazki zatrzymac i dopiero gdzies od 3iego GP leciec z GoldPackiem, czyli gra by cie wtedy kosztowala 2x 14zl
35lV, DROPNELO mi PIURKO w FT I wymienilem za goldpacka z gildiowiczem (35lv to dzien gry ...)
-> + mam juz z 10kk na nastepnego(kosztuje 100) jak zejda mi itemki z aukcji:D
P2W pelna para!
Dzięki za szybką odpowiedź teraz już nie mam problemu z wyborem wersji Nie ma to jak reklamować grę F2P a w rzeczywistości jest P2P, typowy GF.
lol, ostatnio był event shugo, jednego dnia zarobiłęm na 3 GP , łącznie to chyba na ponad rok wprzód już mam doładowanych (bo nie wiem czy wiesz, ale za każde GP dostajesz od GF-a rózne fajne nagrody i to nie na konto,a na każdą postać którą masz, tzw Veteran Level), a najzabawniejsze, że prawie w Aiona nie gram, tylko wchodzę jak mi się chce dobrego pvp posmakować, ewentualnie jak są jakieś fajne eventy
A co do tego NA niby all for free, to niech sobie porównają ludzie, ile na NA masz wejściówek na poszczególne insty i jaki cooldown dla tych f2p graczy , a ile na wersji EU z doładowanym GP - i niech sobie teraz przeliczą ile zielonych trzeba w IS hamerykańskim wydać, żeby mieć tyle samo. O pingu, gównianych godzinach wszelkich eventó/kamarów czy runatoriów nie wspomnę (przesunięcie czasowe), bo by człowiek wiecznie w nocy nie mógł spać
Skorzystam sobie z tematu i zapytam , która klasa dobra dla causala czyli w większości solo. Zastanawiam się nad rangerem albo bardem.
Skorzystam sobie z tematu i zapytam , która klasa dobra dla causala czyli w większości solo. Zastanawiam się nad rangerem albo bardem.
Bard, ale w tej grze jak lvl wbijesz nie ma co robic solo zabardzo, to nie eso/gw2
Napewno nie ranger bo bedziesz padal co sekunde , bard , sorc, sm , GUNNER
Mam pytanie czy jak stworze nową postać gdzie na koncie mam już jedną z 63lv. To nowa postać bedzie dostawac bonusy za levelowanie ( mam na mysli te itemy wszystkie ) czy musze stworzyc postac na nowym koncie?
Nie bedzie dostawac.
Również skorzystam z tematu, zacząłem grać w aiona po stronie asmo techem, wyczytałem gdzieś że postać ta ma mniej questow, jest możliwe że jak nie zrobie kampanii ma lvl 1-10 nie odpali się kampania na 20-30 bo zauważyłem że jest quest na 21lvl a późnej dopiero mi pokazuje na 27, był też quest jak pamiętam że teleportowalo postać na stronę przeciwna i było trzeba coś tam wykonać, jest możliwe że tego nie będzie? Mam dopiero 25 lvl
Kto Ci takich głupot naopowiadał wszyscy mają te same questy. W kampanii tak jest, że czasem mamy kilka lvl różnicy żeby móc kontynuować, po to są instancje żeby to nadgonić.
Dzięki za info, na jakimś forum była dyskusja dlatego napisałem, dzięki za info
Nie ma za co grajcie ludzie każdy Asmo jest na wagę złota
Gram gram, aż tak mało ludzi nimi gra i jest ciężko? Przynajmniej będzie więcej do zabijania:) jest jakaś aktywna gildia która przyjmie 30 lvl bez parcia na nolife?
Nie mało po prostu jest znacząca przewaga dlatego, że ludzie wolą z reguły "tych dobrych" bla bla bla itd. Legionów (Gildii) jest pełno jak będziesz w grze wciśnij sobie "G" otworzy Ci się panel Legionów, i tam będziesz miał wszystko.
Na wersji NA od NCSoftu też "trzeba" kupować GP. W sensie czy jest tam w ogóle coś takiego? Istnieją jakieś ograniczenia?
podobno od wersji 5.0 ograniczenia się w większości skończyły wiec chyba już nie ma tak źle, jedynie ping duży :/
Witam, mam nadzieje że może natknę się na osoby trochę obeznane, otóż planuje zakupić laptopa (wcześniej grałem w aiona na stacionarnym lecz jego parametrów juz nie pamiętam) na którym mógłbym pograć w aiona powiedzmy nie na najniższych ustawieniach aby w ogóle móc sie poruszać, lecz na na ustawieniach średnich zachowujac przyzwoitą ilość fps, moj budżet to około +/- 2800zł. Piszę to pytanie tutaj gdyż ta gra jest moją jedyna ulubioną grą i myśle że na innych forach nie dowiem sie tego czego chce sie dowiedzieć, a na laptopa jestem skazany gdyż cały czas się przenoszę, wyjazd itd, ale moją górną granicą było by granie w tą grę. I tutaj rodzi sie moje pytanie, zamierzam kupić laptopa Acer F5-572G
- Procesor: Intel Core i5-6200U (2 rdzenie, od 2.3 GHz do 2.8 GHz, 3 MB cache)
- Pamięć: 8 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
- Dysk: 1000 GB SATA 5400 obr.
