Aion gladiator

Witam jako ze gram pierwszy raz gladem mam pytanie,nie radze sobie z wszelkiego rodzaju magami.Dacie mi jakies rady jak walczyc przeciwko spiritmasterowi sorcowi itp?fajnie jakby ktos kto pogral troche gladem odpisal

Tak to właśnie jest w Aionie. Glada kładą magowie :) możesz zrobić sobie set na magic resist, ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu.

Emm jak masz poniżej 40 to nie bij się na PvP , na 40 dojdzie ci skill stunujący , stunujesz unosisz itd maga i nie ma z tobą szans.

stunujesz unosisz itd maga i nie ma z tobą szans.
O ile dobiegnie do maga :P

@death143 - Nie ma klas uniwersalnych, wygrywających z każdą klasą (;

to nie znaczy ze jesli ktos ma umiejetnosci to nie wygra;p lvl mam 31.mam jednego stuna ze stigmy ale raczej jak ktos ma tarcze jakas to slaBO idzie;p

Zakładając, że gracze mają podobne umiejętności, uwierz mi że klasa ma znaczenie. Jak myślisz, dlaczego na serwie biega zawsze dużo sorców i własnie mało gladów ? :D

set na mrezz działa nawet nawet vs klasy magiczne

Zakładając, że gracze mają podobne umiejętności, uwierz mi że klasa ma znaczenie. Jak myślisz, dlaczego na serwie biega zawsze dużo sorców i własnie mało gladów ?

Bo dużo ludzi lubi grać magami? Gladów biega nawet sporo, poza tym gladami chodzą głównie na pve, bo jest dosyć "uniwersalny".

jak ktos gra gladem niech mi powie czemu seismic billow nie moge uzyc

?

set na mrezz działa nawet nawet vs klasy magiczne

Niep, musisz mieć więcej magic resista niż Twój przeciwnik ma magic accuracy, żeby mieć jakąkolwiek szansę na zresistowanie spella.

Gladiator niestety nie ma żadnych pasywów do magic resista, a plate armor ma ten stat również niski. Swego czasu kombinowałem, liczyłem, wnioski są takie:

- W plate armor zapomnij.

- Musiałbyś mieć wysokolvlowego cloth seta (cloth daje najwięcej m.resista) z przynajmniej 5 slotami na part, wypełniony wyłącznie manastonami do magic resist, jak również dobrą biżkę i resztę akcesorii, żeby mieć jakąkolwiek szansę na zresistowanie spella przeciętnego sorca Twojego lvlu (około 10-20%). Natomiast lepszy sorc będzie miał na tyle magic accuracy, że gladiator po prostu nie może tyle osiągnąć.

Tylko, że w cloth armorze pod magic resista będziesz miał spore problemy z niskim damage.

Na magów i kleryka musisz mieć rozciąganą broń i mądrze wykorzystywać swoje rooty/knockdowny/aether holdy. Da się pokonać, ale jest to utrudnione.

Witam jako ze gram pierwszy raz gladem mam pytanie,nie radze sobie z wszelkiego rodzaju magami.Dacie mi jakies rady jak walczyc przeciwko spiritmasterowi sorcowi itp?fajnie jakby ktos kto pogral troche gladem odpisal