Z chęcią dołączę, akurat Aion mi się ściąga. Chciałbym jedynie wiedzieć, na jakim serwerze będziemy grać.
Aion infinite
Z chęcią dołączę, akurat Aion mi się ściąga. Chciałbym jedynie wiedzieć, na jakim serwerze będziemy grać.
Na Infinite Aion...
Tyle to ja sam wiem. Pytałem się czy gramy na Pride czy Greed.
Pride po stronie Asmodians.
Pride po stronie Asmodians.
Ok, thx za info.
eee nie gram ja teraz w Rift gram :] może jak mi się Abonament skończy
a opłaca się wykupić abonament bo na wakcje bym chciał wykupić do rifta ???
A wracając do aiona za***ista grupa nam się tu stworzyła prosił bym tylko o aktywność w grze wszystkich którzy się zgłosili ok ?
Chciałem zaprosić wszystkich zainteresowanych do wspólnej gry.
Aktualnie założyliśmy Legion, oferujemy milą i luźną atmosferę na TS'ie, pomoc w questach , wypady na instancje, wspólne poznawanie świata gry Aion.
Szanujemy to że każdy gra własnym tempem, w godzinach w których ma na to czas.
Chętnie pomogę w razie kłopotów z uruchomieniem gry.
Koordynaty na TS'a były już w tym temacie, ale dla wszystkich zainteresowanych podaje jeszcze raz:
Adres: ts3.lameday.net
Port: 9987
Nazwa kanału: mmorpg.org.pl
Hasło: mmorpg
Jeszcze raz serdecznie zapraszamy! Przyjmiemy każdego kto szuka kompanów do wspólnej gry.
---
Poniżej wrzucam sposób na uruchomienie gry:
1.Najpierw ściągamy NC Soft Launcher, wchodzimy w opcję Launcher'a, zakładka Advanced i zmieniamy Region na North America, klikamy ok (W tym momencie Launcher będzie chciał odpalić się na nowo, pozwalamy mu na to). Zaczynamy instalować grę, kiedy plik Aion_Main_0.0.0.0To2.1.0.12.ncpatch się ściągnie zamykamy NC Soft Launcher. (Uwaga! Nie możemy dopuścić do tego żeby Launcher ściągną jakieś dodatkowe patche!)
2.Następnie plik Aion_Main_0.0.0.0To2.1.0.12.ncpatch (Domyślnie w folderze C:/Program Files/NCSoft/Aion) traktujemy jak zwykłe archiwum i wypakowujemy programem takim jak: WinRAR, p7zip.
3.Gdy już mamy folder z plikami gry Aion ściągamy folder L10N ze strony: http://www.megaupload.com/?d=NR8WYSW0 wypakowujemy i folder L10N wklejamy do folderu z plikami gry. (Są to tłumaczenia, oraz pliki potrzebne do gry takie jak data, tekstury, dźwieki itd...)
4.Kiedy uporamy się z punktami wyżej ściągamy folder L10N z plikami ustawień kompatybilnymi z serwerem InfiniteAion ze strony: http://www.megaupload.com/?d=VG31JZUV , jest on mniejszy od poprzedniego gdyż zawiera tylko pliki ustawień bez tekstur, dźwięków itp..
Wypakowujemy oczywiście i znów kopiujemy folder L10N do folderu z plikami gry, Windows będzie chciał nadpisać pliki, pozwalamy mu na to.
5.Teraz zostało nam już tylko ściągnąć Launcher ze strony InfiniteAion, wrzucić go do folderu z plikami gry i odpalić, Launcher będzie chciał naprawić jakieś pliki, pozwalamy mu na to i klikamy "Yes".
To już wszystko, klikamy przycisk Launch i cieszymy się grą
---
Wielu ludzi skarży się że po wykonaniu tego poradnika gra nadal nie działa, bądź też wywala jakieś błędy.
W większości przypadków jest to spowodowane złą lokacją folderu L10N, lub niezmienieniem Regionu na North America(patrz punkt 1).
Przy kopiowaniu folderu L10N do folderu z plikami gry upewnijmy się że kopiujemy cały folder L10N a nie tylko jego podfoldery.
Przykład:
Prawidłowa lokalizacja folderu L10N:
np. C:/Gry/Aion/L10N/pliki z folderu L10N
Nieprawidłowe lokacje folderu L10N:
np. C:/Gry/Aion/L10N/L10N/pliki z folderu L10N
lub też,
C:/Gry/Aion/pliki z folderu L10N
Tak opłaca się kupować abonament do Rift kwota nie jest duża a gra oferuje naprawdę mnóstwo ciekawych rzeczy i oczywiście nie ma jakiś mini płatności czy czegokolwiek.Płacisz za abonament i grasz :]
a gdzie najlepiej kupić abonament ???
