Aion - dyskusja ogólna

W ogóle jak wygląda sprawa z instancjami w tej grze ? Insty są taktyczne czy full dps i boss pada po 10 sek ?

troche taktyczne, troche dps ;p

Siema może mi ktoś wrzucić i wkleić link do launcher'a, proszę. Mam na dysku zainstalowanego Aion'a (17giga), ale zgubiłem gdzieś exe do odpalania. Proszę o pomoc. Wer. od GameForge.

modify_inline.gif

Trzymaj http://speedy.sh/jjrhE/NCLauncher.exe

Czy mógłby mi ktoś napisać jakie manastony na SM-a? I czym różnią się wszystkie summony?

PVP: Magic Accuracy

PVE: Magic Boost

Summony różnią się: każdy bije swoim żywiołem, a najczęściej używa się chyba ziemnego (jako tanka bo ma dużo hp).

Dzięki Beorn:) Ide expić SM-a:D

EDIT

Lepszy orb/jewel czy book?

Orb/Jawel = PVE

Book/Tome = PVP

Czy w grze istnieje możliwość rozdawania punktów co poziom do poszczególnych statystyk? A'la MU Online.

nie

Kolejne pytanie, tym razem na temat PIN'u.

Zapomniałem swój kod (pierwszy raz grałem miesiące temu) i chciałem go zresetować. Wchodzę na stronę:

http://www.aionfreetoplay.com/website/account/resetpin

I po kliknięciu na "Reset PIN" strona tak jakby się odświeża i tyle. Na mailu żadnej nowej wiadomości.

Nigdy nie mogłem pojąć do końca tej gry, jest dosyć ciężka jednak uważam że poświęciłem jej za mało czasu.

Szczerze ? To opcja systemu Warfronts z "Rift" byłaby doskonałym dodatkiem w Aionie....

Beorn, nie wiem, gdzie indziej Ci to napisać, ale odezwij się, proszę. Od kilku dni próbuję nawiązać z Tobą kontakt w sprawie Legionu.

Ok :)

Kilka pytań

1 jak wybrać rase czym się różnią, czy tylko wyglądem czy też są róznice w klasach

2 jaka klasa dobra dla solo pve z małą ilością fps (bo słaby komp) lubie wojowników i rangerów, nie lubie magow

3 Jak wybrać serwer ? http://aioninfo.com/ z tego co widze piszecie na forum najwiecej gra na nexusie, który wybrać czym się kierować

4 ile zajmuje gra bez instalki? naprawde całe 40 gb ?

5 spełniam wymagania minimalne, 128mb karta graficzna dx9, 1gb ram, proc słabszy niż wymagany, Ale l2 interlude-freya nawet nawet mi chodziło

6 nie liczę na jakiś high engamowe pvp 6x6 chce sie tylko pve pobawić ;)) więc myślę czy warto wgle pobierać. PLS nie hejtować

Kilka odpowiedni zatem:

1. Rasy różnią się od siebie historią i charakterystyką fabularną, więc dobrze byłoby, gdybyś poczytał trochę na ten temat i wybrał rasę, która najbardziej Ci odpowiada. Ogółem Eylosi, czyli świetliści, uważają się za wybranych przez Aiona, są pyszni i wyniośli, ale posiadają pogodne usposobienie, natomiast Asmodianie są bardziej zahartowani w boju, brutalni i okrutni. Obie rasy wzrastają w zupełnie innych częściach planety, które różnią się lokacjami (ciepłe południe Eylosów vs mroźna północ Asmodian). Poza tym oczywiście wygląd - Eylosi są bardziej "ludzcy", natomiast Asmodianie posiadają szpony zamiast palców u rąk i nóg i mają nieco inny odcień skóry.

2. Dobrą klasą na solo jest assasin, ale wymaga nieco wprawy, dobrego mikro i sporo cierpliwości. Zwraca się to jednak z nawiązką.

3. Ja radziłabym kierować się jakością legionów, bo to od nich zależy w sumie end game i poważniejsze pvp. Jeżeli zamierzasz grać Eylosem, to polecam Anuhart, a jeśli Asmodianinem - Nexus (na tych serwerach znajdują się czołowe polskie legiony dla tych ras).

4. Mniej, ok. 30 GB.

5. Najlepiej pobierz i sprawdź, pobaw się w ustawieniach (jest naprawdę sporo opcji). Jeżeli na najniższych ustawieniach gra nie będzie Ci płynnie chodzić, będziesz musiał zrezygnować.

6. Warto. Gra jest bardzo rozbudowana odnośnie pve i przystosowana w ten sposób, by można było do ok. 40 levela grać solo. Potem zazwyczaj potrzebne jest już wsparcie jakichś kompanów.

Jeżeli zdecydujesz się na Asmodian na Nexusie, to będziemy mogli pobiegać razem ;).

gralem w to na starym kompie

core 2 duo 2.66, 8600 gt, 4gb ram, pve srednie, pvp lag, siege zapomnij.

A ja w związku z przypływającym polskim serwerem mam pytanie: macie zamiar się przenosić z nexusa i anuharta itp.? bo ja nie wiem, wydaje mi sie, że za dużo w moją postać włozyłem żeby się grać od nowa... chyba, że zrobią free transfer :D

A ja w związku z przypływającym polskim serwerem mam pytanie: macie zamiar się przenosić z nexusa i anuharta itp.? bo ja nie wiem, wydaje mi sie, że za dużo w moją postać włozyłem żeby się grać od nowa... chyba, że zrobią free transfer

Niech nie robią tego, bo co za sens robić wtedy serwer "PL", kiedy w parę chwil będzie latało tam pełno asmo sztyleciarzy i pod miastami zaczną mścić się na polskich trollach ? Mało kto by chciał się wtedy dalej bawić w Aiona, a zanim uzbieramy eq i odpiewnie party do ścigania 'czerwonych' po mapie, to ohoho, Twoja Stara by zeszła ze starości (bo jest Stara, czaisz)- nie kieruję tego do nikogo, to poza cytatem i jego autorem ;)