Aion F2P

Miło by było ustalić jakiś wspólny serwer do gry gdyż jak każdy z nas wie grunt to dobra ekipa w Aionie i coś jednak można miłego z tej gry wycisnąć. Osobiście zacznę ponownie przygodę z Aionem tylko z tego powodu, że na low lvl jest naprawdę wspaniałe życie w tej grze rifting jest rewelacyjnym systemem, nisko lvlowe instancje przepiękne no i oprawa graficzna cały czas prezentuje się bardzo dobrze. Pierwsze siege na których nie ma jeszcze zbytniej przewagi którejś strony, gdzie liczy się teamworking i ogarnięcie.

gralem kiedys na privie ale skonczylem szybko,bo nie lubie priviw,mam nadzieje,ze key dostane i sbie lookne aiona ;)

A czy do wersji F2P maja powstac nowe serwery?

Cytuję:

"Will there be new servers?

Yes, there will be a new server in Germany, the UK and France. In addition, all of the present servers will remain intact."

Ja mam zamiar grać na Spatalosie, dlatego że mam tam 4 postacie: Chanter 53lvl, Ranger 42lvl, Templar 34lvl, Sorcerer 36lvl.

Tak jak poprzednik zostaje na Spatalosie chyba, że bedzie darmowa mozliwośc transferu istniejacych postaci.

Jest też możliwośc, ze klan bedzie chciał grac na nowym to wtedy napewno angielski server.

Sa tu dungeony,ze trzeba miec tanka,healera itp?I jak tu wygladaja bossy,czy sa glupie jak but czy moze sa odobne do bossow w romie gdzie bez mozgu nie uwalisz bossa xD?Jak ktos wie to pls o odp.

Trzeba mieć tanka i healera, bossy nie są może jakoś wybitnie mądre, ale nie są też głupie jak but.

instancje na 50+ lvl wymagają myślenia trzeba wiedzieć jak reagować kiedy castują określony typ skilla

o to fajnie,a kto jest lepszym healerem ,cleric czy chanter?znaczy ktorym latwiej zlaesc pt

cleric jest lepszym healerem i bez niego party nie ruszy

Chanter to support ma o wiele więcej buffów niż cleric no i automatycznie słabiej leczy ale na niskich lvlach bez problemu daje rade wyleczyć party.

Czy ktos moze mi powiedziec co to sa te Stigma Skille,bo jak lookam w necie to sa normalne skille ale sa tez jakies Stigma?

To są skille które dostajesz z takich kamieni(Stigm).

ZGYPC.png

Jak widzisz masz takich 11 slotów czyli 11 dodatkowych umiejętnośći.

Oczywiście każda klasa ma swoje własne stigmy.

Tutaj masz sloty stigm + drzewko chantera.

Tutaj już ułożony build Stigm dla DPS Chantera.*

Tutaj już ułożony build Stigm dla Support/Healer Chantera.*

Oczywiście możesz jeszcze robić jakieś hybrydy 50% Stigm DPS / 50% Stigm Healer itd. więc możliwości jest sporot

P.S.

Stigmy (te kamienie) dropi się z mobów lub kupuje u handlarza (oczywiście są o wiele droższe niż kupowane od gracza np. na AH)

* Buildy robione na szybko tylko żeby pokazać ci o co chodzi.

Nice,dzieki za opis ;) Mysle,ze ta gra bedzie warta uwagi,dobrze rozbudowana a swiadcczy o tym nawet waga instalki,14gb;p

i tak zeby grac DLUZEJ trzeba bedzie kupowac gold packa:) po 1 miesiacu jak ktos dostanie zapro.

Czemu niby myslisz ze bez gold packa nie bedzie mozna grac dluzej?

Wiesz jest duża różnica w Cooldownach(okresie po którym znów możesz do niej wejść) na Instancje.

np.

Biorąc Cooldown Udas Temple (gdzie napweno będziesz na początku zbierał jako taki high endowy sprzęt PvE żeby później w czymś latać na PvP i tam zbierać lepszy sprzęt)do porównania automatycznie wygrywa GOLD.

!! Starter/Veteran 70h vs. 6h GOLD !!

P.S.

Poza Cooldownami Instancji to nie ma dużych różnic między GOLD, a Veteran.

Tylko teraz to ja nie wiem czy zeby dostac ten veteran status to trzeba bylo placic jak aion byl p2p...If you have already played Aion and have paid the monthly subscription before the switch to the free-to-play model then you will be rewarded and will receive the Veteran rank.

Tylko teraz to ja nie wiem czy zeby dostac ten veteran status to trzeba bylo placic jak aion byl p2p...If you have already played Aion and have paid the monthly subscription before the switch to the free-to-play model then you will be rewarded and will receive the Veteran rank.

Tak masz czas do 25stycznia na kupienie gry + opłacenie przynajmniej 15dni (jakoś 50zł cię to wyniesie, a da ci niezłego boosta, bo nie będziesz miał takich ograniczeń bez konieczności płacenia za GOLD'a) albo mieć szczęście i być wylosowanym do CBT, a każde konto biorące udział w tej fazie testów dostanie konto o statusie Veteran podczas OBT oraz normalnej gry (retail).