[Aion] Indietro - polski legion

news_image2.jpg

Witaj!

1. Słowem wstępu

Legion Indietro (nazwa pochodzi z j.włoskiego) jest społecznością zrzeszającą ludzi, grających w Aiona. Legion został stworzony z myślą o powrocie na nowy serwer - Nexus - wersji free 2 play od Gameforge. Jesteśmy w 100% polską ekipą i taki język jest naszym domyślnym na komunikatorze głosowym Team Speak, forum legionowym oraz czacie gildyjnym. W legionie znajduje się aktualnie blisko 80 zadeklarowanych do wspólnego startu osób, jednak cały czas szukamy nowych ludzi gotowych do gry w ciekawym towarzystwie. Legion posiada władzę totalitarną, rządzi nim Lider oraz dwójka Deputy. Władzą wykonawczą są dodatkowo oficerzy. W legionie stosujemy system awansów oraz degradacji(kar).

680_aion0044_tn.jpg

logo.png

2. Nastawienie

Legion Indietro nastawiony jest na wyraźny progres PVP. Od startu Close Bety staramy się udowadniać iż nie rzucamy słów na wiatr, a nasze działania dążą do osiągnięcia zakładanych celów. Jesteśmy gotowi poświęcić bardzo dużo czasu, by obalić mit polskich kolosów na glinianych nogach - czyli wielkich polskich legionów które dużo piszą, a mało robią. Pierwszym krokiem ku temu było "wygranie" rankingu AP na zamkniętych testach oraz przejęcie i posiadanie do samego końca fortecy:

937_612_nowy_obraz_mapy_bitowej_2__tn.jpg 455_760_nowy_obraz_mapy_bitowej_tn.jpg

Jesteśmy otwarci na współpracę z pozostałymi polskimi legionami. Zawiązaliśmy ligę zrzeszającą aktualnie 4 polskie legiony: Indietro, Custodia, Fantasy, eWenement. Pragniemy stworzyć silny, polski Alliance który będzie na "ustach" wszystkich, przez długi czas.

3. Warunki rekrutacyjne

Legion Indietro zrzesza ludzi w różnym wieku, z różnym stażem oraz nastawieniem do gry. Wszyscy wzajemnie się szanujemy i tego samego wymagamy od każdego nowego rekruta.

Dodatkowe wymagania jakie stawiamy przed kandydatami do legionu Indietro:

- ukończenie 18 lat (występują wyjątki),

- odpowiedzialne i lojalne zachowanie,

- zaangażowanie w sprawy legionu, dbanie o jego reputację oraz reputację współgraczy,

- aktywne używanie komunikatora głosowego TeamSpeak 3, przynajmniej podczas wspólnych wypadów, a najlepiej każdorazowo podczas gry.

- absolutne przestrzegania regulaminu oraz podpisu pod nim w odpowiednim miejscu forum po uprzednim przeczytaniu go.

- każdy jest zobowiązany do śledzenia działu "Zarządzenia", w wewnętrznym dziale gildii. Wystosowane tam zarządzenia są oficjalnymi nowelizacjami niniejszego regulaminu i muszą być przestrzegane na równi z regulaminem.

- jako iż legion jest nastawiony w pełni na PVP wskazane byłoby posiadanie konta premium, wymagamy jednak minimum konta veteran.

4. Informacje

logo.png

Serwer: Nexus [EU]

Rasa: Elyos

Nastawienie: PVP

Strona główna: http://www.indietro.pl

Forum: http://indietro.pl/forum/index.php?action=forum

Komunikacja głosowa: Team Speak 3

Rekrutacja: Otwarta

Władza gildii:

Lider - Style

Deputy - Morphen, Yumeka

Oficerowie - Kisiek, Krecik, Sonji, Wavezz, Prosiaczek, Free

5. Media

Kanał Youtube:

http://www.youtube.com/IndietroAion

Kilka naszych filmików:

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Sam z nimi gram i jest naprawdę fajna atmosfera na TS'ie !

