Pay to Progress to nie Pay to Win. Nie ma w item shopie nie sprzedawalnych itemow co daja +10% ataku na PvP czy obrany lub co innego. To ze w IS ma scrole na wejscia do instancji lub nawet enchanty to nie jest P2W. Dlatego ludzie dalej graja i maja frajde ze zdobywania EQ. A to ze ktos wywali kilka tysiecy zeby zdobyc w jeden tydzien set na maxa to raczej za dlugo nie pogra bo gra najzwyczajniej kazdemu sie nudzi. Firma wie ze ludzie maja kase i chca wszystkiego szybciej ale nigdy nie wstawila itemow, ktore da przewage nad kims innym kto nie laduje w sklep.
Dlatego bez stresu sobie pykam i ciesze sie gra i kazdym +1 wiecej na itemie jaki zrobie a ci na +20 niech biegaja i utrzymuja za mnie gre ;]
Miałem tego nie robić ,ale widzę że niektórzy takie brednie piszą że trzeba się tutaj wypowiedzieć.
Swoją przygodę z tą gierką zacząłem kiedy wyszła na F2P ,tak kawał czasu temu.
Ty mi tutaj piszesz o pay to progress ,poczekaj daj sie dokonczyc smiac .... ok wiec.
Jaki Pay2Progress jeszcze raz spytam?
Jest p2w i kazdy o tym wiem ,a powiedziec Ci dlaczego? Mowisz ze itemki z itemshopa nie wplywaja na rozgrywke no moze same w sobie nei wplywaja ,ale patrz podam Ci przyklad.
Robie postac w tym momencie ,pakuje troche $$$ ,wbijam 70+ lvl skladam caly set na +15 wlącznie z broniami i 80% graczy Aiona zginie nim zastanowi sie co sie stalo, dlatego tak czytam ten temat i co wy w ogole piszecie ,w ogole po co ten temat? Walkowany bedzie tysiac razy jak w BDO i dalej znajda sie obroncy ktorzy powiedza nie no jakie p2w? Mozna kupic GP czy ALlpowerfula ale przeciez to nie wplywa na rozgrywke ,ale nikt nie powie o tym ze mozna te AION COINY sprzedawac w grze i za to sie ubrac po zeby? Bo przeciez to jest wyznacznik p2w ,pewnie jak by byl item ktory daje Ci nieskonczonego Gsa w broni to ludzie by powiedzieli ,ale przeciez jest Instancaj ktora bedziesz farmil 100 lat i mozna wydropic wiec jakie p2w.
Ta gra jest p2w.
Fakt faktem jesli ma sie troche litery w glowie to mozna zarobic kase w grze nei wydajac nawet zlotowki tylko pamietajcie o tym ,ze niektorzy ludzie musza to kupic zeby wam sprzedac niektorze rzeczy.
BEZ GP nie da sie grac na end game ,masz krotsze Cd na instancje ,wiecej wejsc i inne pierdoly o ktorych ludzie nie wspomna.
Doszly nowe ELITE REWARDY z ktorych nastpeny przyplyw kasiorki ,ale trzeba walnac te 20 gp.
Jeszcze odnosnie tego co napisal tigerforce "ale nigdy nie wstawila itemow, ktore da przewage nad kims innym kto nie laduje w sklep. "
Chlopie wez skoncz serio
Podam Ci tylko i wylacznie jeden przyklad bo wiecej mi sie nawet nie chce pisac.
Masz Scroll na Rift of Oblivion troche temu kiedy patch na 75 wszedl ,ludzie masowo kupowali i farminili lvl dzieki czemu taki niedzielny gracz mial 71 ,a niektórzy juz dobijali 75 lvl.
Gwiazdki ,herbatki i scrolle ,a potem wchodziles na instancje pvp koles palil forme i mysle ze wiesz co sie dzialo?
To tyle w temacie.