Aion F2P

To teraz liczyc na szczescie i dostanie sie do CBT,bo jak sie nie dostanie to sie grac nie oplaca ze starter pack,bo veteran i gold to ogrmna roznica w porownianiu ze starter

Wiecie co tak sobie myślę że te ograniczenia mogą w znaczący sposób wpłynąć na rozwój PvP w grze bo skoro na instancje są takie coldowny to dziś delikwent obskoczy instancje a jutro będzie biegał po riftach i męczył przeciwną rasę. Co wy na to?

Nie wiem,nie gralem w aionia to nie wiem jak sie eq zdobywa i takie tam xD

ale te armorki dają nijaką przewagę w PvP bo i tak nie mają żadnych statysktyk od DMG/obrony przeciwko wrogiemu graczowi w przeciwieństwie do tych z PvP które zdobywamy za pkt. za zabijanie przeciwników i uczestnictwo w Siegach.

No o tym właśnie chciałem podyskutować, że ludzie będą chodzić na PvP żeby zdobywać abyss pointy za które kupią sobie wypasione sety zamiast czekać w nieskończoność na zejście coldowna z jakiejś instancji. To oznacza dla nas obudzenie tej części gry (jej sensu wręcz) która przez wielu zaczynała być uważana za martwą. Rifting, bieganie po abyss, robienie questów na terenie wroga cała oprawa.

Chyba bede musial poczytac troche o aionie,bo ja nie wiem o czyym wy piszecie w ogole,ale najpierw niech key dostane.Cos czuje,ze Aion bedzie nie fair,Ci co grali ogromna przewaga nad tymi co nie grali

@Greg1990

A coś ty myślał nie po to płaciłem przez rok żeby teraz nie mieć za to jakiegoś "za dość uczynienia" w związku z przejściem na F2P.

@Kwaza

A co do Riftów to właśnie nie wiem jak z tymi zje**nymi buffami które wprowadzili w którymś tam patchu co spowodowało, że Rifty były niegrywalne.

Malazahn a mam takie pytanie do CB,Skill do pvp tu sie liczy czy mozna byc totalnym no pvp playerem a miec good eq i wygrywasz?

Nie biorąc udziału w walkach PvP a jedynie chodząc na instancje i kolekcjonowanie tamtegoż eq pozwoli Ci zdobyć najlepszy eq ale na PvE i na bossy (b. dobry na pvp ale nie najlepszy) jeżeli marzysz o byciu najlepszym w pvp musisz walczyć ginąć zabijać i zdobywać ogromne ilości Abyss Pointów (punktów za zabijanie przeciwnej rasy) które pozwolą Ci kupić potężny eq. Jeżeli zgromadzisz duża liczbę tych punktów jesteś w stanie dokonać transformacji w takiego przekozaka który ma niewyobrażalną ilość życia i dostaje potężne skille pozwalające walczyć Ci z wieloma przeciwnikami na raz. Posiadając taką duża ilość AP jesteś jednak łakomym kąskiem dla przeciwnika ponieważ zabijając Cię przeciwnik dostaje więcej tych punktów jak również Ty tracisz ich więcej. Osiągnięcie takiego poziomu daje prestiż Tobie i Twojej gildii i olbrzymią frajdę.

@Edit: Powiem wam tyle że pomimo krytyki jaką jest darzony Aion uwielbiam tą gre na niskich lvl kiedy nie ma jeszcze jakiś leniwych ludzi z elitarnym eq którym nie chce się nic robić. Fakt faktem grałem tylko na privach i tylko do czasu aż gra zaczynała się robić rutynowa ale po tym czasie nie potrafiłem już zacząć grac w inne mmo bo wydawało mi się nudne.

Miło by było ustalić jakiś wspólny serwer do gry gdyż jak każdy z nas wie grunt to dobra ekipa w Aionie i coś jednak można miłego z tej gry wycisnąć. Osobiście zacznę ponownie przygodę z Aionem tylko z tego powodu, że na low lvl jest naprawdę wspaniałe życie w tej grze rifting jest rewelacyjnym systemem, nisko lvlowe instancje przepiękne no i oprawa graficzna cały czas prezentuje się bardzo dobrze. Pierwsze siege na których nie ma jeszcze zbytniej przewagi którejś strony, gdzie liczy się teamworking i ogarnięcie.