Aion - Jak zacząć?

Witam, chciałem zacząć przygodę z AIONem jednak chciałbym wiedzieć... jak najlepiej zacząć Kwestia serwera, frakcji, czy co tam jest.

Mile widziane porady dla nowego.

Angielski u mnie śmiga, więc nie będzie problemu.

Fajnie byłoby znaleźć jakiegoś mentora na start :)

Pozdrawiam, Roy

Ja polecam nasz Polski serwer Barus. Strona Asmo a ze względu na to, że Asmo jest mniej, ale są lepiej zorganizowani. Zawsze nowi wojownicy są mile widziani. Po więcej informacji napisz na priv ja będę dopiero w środę grał.

Witam, chciałem zacząć przygodę z AIONem jednak chciałbym wiedzieć... jak najlepiej zacząć Kwestia serwera, frakcji, czy co tam jest.

Fajnie byłoby znaleźć jakiegoś mentora na start 
Pozdrawiam, Roy

porady to poprostu rob questy wbijaj lvl i tyle ...po 65 znajdziesz jakas gildie i powinni Ci wytlumaczyc co i jak , jednak Aion coraz slabiej ma sie z tego co widze po online sporo ludzi odeszlo po 5.0 i odchodzi.

Jak znasz angielski to tym bardziej omijaj polski serwer Barus, najsłabszy serwer PvP, z ludnością lepszy Hellion/Deyla. Aion obecnie rzeczywiście troche podupadł.

jednak Aion coraz slabiej ma sie z tego co widze po online sporo ludzi odeszlo po 5.0 i odchodzi.

A grasz w ogóle w tą gre? Logujesz się codziennie? Bo narazie z tego co widzę to tylko najwięcej się wypowiadasz. Jaki masz nick w ogóle w grze?

bELIAS GRALEM OD 2.0 :) do 5.0 praktycznie i 90% ludzi to te same osoby z altami :) wystraczy patzrec na aioninfo by wiedziec jak ma sie aion ....

Po pierwsze skoro nie grasz to po co się w ogóle wypowiadasz?

Po drugie obserwuję to forum już jakiś czas i wszystkie newsy dotyczące Aion'a. Praktycznie wszystkie twoje wypowiedzi które widzę pod każdym tematem czy news'em dotyczącym Aion'a są w stylu "Aion umarł" "nie warto nawet zaczynać bo ludzie już nie grają" itd. Ja gram odkąd Aion przeszedł na f2p. Fakt jakiś czas temu podajże po wyjściu 5.0 trochę ludzi się wykruszyło, ale teraz codziennie widzę jak nowi ludzie piszą że zaczynają swoją przygodę z Aion'em, pytają o porady dotyczące klas itp. Tak samo widać ludzi którzy piszą, że wracają do gry. Dobrze to widać na zamkniętej gtupie facebook'owej "Aion Barus" można to sprawdzić. Nie wiem czy należysz do niej. Ale widać do gołym okiem. Zresztą sama grupa ostatnio przekroczyła liczbę 5000 użytkowników.

Ps. Nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie jaki miałeś nick w grze? Czy to jakaś tajemnica? :)

BELIAS zalozyle skonto by promowac tu AIona ?? takie sa poprostu fakty i tyle w temacie. Wystarczy patrzec na licznik aion info by widziec jak populacja maleje z tygodnia na tydzien . Sory ale Aion pada tak samo jak padl l2 przez bezsensowne update to , ze ludzie dochodza ok ale 99% z nich konczy gre przed 65 i tak zawsze bylo w aionie ze 1 na /100 wbijal maxa i zostawl w grze :) Sam chetnie wrocil bym do gry ale nie bed ewbijal po lroku 10 lvli i klepal w kolko 5 instancji raz dziennie + instant o tej samej porze siege bg . Aion stal sie gra dla nolife i ludzi nie majacych zycia i jest to 2 rzecza dla ktorej ludzie odchodza. moze przy 6.0 ncsoft przejzy na oczy i wroci jak w l2 do starych korzeni ..oby nie bylo za pozno.

Ja mam tu konto od 2012 roku.

A Ty założyłeś tu konto żeby hejtować Aion'a?

Rozumiem, że monitorujesz Aion Info robisz zestawienia, wyciągasz średnie z kilku dni, tygodni itp.? Skoro twierdzisz, że populacja spada. Czy wyciągnąłeś takie wnioski na podstawie. Wczoraj było 31% dzisiaj jest 30% Aion umiera?

Proponuję Ci w takim razie zrobić jakieś zestawienie danych z Aion Info w jakimś Excel'u czy jakimś podobnym programie byłoby miło.

Niestety Aion pomału się wypala, grałem w Aiona przez 4 lata z przerwami, wróciłem przy patchu 5.0. Niestety zawiodłem się tą ilością doświadczenia potrzebnego do wbicia tego 75iv od którego są zywioly. Nic dziwnego że ludzie odchodzą, przy targetowaniu ciężko bije się ten lv i jest to po prostu monotonne. Dla mnie Aion był grą w której szybko się wbijało lv i katowało end-gamę, hyperion i tę sprawy. Gdyby zmniejszyli progi na pewno część ludzi by wróciła. Taka moja opinia ;)

Fajnie byłoby znaleźć jakiegoś mentora na start :)

Pozdrawiam, Roy