- Grafika: + Intel HD Graphics 520, NVIDIA GeForce 940M
Jestem naprawdę zielony jeśli chodzi o sprzęty, czy może mógłby sie wypowiedzieć ktoś kto sie na tym zna, czy taki laptop pociągnie aiona jako tako na przyzwoitych fps'ach? A może ktoś mógłby mi polecić lepszego laptopa powiedzmy pod tą grę ;p Z góry naprawdę BARDZO DZIĘKUJĘ! (zamieszczam link do laptopka
http://www.x-kom.pl/p/264222-notebook-laptop-156-acer-f5-572g-i5-6200u-8gb-1000-gt940m-fhd.html )
Jeśli jesteś już skazany na laptopa, to bierz coś z SSD - to będzie miało największy wpływ na płynność w przypadku Aiona. Wiem, bo sam zmieniałem HDD na SSD jak jeszcze miałem lapka i podniosło mi to FPSy bez zmian w opcjach graficznych.
Zerknij na Lenovo Ideapad 510-15 i5-6200U/8GB/240/DVD-RW GF940MX - KLIK
Na pewno karta lekko mocniejsza niż 940M, no i wspomniany SSD.
Dokładnie jak kolega wyżej napisał nie wiem czy to przez silnik na jakim działa gra, ale dysk i procesor w Aionie mają najwiekszy wpływ na ilość fps'ów. Ja ogólnie gram na gorszym sprzęcie (miałem mniejszy budżet) i5, 8gb ram i geforce 920m i mam praktycznie wszędzie stałe 50 fps'ów. Czasami gra zwariuje nie wiadomo dlaczego sama z siebie i nagle gdzieś przytnie ale to na każdym sprzecie tak jest raczej. Nie mówię tutaj już o Siege'ach gdzie nawet na kompie za 30k chyba musisz używać shift+f12 bo gra jest po prostu słabo zoptymalizowana.
Ja mam złomka o gorszych parametrach. Jeżeli mogę coś doradzić to zastanów się czy ładować kasę w ssd. Tak naprawdę plus ssd polega wyłącznie na szybkości odczytu danych z dysku. Czyli w grach będzie odpowiadał za szybszy czas ładowania, wczytywanie tekstur ale również na czas ładowania systemu operacyjnego i wszystkich programów, ale nie zwiększy Ci klatek. Teraz gdybym kupował laptopa skupiłbym się na procesorze i karcie graficznej. W grach mmorpg moim zdaniem najważniejszy jest procesor. Dla przykładu na moim HP gra Dishonored chodziła na wysokich detalach w około 30 fpsach, a AION musiał być na niższych detalach niż średnie by osiągnąć taką płynność obrazu. Teraz zobacz sobie jaką grafikę ma Dishonored, a jaką AION. Mam zintegrowaną grafikę więc przeciętnie obeznany informatycznie Kowalski może się zdziwić, że Dishonored lepiej wygląda i działa na tym złomie, niż leciwy "Jajon". Trzeba sobie uzmysłowić, że w grach online procesor ma więcej zadań, gdyż musi obliczać takie procesy jak przemieszczanie się innych graczy - ogólnie ich poczynania, które nie są z góry określone przez kod gry. Laptopa dobierałbym z procesorem 4 wątkowym, gdyż dwójka nie specjalnie radzi sobie nawet na komputerach stacjonarnych z AION'em (szczególnie w czasie siege). Karta graficzna nie ma takiego znaczenia jak procesor, ale jest też ważna. Karty zintegrowane (teraz nowe karty pozwalają na granie co kiedyś było żartem) nie posiadają własnej pamięci więc korzystają z kostek pamięci operacyjnej. Dlatego w moim wypadku by zwiększyć wydajność dokupiłem RAM co zwiększyło mi FPS o 3-15 klatek - zależnie od gry (dodatkowa pamięć odciążyła trochę RAM, który również był zjadany przez zintegrowaną kartę - na PC stacjonarnym nie byłoby praktycznie żadnego skoku fps'ów po dodaniu RAM - karta graficzna dedykowana więc nie podskubuje pamięci w kościach).
Kup laptopa z procesorem o ilości wątków większej niż 2, kartą najlepiej dedykowaną (choć teraz mamy wiele kart zintegrowanych w laptopach budowanych typowo do gier), 8gb RAM powinno wystarczyć (celuj w modele, gdzie masz jeszcze wolne gniazdo by w przyszłości rozbudować pamięć o kolejną kość w miarę potrzeby). Pamiętaj PROCESOR!