Aion Ncsoft pytania

Witam. Mam trzy pytania odnośnie wersji od ncsoftu.

1. Na którym serwerze jest najlepsza populacja

2. Gdzie najlepiej grać Asmodianami a gdzie Elyosami? Bardziej zależy mi na Asmo

3. Jak to wygląda z pingiem i lagami po maksymalnym lvlu ? Instancje, siege, bg itp

Witam. Mam trzy pytania odnośnie wersji od ncsoftu.1. Na którym serwerze jest najlepsza populacja2. Gdzie najlepiej grać Asmodianami a gdzie Elyosami? Bardziej zależy mi na Asmo3. Jak to wygląda z pingiem i lagami po maksymalnym lvlu ? Instancje, siege, bg itp

3. Ping powyzej 100=zerowe szanse na wygranie z graczami z ameryki-graczami latajacymi na pvp , rowniez mozesz odrazu zapomnie co postaciach takich jak - Sin/cler/chanter/tempelar. i reszta wojow.

Nie zgodzę się z przedmówcą. Ping zależy od neta, nawet jeśli jest w tych granicach ~100, to nie odczuwa się tego aż tak mocno, bo w pvp ważny jest też skill i gear. Gorzej jak trafimy na przeciwnika na równi sobie, wtedy to, różnice w pingu można odczuć, ale prawdę mówiąc, przez rok grania na USie nie widziałem różnicy... Co do serwera i populacji nie pomogę, bo już nie gram i nie wiem jak wygląda sytuacja na te chwile.

Nie zgodzę się z przedmówcą. Ping zależy od neta, nawet jeśli jest w tych granicach ~100, to nie odczuwa się tego aż tak mocno, bo w pvp ważny jest też skill i gear. Gorzej jak trafimy na przeciwnika na równi sobie, wtedy to, różnice w pingu można odczuć, ale prawdę mówiąc, przez rok grania na USie nie widziałem różnicy... Co do serwera i populacji nie pomogę, bo już nie gram i nie wiem jak wygląda sytuacja na te chwile.

Dobrze prawisz. A co do populacji to jest tyle co na Barusie. Zawsze jest z kim iść na siege, inste

3. Ping powyzej 100=zerowe szanse na wygranie z graczami z ameryki-graczami latajacymi na pvp , rowniez mozesz odrazu zapomnie co postaciach takich jak - Sin/cler/chanter/tempelar. i reszta wojow.

Grałem przez pół roku na serwerze z NCsoftu (mój ping wynosił około 150-160) i na max lvlu nie miałem problemów na pvp. Jak przegrywałem to albo przez to, że ktoś był lepszy, albo przez to że miał lepsze eq.

Jeśli chodzi o Asmo to na Sielu mają przewagę (przynajmniej jak grałem to asmo zawsze górowało) teraz prawdopodobnie już się trochę wyrównało. Jeśli nie masz neta na korbkę i jakiś program typu WTF to z pingiem nie musisz się przejmować. W Aionie ping 150 w niczym nie przeszkadza a jeśli ktoś przegrywa to tylko z własnej winy. Na twoim miejscu bardziej martwił bym się tym, że 90% graczy ma co najmniej kilka postaci i niezłe zaplecze finansowe. Co skutkuje tym, że niemal każda postać nawet low levelowa ma eq +15. A w pvp ping na poziomie 30 by nie pomógł ;)

Edit: Jeśli Cię interesuje mam stare konto brata (on już nie gra) z 1 postacią 65lvl i kilka innych na wysokim lvl. jeśli chciał byś kupić/wymienić się napisz na PW podam więcej informacji.

Mam neta 60mb więc raczej nie powinno być problemu na terze US też lagów na pvp nie miałem :) Czyli nikt mi nie powie który serwer jest najbardziej zaludniony ? Na Sielu gra najwięcej Asmo ale ilu ludzi tam jeszcze gra ?

O populacje raczej nie masz co się bać każdy jest zaludniony. Na sielu zawsze pełno ludu latało nawet mimo innej strefy czasowej.

Witam. Mam trzy pytania odnośnie wersji od ncsoftu.

1. Na którym serwerze jest najlepsza populacja

2. Gdzie najlepiej grać Asmodianami a gdzie Elyosami? Bardziej zależy mi na Asmo

3. Jak to wygląda z pingiem i lagami po maksymalnym lvlu ? Instancje, siege, bg itp