Aion klasa do PVP

Witam

Jako ze bede dopiero zaczynal swoja przygode z Aion-em chcialbym sie dowiedziec jaka klasa jest najlepsza do pvp i jaka klasa jest chetnie widziana w party (Oprocz Heala)

Chodzi mi o klase ktora na dwoch etapach rozgrywki sprawdzi sie czyli PVP i Dungi w Party

Moim zdaniem na high levelu jedną z lepszych postaci do pvp po ogarnięciu gry jest archer.Stun+trap+dmg+knockbacki ;).

Ok dzieki :) sa jeszcze jakies propozycje?:D

Tak, jakakolwiek klasa, nawet healer. Każdą klasą da się wygrać, zależy to tylko i wyłącznie od umiejętności. Ja jak grałem niedawno jeszcze w Aiona (miałem Chantera), expiłem sobie spokojnie. Mając 2 moby na sobie nagle znikąd wyszedł Assassin przeciwnej frakcji i zaczął znęcać się nade mną od tyłu. Ubiłem pierwszego moba, ubiłem drugiego moba i zgadnij za kogo się wziąłem. Napisze tylko tyle że Sinem był bardzo "pro" bo nie zjechał mi nawet połowy hp. :P Inna sytuacja ja (chanter) vs cleric. Kilka razy byłem blisko "ubicia" go, niestety jego "całkiem dobry" heal ratował go z każdej opresji. Nagle wszedł mu jakiś crit i chanter jak to chanter nie dał rady się wyhealować i pomału tracił hp, aż stracił w ogóle. Jest to dowód na to iż można wygrać z każdym jak się tylko ogarnia.

Wg. masz taki podzial np. przy scoucie masz rangera dobry do solowania (na pewno lepszy niz sin) i sina (dobry w pvp), przy magu masz sorca (dobre pvp) i spirita (lepsza farma) itd. itp.

ja polecił bym jeszcze templara, bo jak jest ogarnięty to jest cholernie dobry w pvp jak i potrzebny do pve

racja, jakos duzo templarow nie widac a sa przydatni w pve (o pvp nim sie nie bede wypowiadal bo nim nie gralem, chociaz fakt faktem ze ciezko go ubic xD)

Z tego co słyszałem jak grałem to SN-Spirit Master był bardzo dobry w PVP . Dobry gracz potrafił nim tak zdebufowac rywala że on nawet nie podejdzie :) Może i teraz tak nie jest albo się mylę bo pewien nie jestem. SN też był brany na dungi ze względu na feary i debuffy. Wszystko zależy przede wszystkim od Cibie i od twojego skilla. Wybierz postac którą gra Ci się wygodnie i którą potrafisz grac.

Ok dzieki wszystkim za rady jak narazie fajnie zapowiada sie ten aion aczkolwiek waga instalki przeraza choc po takiej wadze oczekuje czego dobrego :)

Wszyscy są dobrzy, zależy jak ty będziesz grał daną klasą, jak będziesz używał jej umiejętności, jak wyposażysz swoją postać..

Witam

Jako ze bede dopiero zaczynal swoja przygode z Aion-em chcialbym sie dowiedziec jaka klasa jest najlepsza do pvp i jaka klasa jest chetnie widziana w party (Oprocz Heala)

Chodzi mi o klase ktora na dwoch etapach rozgrywki sprawdzi sie czyli PVP i Dungi w Party