**

Pozdrowienia od Micro :D

Ekhm, indietro po włosku to "z tyłu".. Mam na starym serwerze 40lvl SM, jednak teraz nie zapisałem się do bety. Może z wami pogram jak już ruszy :)

Także, chętnie bym dołączył. Nie zdobyłem maksymalnego lvla na privie lecz w miarę ogarniałem.

Czyli jak nie grałem w aiona to ie mam szans by byc w gildji?

Czyli jak nie grałem w aiona to ie mam szans by byc w gildji?

Podejrzewam że nie, aczkolwiek ludzie którzy tam są są bardzo ogarnięci :) wspomnę coś o czym nie powiedzieli: jako jedyni na pierwszej mapce Abyssowej (z tego co widziałem będąc tam przy okazji questa) mają kontrolę nad dwoma artefaktami. Ba, jako jedyni mają nad czymkolwiek kontrolę. Cieszę się że nasza gildia nie będzie grać po stronie Asmo :)

a do cb do gildji moge przystapic?

a do cb do gildji moge przystapic?

Sry za OT ale mnie to razi: GILDII NIE GILDJI !

edit down: zostało wybaczone :D

Sry za OT ale mnie to razi: GILDII NIE GILDJI !

Przepraszam :)

Na CB przystąpić do nas może każdy. Po to jest teraz beta, żeby poznać mechanikę gry, dowiedzieć się więcej na jej temat. Gildia składa się w większości z bardzo "uzależnionych" od Aiona graczy, którzy sporo już grają w tą grę. Nie stronimy jednak od ludzi nowych, każdy kiedyś zaczynał więc każdy zasługuje na szansę.

Mamy kilka wymogów, które teraz jeszcze nie obowiązują ale przy wejściu retaila będą konieczne do spełnienia (jak np. konieczność uczestniczenia z nami w wojnach o zamki, konieczność uczestniczenia z nami w wypadach PVP).

Gildia tworzona przez nas chce złamać stereotyp "polskich kolosów na glinianych nogach", czyli gildii które dużo zapowiadają a mało robią. Nastawieni jesteśmy w 100% na PVP, nic innego nie ma dla nas znaczenia.

Zapraszam więc serdecznie wszystkich zainteresowanych, polecam zarejestrować się na naszym forum!

Btw. nowy introduction promo:

Odświeżam, polecam, zapraszam :D

A zatem pozostaje mi tylko powiedzieć: Do zobaczenia na Riftach i innych pvp : )

Asmodians 4 ever ! :)

Dojrzałem kilka nieprawidłowości, co przyczyniło się do wysnucia pewnego wniosku, jeżeli Gildia nie ma pojęcia o tym, co pisze, jak może stanowić twardy człon. Być może osoba reklamująca "Legion" na tym forum została jedynie do tego przydzielona, a nie posiada wyższej rangi.

Przejdźmy do konkretów, pozwolę sobie tutaj zacytować z pierwszej wypowiedzi założyciela tematu:

Aby dołączyć do gildii, osoba zainteresowana powinna wejść na TS-a, przedstawić się (nick,level,klasa), mało mnie obchodzi Twój wiek, życiorys, pokrewieństwo. Nie stosujemy żadnych podań na forum, nie wymagamy żadnego rejestrowania na innych forach. Naszym podstawowym "źródłem" kontaktu będzie gra i Team Speak.

Zwróćmy uwagę na pogrubione zdania, w pierwszy dowiadujemy się, że Gildia poszukuje jedynie postaci w grze, bowiem w prawdziwej społeczności to człowiek jest najważniejszy, a życiorys to coś, co powinno interesować przede wszystkim. Przynajmniej mam taką wizję normalnej społeczności, gdzie lider wpierw zapyta co u mnie, a nie o to, co dzisiaj wyfarmiłem.

Pogrubiłem ten fragment, ponieważ po wejściu na forum widzimy we wzorze podania ( o czym porozmawiamy za chwilę ) :

Imię:Płeć:Wiek:

Też zwróciliście uwagę na pojawienie się słów "Wiek" a co najśmieszniejsze "Płeć" ?

