Aion- kilka pytań

Cześć,

czytałem sporo o tej grze , przejrzałem forum i chciałbym się was czegoś zapytać nim zacznę w to ściągać a dokładniej :

1. Wciąż nie do końca rozumiem systemu aiona czy ta gra głównie bazuje na party czy solo questach bardziej ?

2. Moim typem klas jest support czy grając nim , nie miałbym problemu z lvlem itd. ( gdyż wiadomo support-wspiera nie zabija ) i czy jest to grywalna klasa oraz czy nie miałbym żadnych problemów np. materialnych itp. ?

Dzięki za wszelką pomoc .

Ad 1. I takim systemie i takim, sa tu solo questy ktore sie robi, grupowe ktorych sie robi badz nie robi, i całosc obija sie o jakas beznadziejna kampanie i jej questy.

Ad. 2 Kase łatwo sie zdobywa, ale zalezne od supportu masz chantera i clera. Jeden to buffer a drugi to healer. Tym pierwszym dobrze sie gra od 4x poziomu jak dostaniesz stigmy a tym 2? To nie wiem.

Masz tu takie bzdety jak zbieractwo itd. czyt kopiuj / zmodyfikuj / wklej z wowa, ale ja sam nie wiem co zrobic i na czym zarobic. Bo mozliwosci jest troszke.

Zalezy tez jaki server wybierzesz i jaka strone. Ludzie mowia ze u elyosow łatwiej i szybciej wszystko idzie ale to zalezy od ogarniecia. Ja tam jestem bezstronny co do ras.

Aion jest gównem ^^ ale jesli chcesz cos wiedziec na temat supportow Cleryk posiadajacy najmocniejsze czary leczace za to z ogromnym cast time lub Czanter z 2 fajnymi czarami typu recover spellna lvl 58 zwraca po 988 hp przez jakis tam czas + ma grupowy heal natomiast jesli wybral byc drzewko dps dolny build stigm masz do wyboru jeszcze jeden instant heal ktory leczy ok 4k hp jesli chodzi o gorne drzewko masz healing burst leczy target za ok 3k moim zdaniem build hybrydy lub dolne drzewko jest fajne lecz nie sugeruj sie opiniami innych na stigmy zawsze pozna uzbierac stigma shardow i ap wiec zrob swoj build i sam ocen jak ci sie bedzie gralo ja glownie wybieram spirit mastera i czantera ze wzgledu na spowolnienia transformacje wrogow w rozne dziwne rzeczy itd.Fakt cler soluje prawie wszystko ale dobry czanter tez da sobie rade :) wszystko zalezy od builda i spoosbu ograniecia klasy.Kolejna ciekawostka jest to ze jesli dopiero rozpoczynasz gre na globalu radze ci zakupic konto veteran/gold inaczej nie ma sesu grac z racji kolosalnych niedogodnien takich jak brak mozliwosci korzystania z czatu (badz jest bardzo ograniczony) cooldowny na instancje sa tez kosmiczne w porownaniu z kontem gold gdzie mas znormalne CD popatrz sobie na linki http://img850.images...5729/aiongf.jpg http://mmovault.pl/n...n_f2p_konta.jpg wiec jak juz masz zamiar pograc na globie radze ci pierw sciagnac sobie clienta wersji NA na 3.0 update i sprawdzic sobie na prywatnych serwerze na ktorym mozesz sobie za darmo sprawdzic content 3.0 ktory w eruopie chyba sie szybko nei pojawi + wszystkie stigmy skile i klasy i wtedy podejmiesz decyzje czy chcesz placic za konto czy nie :) . Tu masz ciekawy serwer oferujacy wszystko za pomoga GM command //add http://aion-xe.com/ jak chcesz wiedziec cos wiecej kieruj sie do mnie na pm pozdrawiam .Alicja

p.s jesli chcesz zagrac w jakas ciekawa gre bez ograniczen jakie stawia aion daj znac ;) i UNKAJ polakow jak ognia w tego typu grach -.-

Hmm , ok to już chyba wszystko wiem dzięki wielkie za pomoc :)

@Alicja jeśli dla ciebie Aion jest gównem to już lepiej nie będę mówił czym jest TERA... W szkole nie uczyli Cie pisać, wiesz co to przecinek albo kropka ?. W ogóle nie idzie się połapać co Ty napisałaś a tym bardziej piszesz kolesiowi slangiem z gry a jak domniemam on będzie grał w to pierwszy raz... On pewnie zrozumie 1/4 tego co ty wypisałaś.

Co do tematu to:

1) Aion bazuje i na tym i na tym, większość questów robi się solo bo spokojnie daje się rade ale też kilka trzeba zrobić grupowo.

2)Co do klas to nie będziesz miał problemów z lvl, Cleryk jak i Chanter dobrze sobie radzą solo i nawet w pvp. Z zarabianiem pieniędzy też jest bardzo łatwo więc nie będziesz miał większych problemów tymi postaciami

nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj.

ILE WAŻY WASZ AION? :o

Mi sie sciągnelo jakies 70%, i waga aiona to 27 GB (na chwile obecną) i cały czas rośnie... :o to normalne?

norma to duzo zajmuje

@2xup

Już masz zapewne fazę instalacji. Wtedy AION waży dwa razy tyle co powinien, bo tworzy pliki tymaczoswe. Potemw szystko powinno wrócić do normy.

Cześć,

czytałem sporo o tej grze , przejrzałem forum i chciałbym się was czegoś zapytać nim zacznę w to ściągać a dokładniej :

1. Wciąż nie do końca rozumiem systemu aiona czy ta gra głównie bazuje na party czy solo questach bardziej ?

2. Moim typem klas jest support czy grając nim , nie miałbym problemu z lvlem itd. ( gdyż wiadomo support-wspiera nie zabija ) i czy jest to grywalna klasa oraz czy nie miałbym żadnych problemów np. materialnych itp. ?

Dzięki za wszelką pomoc .