Aion Free Ograniczenia

Witajcie po zapoznaniu się z tabelą ograniczeń muszę stwierdzić że panowie z NCsoft robią sobie jaja:), otóż gracze którzy nie mają ochoty wydać na abonament będą zerem druga opcja konta też nie jest zbyt kolorowa i wychodzi na to że zrobili nam dużego triala do 55 lvl.Ja sądzę że będzie powtórka gdzie po chwili populacja serverów upadła.A jaka jest wasza opinia na temat Ograniczeń zapraszam.Ja z tymi ograniczeniami stwierdzam ze aion free nie wypali chyba że zmienią je w co wątpie :)

Straszne te ograniczenia dla free jak np. whisp tylko do friendów, czy max gathering dziennie 50 itemów. Przy koncie Veteran, które z łatwością można było dostać masz 0 ograniczeń. CD na instach? No niestety ale, żeby ludzie kupili Gold Packa musi być coś co jest interesujące. Ludzi by chcieli, żeby konta Premium nie dawały nic graczom, tylko co najwyżej np. Złoty nick...

Niewiem jakie ograniczenia, ale wiem że AION Darmowy jest miliard razy lepszy niż TERA.

TERA to kotlet z Mikrofali po Azjatycku. To taki szajs 0 fizyki w niej ani dobrego poczucia. Nic!!!. Ta gra to szmelc. Zaraz ludzie ( zazwyczaj dzieci ) będą grubaskami jedzącymi suchy chleb przed komputerem. Niestety taka prawda. I mam prawo do krytyki :)

Powiem tak dla mnie system ograniczeń jest zbyt Duży mowa tutaj o darmowym Veteranie jeśli dobrze kojarzę to mozna go zdobyć na 30 dni za wbicie 30 lvl(możliwe że się mylę nie mam jak sprawdzić teraz),ale pomyśl o pvp bo tam też są ograniczenia i to dość spore więc jeste przekonany że Aion dużo nie zdobędzie graczy tzn tych co nie chcą za niego płacić (Co jakiś czas by zdobyć itemy pvp/pve).Oczywiśćie Aion to świetna gra i chciał bym z ręką na sercu żeby panowie z NCsofta przemyśleli jeszcze raz dokładnie ograniczenia bo wydaje mi się że może to wyglądać jak w Age of Conan grasz free>>>>Jesteś zerem:)

pomyśl o pvp bo tam też są ograniczenia i to dość spore

Jeżeli mowa o różnicy starter-weteran to w pvp nie masz żadnej. Powiem wam szczerze, że grałem na becie, tam właśnie były tylko konta starter i powiem wam, że mi to nie przeszkadzało zaprosiłem trochę ludzi do znajomych oraz wbiłem do legionu i z nimi pisałem. Itemów fakt nie mogłem kupować ale śmieci bez problemów sprzedawało się u jakiegoś handlarza. Jeżeli dropiło mi coś lepszego to wrzucałem do werehousa(tego spichlerza czy jak tam to nazwać). Gdybym miał konto standart to moja strategia by wyglądała tak, że najpierw bije 55lvl następnie kupuje raz gold packa za te 40zł mam znacznie niższe coldowny na high lvl instancje, łapie lepsze itemy(skoro mam niższe cd na użyteczne insty) i najprawdopodobniej gameforce ustawi, że po jednorazowym wykupieniu golda zostajesz weteranem czyli grasz już sobie bez problemowo(nie chce już mi się tłumaczyć dlaczego ale dużo na to wskazuje). To, że coldowny masz wyższe to normalne bo na czymś muszą zarobić ale nie masz żadnych ograniczeń na chodzenie na pvp czy zabijanie przeciwnej rasy a czyż to nie jest najciekawsza sprawa? Czy jeżeli będziesz mieć cd na insty to będziesz siedział i się nudził?! nie! pójdziesz na pvp a to oznacza, że Aion zacznie żyć.

Niewiem jakie ograniczenia, ale wiem że AION Darmowy jest miliard razy lepszy niż TERA.TERA to kotlet z Mikrofali po Azjatycku. To taki szajs 0 fizyki w niej ani dobrego poczucia. Nic!!!. Ta gra to szmelc. Zaraz ludzie ( zazwyczaj dzieci ) będą grubaskami jedzącymi suchy chleb przed komputerem. Niestety taka prawda. I mam prawo do krytyki

Jezeli nie stac Cie na TERE , masz za slabego kompa....po co to piszesz:)? skoro Aion nawet nie dorasta do piet TERZE ? eh...dzieciaku....0 fizyki? hahah w A ionie jest 0 fizyki ...o czym ty piszesz gosciu grales w ogole w TERE ze takie pierdoly piszesz? wyjete z kieszeni? hate gona hate! :) i a Aionie etz msuisz zaplacic za golda bo na end game bez niego nie ma sensu grac :) QQ more i pisz dalej glupoty...

Dlatego jak dla mnie każda gra powinna być P2P,płacisz raz na miesiąc i masz wszystko.

