Aion = Mega hejt?

Rozmawiam co jakiś czas z tymi, co wciąż grają i mówią, że mają wymaksowany gear i niewiele jest co robić. Nudzą się często.

A co do BM+10 może da radę przeciw Abyss+1, ale nie więcej xD BM to starter gear (jak dawniej ten z areny).

Balans taki jest na Spatalosie.

Ogólnie właśnie ta nuda po wymaksowaniu dobija grę. Jedynie można kolejną postać robić.

Niestety wiele gier na ten problem cierpi.

A co do tych nowych gier: utrata 2/3 graczy w pierwszych paru miesiącach jest normalna. Zwyczajnie MMO-turyści idą grać w coś innego. Nawet taki Archeage sobie obecnie radzi. TERA miała zdechnąć a żyje. Gdyby tak wierzyć tym doniesieniom to byśmy mieli tylko takie tytułu jak WoW-a, Tibię, Lineage 2, Everquest 2 i GW1 do wyboru xD

Rozmawiam co jakiś czas z tymi, co wciąż grają i mówią, że mają wymaksowany gear i niewiele jest co robić. Nudzą się często.A co do BM+10 może da radę przeciw Abyss+1, ale nie więcej xD BM to starter gear (jak dawniej ten z areny).Balans taki jest na Spatalosie.Ogólnie właśnie ta nuda po wymaksowaniu dobija grę. Jedynie można kolejną postać robić.Niestety wiele gier na ten problem cierpi.A co do tych nowych gier: utrata 2/3 graczy w pierwszych paru miesiącach jest normalna. Zwyczajnie MMO-turyści idą grać w coś innego. Nawet taki Archeage sobie obecnie radzi. TERA miała zdechnąć a żyje. Gdyby tak wierzyć tym doniesieniom to byśmy mieli tylko takie tytułu jak WoW-a, Tibię, Lineage 2, Everquest 2 i GW1 do wyboru xD

Prawda jest taka , ze obecnie po zrobieniu bmow + kahruna zostaje codzinne chodzenie na siege i robienie dziennych co jest naprawde nudne...i osobiscie zawsze odbiera mi chec do Aiona po powrocie do gry...obecnie jest tylkoprogres na apg kiedys bylo kilka fortow i bylo ok ale teraz.....ludzie narzekaja , ze malo kto gdziekolwiek chodzi bo PROGRES siege i tyle na temat...oprocz tego gra jest bardzodobra :)

Archeage to nedza - jak ktos nie jest NO-LIFE nie ma czego tam szukac :)

Archeage mi bardzo się nie spodobał. Zainstalowałem bo był mega Hype na niego ale nie prezentował sobą nic ciekawego

Zainstalowałem Aiona ale jakoś nie mógł do mnie przemówić. Może miałem gorszy dzień na start po prostu :D

ArcheAge jest dobrą grą, tylko nie ma za bardzo co robić na 50tym levelu (poza farmieniem i handlowaniem ofkorz) - pod koniec lutego ma wejść jakiś większy patch z podniesionym level capem w AA, zobaczymy co to zmieni. Co do Aiona, jest super, ale tak jak wyżej kilka osób napisało, pierwszego Gold Packa radzę kupić - GF daje możliwość płacenia SMS-em , więc nawet jak ktoś nie ma konta w banku czy innej możliwości zapłaty, a ma telefon an doładowania, może za nadmiar gotówki sobie sprawić GP :) (IMO świetny sposób, w coraz większej ilości gier wprowadzany, WoT, RQ, wspomniany Aion). Ja po 2 latach przeżuciłem się na Terę i AA, ale miło wspominam grę w Aionka

Archeage... pamiętam dawne zapowiedzi i plany jeszcze gdy ta gra powstawała. Szkoda, że dużej części tych rzeczy nie ma.

Co do tego, że nie ma co robić to parę niedużych zmian w grze i by było.

1. Pozwolić tłuc instancje PvP w trybie random vs. random kiedy się chce i ile chce. Czy nie lepiej byłoby tłuc się na PvP zamiast tych nudnych daily?

2. Wprowadzić tryb coś na kształt rated battlegrounds z WoW-a lub GvG dla tych instancji. Ten tryb móbłby się otwierać tylko raz dziennie. Walczyłyby na nim tylko zorganizowane grupy. Do zdobycia większe nagrody oraz ranking, tytuły i inne duperele.

Ogólnie nie rozumiem czemu zarzynać graczy szukających akcji i PvP tymi nudnymi instancjami i jakimiś daily questami (z których tylko część na zabicie graczy) zamiast im dać co chcą. Ogólniw to Aion się nawet polepszył po patchu 4.0. Na przykład nowe instancje PvP są o niebo lepsze od starych dredgionów. Grupa z podstawowym BM setem moża ograć full AP GG +15, bo da się przechytrzyć gorzej zorganizowanych przeciwników.

Ja Aiona opuściłem gdy rozpadł się legion. Liderzy na dobre opuścili grę i reszta rozeszła się w różnych kierunkach. Ogólnie mogę powiedzieć, że to czy się podoba w dużej mierze zależy od tego z kim się gra. Jeśli się na fajną gildię pełną za***istych ludzi to w Aionie człowiek się będzie wciąż dobrze bawić.

Najlepiej wyrobić sobie własną opinie na temat gry, nie ważne czy to jest AION czy np. billard na wp. Jeśli chodzi o odchodzenie ludzi - we wszystkich grach MMO ludzie przychodzą i odchodzą i jest to normalna kolej rzeczy. Po szeroko zakrojonej akcji marketingowej gry nie bałbym się o brak lub low online. Ważne jest po prostu co lubisz, w co grałeś i jaki styl gry preferujesz. Nie ma na co czekać, przetestuj i sam wyrób własną opinię.

Cześć

Ostatnimi czasy szukam mmo dla siebie i czytam/oglądam o różnych grach. Trafiłem na Aiona. Gameplaye całkiem przyjemnie, gra nie wygląda źle i wydaje się być bardzo rozbudowana ale... dlaczego praktycznie pod każdym filmikiem lub na forach zdecydowana większość tak bardzo tą gre hejtuje ^^ Wiele osób pisze, że mikropłatności zabijają tą gre lub, że obecnie ta gra umiera i ludzi odchodzą.

Czy ktoś z obecnych graczy Aion'a mógłby się wypowiedzieć na ten temat ? :)