Aion i Templar

Siemanko z rańca,

przed chwilą spotkałem tempa w robe+shield+sword. Jest z tym jakiś trick aby tank w tym biegał? Jeśli wie ktoś o co chodzi byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.

Hahaha , nie zwracaj na to uwagi , jakiś życiowy fail i tyle...Templar Heavy only ponieważ dają bonusy do defa i hp a robe daje bonus do mp...Więc pomyśl :D

No nie wiem, myślę że tam jest jakaś grubsza rozkmina. Robe ma resisty do magic ?

Nie taki fail jak myslicie.

Chodzi o Magic Resist - Pamietac ze zbroje type Cloth daje o wiele wiecej magoc resist niz Plate. Taki set sie robi na end game pvp przeciw klasa magicznym.

P.S Po 3.0 NCSOFT to naprawil Coil I AP Gear lvl 60 sa Przypisane do klas postaci :(

templar w robie? lol on chyba przegrał zakład i teraz musi w tym chodzić

keni252 ma rację. Clothy świetnie nadają się na PvP przeciwko klasom magicznym, ponieważ mają duuużo M.Resist, które sprawia, że czary nie trafiają.

KissXsikxXiakskai - wyjdź.

@up dzięki za wytłumaczenie bo serio nie ogarniałem (to nie był sarkazm)

Ludzie noszą po 3 sety na różnych przeciwników w PvP. Szczególnie mowa o gladach i templarach więc nic dziwnego. Parę różnych broni też się nosi szczególnie templarem czasem trzeba z gs-a walić, a innym razem z tarczą. Trzeba być elastycznym :D

Musisz przede wszystkim wziąć pod uwagę, że defense w Aionie jest bezużyteczne. Mam na myśli BEZUŻYTECZNE. 10 defa daje sztywne 1 damage reduction, a różnica między high levelowym cloth i plate wynosi jakieś 500 defense = 50 damage block. Nic wartego uwagi.

Inna sprawa jest taka, że plate ma zwykle wbudowane bonusy do HP, blocka i enmity boost, których tank potrzebuje.

Ale jasne, na PvP cloth + trochę manastonów pod resista jest jak najbardziej rozsądnym wyborem dla templara, którego największą zmorą są właśnie magowie.

Spoczko, wystarczą mi takie odpowiedzi. Temat można zamknąć, bo chyba wszystko zostało już wyjaśnione.

Siemanko z rańca,

przed chwilą spotkałem tempa w robe+shield+sword. Jest z tym jakiś trick aby tank w tym biegał? Jeśli wie ktoś o co chodzi byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.