W grach 'f2p' teoretycznie grasz za darmo, ale żeby cokolwiek osiągnąć musisz zapłacić 2 razy więcej miesięcznie niż w przeciętnej grze p2p.

W aion'a grałem praktycznie od początku, mam 55lv po przejściu na f2p przestaję grać na zawsze i myślę,że dużo graczy tak zrobi.

Co do tych ograniczeń konta starter, na serio nie rozumicie po co takie ograniczenia wyobraźcie sobie, że starter może pisać na globalu,czy tam wystawiać rzeczy u brokera przyciągneło by to mnóstwo różnych gold farmerów i innego paskudztwa, a veteran na prawdę drogi nie jest więc nie widzę problemu.

Dlatego jak dla mnie każda gra powinna być P2P,płacisz raz na miesiąc i masz wszystko.W grach 'f2p' teoretycznie grasz za darmo, ale żeby cokolwiek osiągnąć musisz zapłacić 2 razy więcej miesięcznie niż w przeciętnej grze p2p.W aion'a grałem praktycznie od początku, mam 55lv po przejściu na f2p przestaję grać na zawsze i myślę,że dużo graczy tak zrobi.Co do tych ograniczeń konta starter, na serio nie rozumicie po co takie ograniczenia wyobraźcie sobie, że starter może pisać na globalu,czy tam wystawiać rzeczy u brokera przyciągneło by to mnóstwo różnych gold farmerów i innego paskudztwa, a veteran na prawdę drogi nie jest więc nie widzę problemu.

czemu przestajesz? masz gold packa i placisz dalej jakby abonament i masz wsyzstko...+gra duzo wiecej ludzi niz w wersji p2p

Jezeli nie stac Cie na TERE , masz za slabego kompa....po co to piszesz:)? skoro Aion nawet nie dorasta do piet TERZE ? eh...dzieciaku....0 fizyki? hahah w A ionie jest 0 fizyki ...o czym ty piszesz gosciu grales w ogole w TERE ze takie pierdoly piszesz? wyjete z kieszeni? hate gona hate! i a Aionie etz msuisz zaplacic za golda bo na end game bez niego nie ma sensu grac QQ more i pisz dalej glupoty...

Drogie Dziecko:

- Stać Mnie na WoW'a na 2 lata abonamentu nawet nie mówiąc o Guild Wars 2 :)

- Mam bardzo dobry komputer

- Po to, by udowodnić ludziom taki jak ty, że TERA jest nic warta, jest wiele lepszych MMORPG np. Guild Wars (1) lub 2, Vindictus czy RaiderZ.

Reszta no comennts ortografia na poziomie przedszkola (w podstawówce przynajmniej dobrze piszą (chyba) mój brat chodzi) ja oczywiście tej szkoły nie widziałem dobrych 7lat.

No tak ja bardzo dobrze o tym wiem problem w tym, że ja zapłacę 40zł za gold packa a dojdzie jeszcze item shop, bez którego nie ważne jak bardzo się będe starał nie przegonie graczy używających go.Właśnie dlatego wolę wrócić do wow'a lub rift'a i płacić tam te 40zł:).

To są spore ograniczenia? Przecież tu jest chyba najlepsze freemium z gier które do teraz przeszły na ten model rozgrywki.....

Oby tak było, głupio było by znów oglądać pustki na serverach ;(

I tak po 2 miesiącach będą pustki, upadłych gier się nie wskrzesza tylko zamyka serwery. Nie poszło im na p2p to chcą teraz dodać freemium i kusić nowych gold packiem. Myślę, że po raz kolejny NC przegra.

Drogie Dziecko:- Stać Mnie na WoW'a na 2 lata abonamentu nawet nie mówiąc o Guild Wars 2 - Mam bardzo dobry komputer- Po to, by udowodnić ludziom taki jak ty, że TERA jest nic warta, jest wiele lepszych MMORPG np. Guild Wars (1) lub 2, Vindictus czy RaiderZ.

Rzeczywiście masz do czego porównywać, oprócz Vindictusa nie zagrałeś w żadną z tych gier, a oceniasz je pewnie po filmikach - jesteś kotem. :)

Co do aiona ograniczeń free. Tak jak już pisali, najlepiej na tym początkowym koncie wbić 55 lvl, bardziej wartościowe itemy pakować do warehouse, potem kupić tego gold packa, ubrać się trochę. Na veteranie spokojnie będziesz mógł cieszyć się z gry, bo potem zostaje tylko wbijanie abbys pointów na pvp, albo chodzenie na fortece, co z veteranem też nie będzie dużym problemem.

Martwiłbym się bardziej o to czy aby na pewno w Aiona będzie grało dużo ludzi, bo w końcu jeśli nie było zainteresowania jeszcze za czasów buy2play, to niby czemu ma być teraz?

Ta gra nie nadaje się dla dzieciaczków, które na pewno na początku się rzucą, bo przecież weszło za darmo.

