Na polskim serverze będą grać ludzie którzy zapewne nie grali lub też dawno skończyli przygodę z aionem, a reszta zagra 4fun żeby potrolować a na 4.0 każdy wróci na swój server a PL pewnie po czasie będzie świecił pustkami.Polski serwer po prostu za późno wyszedł i mało komu opłaca się zostawić swoje postacie aby przenieść się na nasz. A tym bardziej już jak sobie wyobrażam polskie zgranie na sige czy też jakiś eventach to aż nie wiem czy się śmiać czy płakać..
Aion - dyskusja ogólna
A client będzie ten sam tak?? Będzie tylko patch polonizacyjny z serwerem?? Bo nie wiem czy ściągać teraz, czy czekać.
Wydaje mi się, że klient będzie raczej ten sam, po prostu polska wersja wejdzie razem z patchem.
Moim zdaniem transfer postaci na polski serwer nie powinien być możliwy, bo wiadomo, jak to będzie wyglądało - doświadczeni gracze będą gnębić młodszych i po kilku takich razach ludzie odinstalują grę. Normalnie nie można przenosić postaci z serweru na serwer, więc i tutaj raczej to nie będzie możliwe.
A ja mam dość głupie pytanie, bo zastanawiam się właśnie czy tego nie ściągnąć i nie wytestować. Czy ta gra ma jakiekolwiek szanse z takimi tytułami jak WoW czy np. GW2? Jeśli tak to co jej zapewnia to, że może z nimi konkurować. Dość głupio napisane, ale już nie mam siły poprawnie składać.
To zależy od tego, czego oczekujesz od dobrej gry. Bo możemy wypisać Ci fafnaście powodów, dla których kochamy Aiona, a które nie będą miały dla Ciebie jako gracza żadnego znaczenia.
Bardzo dobrze rozwinięte pvp, które stanowi trzon tej gry: areny,siege,owpvp stoją na wysokim poziomie. Widać, że jest to bardzo ładnie poukładane, nie wystarczy zanaczyć postaci i wywalić combo 12345 przy użyciu ręki czy też głowy; w grze jest kilka systemów raczej nie do końca zamierzonych: waveing i jumpshot, ale dających dużo frajdy i sprawaiających,że pvp jest ciekawsze. Grałem w L2 czy też wow'a dosyć długo dlatego mam punkt odniesienia i sczerze przyznam, że pvp w aionie pozytywnie mnie zaskoczyło
@UP dzięki za odpowiedź
@AlphaWolf
Tak jakbyś chciała zachęcić kogoś do gry, co byś wymieniła? O to mi chodziło.
także zastanawiam się nad Aionem ale nie wiem jakie aspekty mogły by mnie do niego zachęcić co w nim jest takiego wyjątkowego od innych gier MMORPG?? Moja przygoda raczej zacznie się od 31.07
W Aionie plusem jest bardzo dobra grafika, a konkretniej cały ten klimat, różnorodność map i ciekawe stwory (zwłaszcza bosy w dungeonie). Poza tym skrzdyła i latanie, to coś wspaniałego co chyba najbardziej odróżnia Aiona od innych gier mmorpg.
Jednak moją ulubioną częścią jest mas pvp, walki powietrzne i wyprawy na tereny innej frakcji (PK), a najbardziej polowanie na PKerów na swoich mapach
Wszystko płynnie śmiga, raczej to coś u Ciebie
Podaj specyfikacje to się dowiemy.
Specjalizację do klasy w Asmodiansach wybieramy na 9 w tej "wizji", tak? Bo szybko przelecialem przez rozmowę i coś wybrałem, ale nie wiem co xD
Tak, gz
Da się pograć tak chociaż do 20 lvl, bez kont premium? Z tego co już rozeznałem się w temacie, to konta zwykłe mają straszne ograniczenia założone. Jak mi się spodoba mogę spokojnie wydać parę zł miesięcznie, bądź też za walutę w grze zakupić. Chodzi mi jedynie o same początki, czy będę mógł w pełni wykorzystać to co oferuje gra?
Tak,jesli chcesz grac na EU to Gold pack najlepiej kupic cos kolo 46 lvla dopiero a jesli na NA to nie masz ograniczen
,ze musisz cos kupowac
Da się pograć tak chociaż do 20 lvl, bez kont premium? Z tego co już rozeznałem się w temacie, to konta zwykłe mają straszne ograniczenia założone. Jak mi się spodoba mogę spokojnie wydać parę zł miesięcznie, bądź też za walutę w grze zakupić. Chodzi mi jedynie o same początki, czy będę mógł w pełni wykorzystać to co oferuje gra?
Bez obaw. Na początku nie potrzebujesz konta premium. Będziesz sobie expić na questach wbijac rzemiosło i z czasem będzie Cię stać lkupic premke za walute w grze (tak przynajmniej jest na starych serwerach)
Jednak na NA IS ma wpływ na rozgrywkę i wydaje mi się, żę NA jest bardziej P2W. Dużo ludzi na to narzekało.
Coś chyba było, że jak artefakt zostanie aktywowany to zadaje obrażenia wszystkim przeciwnikom w jakimś tam tam obszarze. Na 25 lvlu masz w Rashancie trening i tam jest wszystko tłumaczone.
2x ponawiam pytanie co dają Artefakty dla frakcji w aione bo nasza rasa tylko tego ma duzo wiecej od Elyosow w reszcie kwiczymy
odpalasz podczas siege , rozne artefakty daja rozne skile :i przejmuje je legion tak jak i fortece , ogolnie nic to nie daje w normlanej grze , tyle ze jest na konkretnym artefakcie kogo on jest altualnie nie ma sensu grac w AIona bo wiekszosc ludzi pojdzie na PL server chyba ze ktos chce grac na nexusie gdzie gp stoi po 60kk.....dla nowych graczy free to ogromna kwota , nawet maja kupiony 1 gp na allegro bedzie na nim ciezko zarobic ow 60kk , sam juz tam nie mam zamiaru wracac bo cena gp to porazkabynajmniej 60 kk mozna zarobic w dzien majac farta
Co z tego że parę osób pojdzie na pl serwer? Ile tam może być graczy z naszego kraju online? z 500?