To pierwsze podobno mało kogo interesuje, drugie zaś skłania do refleksji: Czy po imieniu nie można stwierdzić czy dziewczyna czy chłopak? Widocznie koledzy z wyższych rang zapomnieli o "real life", bowiem w grach często zdarza się tak, że pod postacią kobiety gra facet.

Zacytuję drugi z pogrubionych zdań, by nie stracić wątku:

Nie stosujemy żadnych podań na forum, nie wymagamy żadnego rejestrowania na innych forach

Z ciekawości wszedłem na forum, co tam znalazłem?

Po wejściu na forum Gildii każdy z gości widzi jeden jedyny temat : "Rekrutacja" a co w nim? Ha! Nie zgadniecie : "Wzór podania". Zaraz zaraz, coś mi tu nie gra, podobno nie stosujecie żadnych podań na forum?

Ostatnia sprawa,

Indietro = do tyłu, czyli cofanie się a nie powrót, jeżeli chcieliście już znaczyć swoją nazwą Powracamy, można było użyć wyrazu: Ripresa, który znaczy "powrót".

Włoska nazwa, polska Gildia, a opis w logo na stronie angielski...

Jeżeli ktoś ma wątpliwość Gildii kolejnych "koksów" wystarczy obejrzeć "promo videło" w którym jedynie zaprezentowane są postacie z gry, które prezentują się niczym dresy na fotkach z wiocha.pl

Dojrzałem kilka nieprawidłowości, co przyczyniło się do wysnucia pewnego wniosku, jeżeli Gildia nie ma pojęcia o tym, co pisze, jak może stanowić twardy człon. Być może osoba reklamująca "Legion" na tym forum została jedynie do tego przydzielona, a nie posiada wyższej rangi.Przejdźmy do konkretów, pozwolę sobie tutaj zacytować z pierwszej wypowiedzi założyciela tematu:Zwróćmy uwagę na pogrubione zdania, w pierwszy dowiadujemy się, że Gildia poszukuje jedynie postaci w grze, bowiem w prawdziwej społeczności to człowiek jest najważniejszy, a życiorys to coś, co powinno interesować przede wszystkim. Przynajmniej mam taką wizję normalnej społeczności, gdzie lider wpierw zapyta co u mnie, a nie o to, co dzisiaj wyfarmiłem. Pogrubiłem ten fragment, ponieważ po wejściu na forum widzimy we wzorze podania ( o czym porozmawiamy za chwilę ) :Też zwróciliście uwagę na pojawienie się słów "Wiek" a co najśmieszniejsze "Płeć" ?To pierwsze podobno mało kogo interesuje, drugie zaś skłania do refleksji: Czy po imieniu nie można stwierdzić czy dziewczyna czy chłopak? Widocznie koledzy z wyższych rang zapomnieli o "real life", bowiem w grach często zdarza się tak, że pod postacią kobiety gra facet.Zacytuję drugi z pogrubionych zdań, by nie stracić wątku:Z ciekawości wszedłem na forum, co tam znalazłem?Po wejściu na forum Gildii każdy z gości widzi jeden jedyny temat : "Rekrutacja" a co w nim? Ha! Nie zgadniecie : "Wzór podania". Zaraz zaraz, coś mi tu nie gra, podobno nie stosujecie żadnych podań na forum?Ostatnia sprawa, Indietro = do tyłu, czyli cofanie się a nie powrót, jeżeli chcieliście już znaczyć swoją nazwą Powracamy, można było użyć wyrazu: Ripresa, który znaczy "powrót".Włoska nazwa, polska Gildia, a opis w logo na stronie angielski...Jeżeli ktoś ma wątpliwość Gildii kolejnych "koksów" wystarczy obejrzeć "promo videło" w którym jedynie zaprezentowane są postacie z gry, które prezentują się niczym dresy na fotkach z wiocha.pl

