Aion nowy serwer 29

Z racji ze Aion wbil na steam ( wersja NA ). Otwieraja nowy serwer 29 pazdziernika. Dlatego to wielka szansa dla nowych wybic sie i grac z kazdym na rowni. Jesli ping to problem to wybierzcie postac az nie tak zalezna od niego lub zainwestujcie w WTFast
http://i.imgur.com/Q8K2p2m.png

Podobno wersja EU tez ma byc za jakis czas... z tym pingiem bez WTFast chyba kiepsko.

Szczerze? Lepiej poczekać aż wersja EU wbije na steam (ponoć za niedługo) i wtedy może spróbować zagrać jak otworzą nowy serwer. Aczkolwiek gra na serwerze Barus nie jest jakąś mordęgą dla nowych a samo "wybicie" się nie jest zależne od tego czy serwer jest nowy czy nie. Wystarczą chęci i oczywiście czas. Sam znam ludzi którzy na Barusie w 2-3 miech wyciągnęli postać lepiej niż niejeden co ponad rok gra. Ale to wiadomo... Ilość spędzonego czasu. Nie liczę osób które pakują hajs oczywiście.

Szczerze wątpie zeby filforge zrobil nowy serwer. No ale jest nadzieja. Zawsze mozna sprobowc na NA i czekac az wyjdzie na EU.

No spoko tylko, że Aion ma to do siebie że sensem tej gry jest PvP. Próbowałeś PvP z skaczącym pingiem??? Na nic WTFasty i inne czary bo i tak jest to odczuwalne...

GF mowili ze bedzie dobrym pomyslem zrobic nowe serwery na steam a wiec beda chcieli.

"Since GameForge holds license over the title in Europe, you won't be able to download the NA version through Steam from a European location. The game it self doesn't restrict based on region, but you won't be able to download it through Steam until (if) GameForge decides to also release through them."

Moim zdaniem gra na NA ma większy sens jeśli chodzi o motyw bycia równym i większego wybicia się względem serwerów europejskich. Z tego co słyszałem na EU gra nastawiona jest typowo pod P2W. Jakie są opinie grających na Europie?

To bylo juz walkowane 100 razy... ja nic do wersji EU nie mam, ping niski = PvP lepsze i zadnego P2W tam nie odczuwalem, czasowo tez lepiej bo eventy w godzinych wieczornych EU, na Gameforge najlepiej narzekac ale kto by nie prowadzil Aiona to i tak by narzekali, Polacy to specjalisci od narzekania i oczywiscie wszystko musi byc ZA DARMO bo inaczej hejt, a gracze lepiej by prowadzili gre i wiedza wszystko najlepiej.

P2W??? Pierwsze słysze... Ktoś Ci bajek nagadał:P Owszew widac ostra pazerność Gameforge (w końcu znani są z tego) np. w trakcie eventów dodają przedmioty eventowe do IS, ale zapewniam Cie że żadnego p2w w grze nie ma. Gold Pack nie jest elementem p2w bo możesz sobie w grze uzbierać na niego a jak masz farta w evencie to nawet w jeden dzień na 5GP uzbierasz...

To bylo juz walkowane 100 razy... ja nic do wersji EU nie mam, ping niski = PvP lepsze i zadnego P2W tam nie odczuwalem, czasowo tez lepiej bo eventy w godzinych wieczornych EU, na Gameforge najlepiej narzekac ale kto by nie prowadzil Aiona to i tak by narzekali, Polacy to specjalisci od narzekania i oczywiscie wszystko musi byc ZA DARMO bo inaczej hejt, a gracze lepiej by prowadzili gre i wiedza wszystko najlepiej.
P2W??? Pierwsze słysze... Ktoś Ci bajek nagadał Owszew widac ostra pazerność Gameforge (w końcu znani są z tego) np. w trakcie eventów dodają przedmioty eventowe do IS, ale zapewniam Cie że żadnego p2w w grze nie ma. Gold Pack nie jest elementem p2w bo możesz sobie w grze uzbierać na niego a jak masz farta w evencie to nawet w jeden dzień na 5GP uzbierasz...

Dziękuję za uświadomienie mnie, wiszę wam piwo/dużą Colę :D

Informację słyszałem wyłącznie z plotek, jednak z tego co mówicie lepiej czekać na EU - tak też zrobię.

Tak jak było mówione już setki razy, gra na NA nie ma sensu. Ping na początku może nie jest aż tak istotny i da sie do niego przyzwyczaić, ale jak wiadomo Aion to gra bazująca w późniejszych etapach na PvP a z pingiem wyższym niż 60 nie ma w ogóle sensu się w to bawić. Jedyny plus NA to brak gold packa, ale wolę zapłacić te 15zł jeden jedyny raz na start a potem kupować premium za walutę w grze niż tracić czas, żeby potem obudzić się z ręką w nocniku gdy nagle okażę się że ping jednak dla tej gry jest kluczową sprawą.

Watpie zeby w EU wypuscili nowy server ;o ostatnio przeciez zostaly polaczone niektore servery wiec nie ma sensu wypuszczac nowego

Faktycznie, są prowadzone rozmowy by Aion EU trafił na platformę Steam. Jeżeli do tego dojdzie, a myślę, że tak to można oczekiwać tłumów. Sytuacja będzie miała się podobnie jak w przypadku Tery. Aion to solidna gra, która powoli się starzeje. Wydawca nie powinien w przeciągu 2-3 miesięcy od startu na Steam otwierać nowych serwerów. Muszą przeanalizować statystki i wstrzymać się z tworzeniem nowych światów dopóki nie zobaczą na czym stoją. Jest jednak ryzyko związane z polityką GF, gdyż nie raz pokazali jak koncertowo upodlić graczy :D

W Aionie wciąż tli się potencjał i jeżeli chcą zarobić z głową to Steam jest idealnym wyjściem :)

Nie wiem, czy to się opłaca grać na nowym serwerze.. I trafiać ciągle na zintegrowanym na już ubranych, ogarniętych przeciwników ze stałymi premadami. Zwłaszcza z tych starych serwerów. Tam już ludzie nie mają co robić oprócz wbijania broni i setów do +20, piórek +10, niemówiąc o visionach, podczas gdy na nowym serwerze nawet bmów nie będą mieć...Mi się wydaje, że to frustrujące ciągle przegrywać (tak jak np w EU. calin czy alqui) i zostaje tylko sięganie po cheaty.

Ranga nie gra roli. Lepiej wbić 2-stara na EU, mieć set, ogarniać swoją postać. Nie widzieliście nigdy niskich rang wygrywających z generałami? Właściwie co daje ranga? Set generalski jest tylko trochę lepszy niż oficerka, no + możliwość kupienia rozciągałki. Tylko set governorski jest op ;)

Z racji ze Aion wbil na steam ( wersja NA ). Otwieraja nowy serwer 29 pazdziernika. Dlatego to wielka szansa dla nowych wybic sie i grac z kazdym na rowni. Jesli ping to problem to wybierzcie postac az nie tak zalezna od niego lub zainwestujcie w WTFast
http://i.imgur.com/Q8K2p2m.png