SERDECZNIE ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO GRY AION
Chciałem zaprosić wszystkich zainteresowanych do wspólnej gry.Aktualnie założyliśmy Legion, oferujemy milą i luźną atmosferę na TS'ie, pomoc w questach , wypady na instancje, wspólne poznawanie świata gry Aion.Szanujemy to że każdy gra własnym tempem, w godzinach w których ma na to czas.Chętnie pomogę w razie kłopotów z uruchomieniem gry.Koordynaty na TS'a były już w tym temacie, ale dla wszystkich zainteresowanych podaje jeszcze raz:Adres: ts3.lameday.netPort: 9987Nazwa kanału: mmorpg.org.plHasło: mmorpgJeszcze raz serdecznie zapraszamy! Przyjmiemy każdego kto szuka kompanów do wspólnej gry.---Poniżej wrzucam sposób na uruchomienie gry:1.Najpierw ściągamy NC Soft Launcher, wchodzimy w opcję Launcher'a, zakładka Advanced i zmieniamy Region na North America, klikamy ok (W tym momencie Launcher będzie chciał odpalić się na nowo, pozwalamy mu na to). Zaczynamy instalować grę, kiedy plik Aion_Main_0.0.0.0To2.1.0.12.ncpatch się ściągnie zamykamy NC Soft Launcher. (Uwaga! Nie możemy dopuścić do tego żeby Launcher ściągną jakieś dodatkowe patche!)2.Następnie plik Aion_Main_0.0.0.0To2.1.0.12.ncpatch (Domyślnie w folderze C:/Program Files/NCSoft/Aion) traktujemy jak zwykłe archiwum i wypakowujemy programem takim jak: WinRAR, p7zip.3.Gdy już mamy folder z plikami gry Aion ściągamy folder L10N ze strony: http://www.megaupload.com/?d=NR8WYSW0 wypakowujemy i folder L10N wklejamy do folderu z plikami gry. (Są to tłumaczenia, oraz pliki potrzebne do gry takie jak data, tekstury, dźwieki itd...)4.Kiedy uporamy się z punktami wyżej ściągamy folder L10N z plikami ustawień kompatybilnymi z serwerem InfiniteAion ze strony: http://www.megaupload.com/?d=VG31JZUV , jest on mniejszy od poprzedniego gdyż zawiera tylko pliki ustawień bez tekstur, dźwięków itp..Wypakowujemy oczywiście i znów kopiujemy folder L10N do folderu z plikami gry, Windows będzie chciał nadpisać pliki, pozwalamy mu na to.5.Teraz zostało nam już tylko ściągnąć Launcher ze strony InfiniteAion, wrzucić go do folderu z plikami gry i odpalić, Launcher będzie chciał naprawić jakieś pliki, pozwalamy mu na to i klikamy "Yes".To już wszystko, klikamy przycisk Launch i cieszymy się grą ---Wielu ludzi skarży się że po wykonaniu tego poradnika gra nadal nie działa, bądź też wywala jakieś błędy.W większości przypadków jest to spowodowane złą lokacją folderu L10N, lub niezmienieniem Regionu na North America(patrz punkt 1).Przy kopiowaniu folderu L10N do folderu z plikami gry upewnijmy się że kopiujemy cały folder L10N a nie tylko jego podfoldery.Przykład:Prawidłowa lokalizacja folderu L10N:np. C:/Gry/Aion/L10N/pliki z folderu L10NNieprawidłowe lokacje folderu L10N:np. C:/Gry/Aion/L10N/L10N/pliki z folderu L10Nlub też,C:/Gry/Aion/pliki z folderu L10N
szukamy nowych członów do legionu poradnik jak zrobić grę i kanał do ts wyżej
zapraszam wraz z ekipą gildii euforia do gry
Udało mi się wreszcie wszystko naprawić i mogę z wami zagrać o ile jeszcze gracie. Mam tylko jedno pytanko... Czy wam też tak wyświetla serwery? http://imageshack.us/f/694/iawtf.png/ Z tego co wiem to na infinie jest greed pride i wrath...
Ta gildia w Ely czy asmo jest??
pawlikgk legion jest po stronie asmodians
piolczu masz chłopie problem musisz jeszcze raz sciągnąć i zrobić wszystko według poradnik bo na pewno ściagnąłeś całe 13gb a miałeś tylko 9gb ściagnąć i ci sie gra zaktualizowała do wersji 2.5 a na serwerze działa 2.1.x
Mam wersje 2.5… No dobra. Zagram z wami jutro.
Dla wszystkich którzy chca pograc w Aiona na Infinite. Dzisiaj wszedł patch 2.5 wiec mozecie bez problemu zciagac gre do konca przez ncsoft lunchera!!!
Gra wam sie pobierze do samego konce wiec niebedzie problemow!!
Pozdrawiam, Pawlikgk
Witam wlasnie pobieram aiona czy gracie jescze n tym servie? Jeśli tak to bym z wami zagral Czekam na info ;]
Gramy caly czas, zapraszam ;P
witam ja z kolegami chcielibyśmy zaprosić wszystkich chętnych do gry aion infinite. Wszyscy co się zgłoszą na ts na który zaraz podam koordynaty mówimy swoje propozycje na nazwę ligi,klanu czy jak tam się to nazywa hehe
adress: ts3.lameday.net
port:9987
nazwa kanału:mmorpg.org.pl
hasło:mmorpg
zapraszam wszystkich chętnych na ts podam sposób zrobienia gry na serwer my się nad tym głowili przez bite 6 godzin