W zasadzie dobrze, że zmienili tryb na f2p - dali aionowi drugie życie. Ja gdzieś tak około września zacząłem grać na globie jeszcze p2p i do 20lv czułem się jak na single. Jedynie na czacie się coś działo, a tak ogólnie to pustki... Teraz dużo ludzi przejdzie pograć, szczególnie, że każdy kto bierze udział w becie ma veterana 'do trupa' (a nie jak ktoś wyżej pisał). Dodatkowa opcja, że mamy gold packa za wbite lv, a na to jest jeszcze sporo czasu. Teraz ostatnio zmienili z tych starterków na veteranów/gold packi (nie sprawdzałem, ale można używać brokera) na becie i powiem, że można spokojnie grać, bez bugów, ale jeszcze nie wiemy co w item-shopie będzie. Oczywiście Ci którzy wyhodowali sobie niezłe postacie na infinite i tak nie przejdą na globa, nawet jakby zamknęli tego priva to by raczej już wcale nie grali.

Jakby ktoś chciał pełną tabelkę to: http://www.aionfreetoplay.com/website/featuresdetails/

Najgorzej dopieprzyli z tymi instancjami (nawet 10x dłuższy cooldown = zoomfgg)

bo w końcu jeśli nie było zainteresowania jeszcze za czasów buy2play(pvp), to niby czemu ma być teraz?

Ponieważ ludzie którzy będą mieć weterana w jeden dzień obskoczą wszystkie instancje, a przez kolejne 2 dni, kiedy cd będą schodziły i nie będą mieli co robić - pójdą się bić na pvp, a że będzie dużo dzieciaków to już o mięcho nie masz co się martwić

@UP dokładnie. Aion jest dość specyficzną grą - żeby mieć eq trzeba dużo zabijać w pvp. Teraz jak wbije kupa newbie, oczywiście będą robić questy wolniej niż wprawieni gracze, więc będzie można iść na krwawe żniwa i zbijać kokosy. Później część przestanie grać, a część jakoś sobie poradzi i sytuacja będzie podobna jak niedawno... Do tej gry trzeba mieć naprawdę mocną społeczność, a u nas w europie wiadomo jak jest...

Ponieważ ludzie którzy będą mieć weterana w jeden dzień obskoczą wszystkie instancje, a przez kolejne 2 dni, kiedy cd będą schodziły i nie będą mieli co robić - pójdą się bić na pvp, a że będzie dużo dzieciaków to już o mięcho nie masz co się martwić

Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o zainteresowanie grą. Tu nie chodziło o to, że trzeba płacić. Tylko ta gra jest rodem z Azji, tu chodzi o wszechobecne farmienie, co jest strasznie nudne. Skończysz farmić jedno, idziesz farmić drugie. W wersji "f2p" wątpię, że będzie jakaś zmiana, więc pewnie większość graczy znów się to znudzi i przejdą choćby na infinite aion, gdzie robią to samo, tylko trochę szybciej, a przynajmniej więcej ludzi. :P

Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o zainteresowanie grą. Tu nie chodziło o to, że trzeba płacić. Tylko ta gra jest rodem z Azji, tu chodzi o wszechobecne farmienie, co jest strasznie nudne. Skończysz farmić jedno, idziesz farmić drugie. W wersji "f2p" wątpię, że będzie jakaś zmiana, więc pewnie większość graczy znów się to znudzi i przejdą choćby na infinite aion, gdzie robią to samo, tylko trochę szybciej, a przynajmniej więcej ludzi.

Wszyscy moi znajomi z Infinite Aiona przechodzą na retail więc to nie działa w tę stronę.

Ja widzę farmienie tylko w grze go 55lvl później tylko to co kocham w tej grze najbardziej czyli zajmowanie fortec, dredgion, pvp i już niedługo poznawanie nowych epickich krain w 3.0

Patrz tu:

http://9kohorta.com/blog/in-english/aion-3-0-new-zones/

i tu:

(pierwszą minutę filmu można pominąć)

Ale czego wy oczekujecie? Gra była p2p, ale sobie nie radziła więc przeszła na freemium. Teraz trochę nowych graczy będzie miało szansę sprawdzić jaki to ten Aion jest, a jak im się spodoba to wydadzą kasę na golda. To oczywiste że robią ograniczenia, pytanie brzmi nieco inaczej: jak na tle innych freemium wypada Aion? W zdecydowanej większości widziałem ograniczenia np. co do lvlu, lokacji, dungów czy liczby klas; nie wiem nawet czy można to nazwać ograniczeniami, bo wymienione przeze mnie elementy są poblokowane. W Aionie nie ma blokady praktycznie na nic, są tylko te ograniczenia. Nie są one dość duże, chociaż brak możliwości handlu czy ograniczenie ze zbieractwem jest bolesne.

Pytanie tylko... czy gra jest na tyle dobra, żeby wydawać na nią kasę. Podoba mi się, zamierzam w nią grać, ale przy GW2 czy Diablo 3 na horyzoncie - nie mówiąc o istnieniu WoW'a, który jest ponoć o wiele lepszy - wydawanie na nią kasy jak przy abonamencie jest mało kuszące...