Nie bądź bardziej papieski niż sam papież... Człowiek tu wszedł żeby pokazać innym, że będzie istniała takowa Gildia w grze. Powiedz mi "mzegus" po kiego czorta mi wiedzieć, że np. Od 12 roku życia mieszkasz w domu dziecka, dwa lata temu miałeś chemioterapię i w dodatku amputowali Ci nogę.. Po co komu życiorys czyjś? "Nie wymagają rejestrowania na forum" zatem jeżeli chcesz możesz złożyć podanie na forum, jeżeli nie to w grze lub na team speaku. Imię, wiek, płeć - co w tym dziwnego ? Napisz, że masz blond loczki, 8 latek i jesteś dziewczynką - wykaż się dojrzałością to będziesz mógł z nimi grać nikt Ci nie zabroni, wiek i płeć podajesz tylko dla INFORMACJI nie do rekrutacji. Wchodzisz tutaj i robisz wielkie hura bura chcąc im zaszkodzić czy jak ?

Nie wiem. W każdym bądź razie takie osobiste spostrzeżenia panie Niekryty krytyku są nie na miejscu. Bez pozdrowień

Co do nazwy.. polecam użycia choćby "google translatora" i zapoznanie się z tłumaczeniem "Indietro" na polski.

2qsp6w3.jpg

Informacje w 1 poście są stare, na cbt wystarczyło podpisać regulamin i się zgłosić na ts3, po cbt nastąpiła zmiana.

Zostaje ostatnia sprawa, Indietro tłumacz to sobie jak chcesz, nie po to tu jesteśmy żeby wtykać błędy w tłumaczeniu.

http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php?topic=10817.0 masz tu więcej informacji.

Po pierwsze, tak jak napisał Silder - na tym forum informacja jest stara (sprzed 3 tygodni), zapomniałem ją edytować. Na becie nie było wymagane podanie, teraz już jest. Czemu? Legion liczy aktualnie blisko 100 osób (na dzień 23.02), ciężko byłoby wszystkich werfyfikować po kolei w grze, dla tego są podania oraz rozmowa na Team Speaku.

Dlaczego pytanie o płeć oraz o imię? Bo nie jest to żadnym problemem napisać literkę K lub M, a powoduje to z automatu przyznanie rangi legionista/legionistka, które podkreślają kobiety w legionie i nakazują zaochwanie dodatkowego szacunku względem nich w przypadku rozmowy na forum/ts-ie.

Pierwsze promo to players introduction, zostało nakręconych kilka filmików (m.inn. jak przejmujemy Fort, jak bawimy się na PVP, jak odbijamy artefakty). Jakbyś był dokładny w swojej dociekliwości szerloku to byś weszedł na nasz kanał youtube a nie czepiał się o jeden marny filmik. Na forum potrafiłeś wejść, zeby mieć się tutaj do czego przypieprzyć, ale na youtube'a już nie. A nie wiem czemu masz skojarzenia z dresami patrząc na nasz filmik prezentujący postacie? Może jakieś złe doświadczenia z okolicy?

Co do ironicznego ujmowania nas jako gildia "koksów", poszukaj informacji a przekonasz się że nie rzucamy słów na wiatr. Mamy nagrane zarówno video z PVP jak i PVE, są one potwierdzone faktami - jakimi? Wygrana na CLose Becie w ogólnym rankingu gildii (screen w pierwszym poście), przejęcie i utrzymnie do samego końca fortecy jako jedyna gildia (screen pierwszy post). To tylko beta, więcej nie byliśmy już w stanie zrobić, bo się zakończyła.

Co do nazwy, zostało już to poruszane wielokrotnie, tłumaczenie zależy od kontekstu, wiem że mogłem użyć "lepszego" słowa, ale to fonetycznie brzmi lepiej i tak już zostanie.

huehue ja to Cię kojarzę chyba z innego forum style :>

Jest to całkiem możliwe ;) Wszędzie mam nick Style lub veronek ;)

My również podobnie do Fantasy mieliśmy zebranie legionowe :) Tylko niestety ja nie mogę frekwencji ująć w jednym screenie :)

64392221.png

27715408.png

21593686.png

56158374.png

Suma 80 osób online.

ZAPRASZAMY!

OMG,ale ludu :o Ile macie w zwykly dzien ludzi na Tsie a nie podczas zebrania?