Szukam swojego MMO i zastanawiam się czy nie mógłbym osiąść w Aionie na stałe. Jak wygląda endgame w aion czy jest ciekawy? Czy są tam jakieś polskie gildie i jak wygląda sprawa z aktualizacjami? Czy gameforge dba o Aiona? Chciałbym dłużej w nią pograć, bo to dość zachwalany tytuł. Wydaje się, że jest to najlepszy produkt F2P, a jeśli chodzi o konto veteran to jedno SMSa mogę przesłać, więc to nie jest problem. Podsumowując, czy w Aionie można osiąść na trochę dłużej? Ile ta gra przetrwa, czy gracze od niej odchodzą?
Aion osiąść na stałe
Nie gameforge nie dba o aiona widac to po zapowiedziach wersji 3.0 itp itd.Gra duzo ludzi ceny za przystepne etc i pewnie dlugo dlugo bys pogral ale gf nie dba.
Oczywiście, że Aion odstaje od tych crapów bo to były p2p.
Endgame jak w każdym mmorpg to głównie maxowanie ekwipunku i PvP, nie inaczej jest w Aionie. Twój cel to zdobycie abyssowego sprzętu poprzez farmienie medali i punktów Abyss. Trwa to bardzo długo więc na minimum 6 miesięcy masz zajęcie. Gracze są, od czasów Aiona f2p jest ich wręcz masa, odchodzą tylko ci co mają mało czasu ponieważ gra wymaga zaangażowania i jest bardzo chroniczna. Wstajesz rano i już robisz wiesz co masz robić by się wyrobić do konkretnej godziny o której jest coś innego do zrobienia.
Teoretycznie lepiej grac na wersji amerykańskiej ale minusem są właśnie czasowe wydarzenia, przez które musiałbyś grac po nocach. Wersja EU jest o jeden patch w tyle.
Na us 3.1 wchodzi o ile juz nie weszlo czyli 2 patche;]
Tez sie do Aiona przymierzam, lecz ciezko mi to idzie. Wbudowany QuestHelper w grze wydaje mi sie dosyc biedny, a nie mam czasu na zabawe w czytanie questlogow i bawienie sie w to.
Nie ma problemu z robieniem q,wbudowany qhelper bardzo dobrze działa.Gra opiera się na totalnym grindzie,więc z czasem dla niektórych staje się totalnie nudna.Sam podałem się na 54 lvl bo już nie miałem ochty robić kOlejny dzień to samo.
Czy wersja amerykańska lepsza jest to do przedyskutowania. U GF różnicę robi tylko gold pack który można kupić za kasę w grze. Natomiast w wersji amerykańskiej jest item shop któy robi cholerny dysbalans. Title do PvP, różne scrolle itp.
Trochę pograłem i jednak qh jest bardzo dobry . Gra jest ciekawa, szczególnie po tym jak pograłem troche w forsaken world(tragedia jakaś). Może uda sie wciagnac na dłużej.
bo gra jest wciągająca ale na 43+ do okolic 50 wymaga poświęcenia trochę więcej czasu a co do quest helpera to jest on w aionie tak banalny, że szkoda gadać, wszystko jest pokazane na mapie, najlepiej grać na serverach od GF ze względu na ping czy też czas eventów, a co do IS to wystarczy, że wydamy 6kk na GP i mamy spokój na miesiąc,na nexusie jest najwięcej polaków i polskich gildi
o dzięki dadziu, własnie mialem zapytac o ilosc polakow pozdrawiam
Szukam swojego MMO i zastanawiam się czy nie mógłbym osiąść w Aionie na stałe. Jak wygląda endgame w aion czy jest ciekawy? Czy są tam jakieś polskie gildie i jak wygląda sprawa z aktualizacjami? Czy gameforge dba o Aiona? Chciałbym dłużej w nią pograć, bo to dość zachwalany tytuł. Wydaje się, że jest to najlepszy produkt F2P, a jeśli chodzi o konto veteran to jedno SMSa mogę przesłać, więc to nie jest problem. Podsumowując, czy w Aionie można osiąść na trochę dłużej? Ile ta gra przetrwa, czy gracze od niej odchodzą?