Aion ograniczenia które blokują podstawy rozrywki z gry

Witam chce się odnieść do ograniczeń w Aionie na koncie starter. Uważam że są tu zablokowane podstawy rozrywki które daje integracja z innymi graczami.

Dlaczego tu są zablokowane takie oczywiste oczywistości takie jak handel czy rozmowa z innymi graczami. Nie mogli by wprowadzić za realną kasę jakieś dodatkowe miejsca do expienia czary czy np przedmioty w item shopie

Przyznaje że kiedyś zacząłem przygodę z tą grą ale te ograniczenia mnie przeraziły. Byłem przyzwyczajony że takie rzeczy jak sprzedawanie i kupowanie itemów to normalna rzecz a tu na starcie jest to zablokowane

Myślałem też że wystarczy raz kupić gold packa i te ograniczenia są usuwane ale nie kupujesz gold packa i jest na 30 dni. Według mnie takie coś nie ma sensu

Dlaczego? Bo boty czy coś.

Z perspektywy nowego gracza te ograniczenia mogą się wydawać przerażające i ojeju, ale jako weteran Aion'a powiem ci, że ostatecznie nie robią różnicy, bo i tak w endgame będziesz goldpacka miał odpalonego cały czas, a jest na tyle tani, że zdobycie go nie sprawia trudności. Jedna próba podbijania akcesorek kosztuje więcej, niż gold pack na miesiąc.

No tak ale dla mnie takie coś jak sprzedawanie kupowanie itemów powinno być od samego początku. Dla mnie to podstawowa frajda z gry sprzedać świeżo wydropiony drop albo zbierać kasę na kupno

Nie mogli wprowadzić czegoś innego żeby nie było tak dokuczliwe dla mnie jest to zabieranie dużej frajdy z gry. Mogli by za kasę wprowadzić jakieś nowe miejsca do expa czy czary albo dodać jakieś itemy do item shopu dla mnie handel czy rozmowa z graczami to podstawa mmo. A jeszcze myślałem że nie jest tak źle bo kiedyś sądziłem że jak kupie gold packa raz to mi się wszystko odblokuje a tu trzeba co 30 dni (Czy się w czymś mylę coś zmienili)

Ale co na początku chcesz sprzedać? Drop z Fire Temple? Sry, ale to bez sensu itemy które są coś w ogóle warte zaczynają się czy dropią z instancji do których możesz wejść od 65 lvl wzwyż. A do tego czasu jak pisał Ozonek będziesz miał już na ten pierwszy GP.

Należy też pamiętać, że Gold Pack to nie tylko zdjęcie limiitów na miesiąc, ale też fajne nagrody. Darmowe serumki, kamyki, supple...

Dokładnie ale widzicie takie mamy czasy najlepszy przykład z dzisiejszym newsem dotyczącym Dark and Light ludzie "nahajpowali" się jakiś czas temu a zaraz się okaże że jak zwykle wyjdzie kupa. W ciągu miesiąca wychodzą średnio 3 nowe mmorpg takie niby które mają być ekstra + 10 gniotów. Po co? Ja już dawno dałem sobie spokój wchodzę czytam newsa i wracam do gry w Aiona. Gra chociaż jest sprawdzona i wiem, że nie upadnie za rok, dwa lub trzy. Pozdro Bless!

Wiesz, że bez handlu i rozmowy(dołącz do gildii polecam wtedy możesz normalnie gadać tak samo w grupie itp. A jest do tego wyszukiwarka ctrl+v) normalnie zdobędziesz takie samo eq jak Ci co mają gold packa od 1 lvla? W większości przypadków ludzie po prostu mają eq za coiny które Ty też możesz bez problemu zdobyć. Bo tak jak Faydee napisał handel to Ci się przyda przy 65 lvlu. Wyobraź sobie co by było gdyby były płatne expowiska/czary tak jak Ty byś chciał. Wtedy ludzie którzy nie płacą byli by totalnie w d*pie bo pvp by przegrywali przez brak wszystkich czarów a pve to pewnie na tych expowiskach tylko lootały by matsy potrzebne do większości rzeczy i byliby w dupce ;)

Witam chce się odnieść do ograniczeń w Aionie na koncie starter. Uważam że są tu zablokowane podstawy rozrywki które daje integracja z innymi graczami.

Dlaczego tu są zablokowane takie oczywiste oczywistości takie jak handel czy rozmowa z innymi graczami. Nie mogli by wprowadzić za realną kasę jakieś dodatkowe miejsca do expienia czary czy np przedmioty w item shopie

Przyznaje że kiedyś zacząłem przygodę z tą grą ale te ograniczenia mnie przeraziły. Byłem przyzwyczajony że takie rzeczy jak sprzedawanie i kupowanie itemów to normalna rzecz a tu na starcie jest to zablokowane

Myślałem też że wystarczy raz kupić gold packa i te ograniczenia są usuwane ale nie kupujesz gold packa i jest na 30 dni. Według mnie takie coś nie ma sensu