Witam !
Chciałbym abyście mi odpowiedzieli na parę pytań.
1.Jak jest z populacją ?
2.Jest sens zaczynać wszystko od nowa ?
3.Jaki serwer polecacie ?
4.Co ciekawego wniósł nowy update ?
5.Nie ma problemów z party ?
Witam !
1.Jak jest z populacją ?
1. To chyba jeden z tych bardziej zaludnionych tytułów, ludzi nie brakuje.
2. Myślę, że tak, na low lvlowych terenach cały czas są ludzie. Tym bardziej, że do naszego AIONa weszły nowe klasy, które bodajże w najnowszym patchu zostały zbalansowane.
3. Zależy. Polecam grę na europejskiej wersji, bo wbrew pozorom jeśli chodzi o IS to wychodzi na to samo, a np. ping ci nie skacze jak głupi. Chyba Spatalos jest najbardziej obleganym serwerem, ale nie mam pewności. No i jeśli grałbyś na EU to do twojej dyspozycji jest jeszcze odzielny, polski serwer.
4. Mówisz o uptate czy patchu? Bo najnowszy uptade to głównie 2 nowe klasy i housing. (Poprawcie mnie, jeśli się mylę)
5. Nie, ja zawsze znalazłem kogoś do pomocy.
Spatalos jest nowym serwerem ?
Spatalos to starszy server co do pingu to fakt ze nie jest niski na NA 180-200 ale jak ktos nie lubi pustek na brokerze to odradzam EU. Glownie zalezy czego oczekujesz jak chcesz na poczatku troche polatac przy mniejszej ilosci ludzi to oczywiscie EU tam takze znajdziesz polski legion co sprawi ze bedzie ci sie przyjemniej gralo. na NA niestety masz mix polakow, szwedow, hamburgerow itd. wiec na TS/VT tylko po angielsku przewaznie. Czas siegow rowniez bardziej przyjemny na NA dla ludzi pracujacych czy uczacych sie. Broker na EU drozszy co dla kupujacego jest gorsza sytuacja ale jak chcesz zarobic to oczywiscie za wieksza cene sprzedasz
jedynie boli ze wszystko co tam sie znajduje jest w minimalnej ilosci
A no i FTS (Fast Track Server) nie daje wiecej expa
CENIGHT na jakim serwerze grasz na NA?
Gram na Sielu
Z tego co wiem to powstalo pare nowych serwerow EU, ktory z nich polecacie ?
zanim zaczniesz grać w Aiona, wiedz że gra nie jest już tak "hardcorowa" jak kiedyś. Itemki pvp jestes w stanie wyfarmić daily questami pve- totalna bzdura, ranking abyss pointow trzymają ludzie, którzy boją się je stracić więc paradoksalnie taki komander z możliwością przemiany nie wyjdzie Ci na siege bo się sra, że spadnie w rankingu. Zjechany totalnie system walki, grając assassinem bardzo to odczujesz, podbijesz do przeciwnika teleportem na jego plecy i zamiast cisnac serie ciosów- postać Ci się zbuguje, usłyszysz "your target is to far away", "invalid target" a Twoj oponent bedzie juz kilkadziesiat metrow od Ciebie. Gra miała potencjał, ale co kolejny patch to ją psuje. Abyss juz nikt nie lata bo nie ma po co, Inggision i Gelkmaros lata coraz mniej bo nie ma po co, Riftow nikt nie robi bo nie ma po co. Na end game zostanie Ci farma kilku instancji+ daily arenki, raidów nikt nie robi bo nie ma po co.
1.Jak jest z populacją ?
na EU slabo chyba ze 1.5k na eu cie interesuje bo chyba tlyko 1 serwer ma teraz 3k graczy(olczywiscie licznik zamkniety od zeszlegomiesiaca wiec nei powiemktory)
jesli masz zamiar kupic GP to mozesz grac na eu
NA
insty i pvp. czekamy na rownowage w pvp bo guner to skandal.
jesli jestes clerem na 60 albo tankiem to nie ma. ale low lv nie zjadziesz pt jesli nie uzjesz LFG a nie uzyjesz tego jeslinei masz gp. generalnie na EU nie ma co grac idz na na ely tam jest legion i masz mase ludzi zawsze party i bez zadnego gp jedynie ping moze byc problemem.
Fakt ze gunner jest zbyt OP insta stun i patrzysz jak ci HP spada :DD Co do wypowiedzi Celebryty to sie zgodze w 100% pvp gear to teraz aby za pve robisz a end game opiera sie na daily daily i jeszcze raz daily, czasami jakies weekly i spamowanie jedna instancje zeby wydropic seta ktory pozwoli ci isc na 4.0 instancje zrobic je z 10 razy zdobyc all i w sumie tutaj konczy sie przyjemnosc ranking abbys... to jedno wielkie go*** caly top100-200 nic nie robi procz farmienia AP zeby nie spasc... naszczecie 4.5 to zmieni
Z tego co widzę bardziej opłaca się grać na serwerze NA.
Żeby grać na wspomnianym serwerze, którego klienta trzeba pobrać? Od Gameforge czy innego?
Dzięki za pomoc.
http://na.aiononline.com/en/news/announcements/aion-installer-guide.php tutaj masz link do downloadu clienta amerykanskiego. NCsoft prowadzi amerykanskiego Aiona, a gameforge w Europie. Maja oddzielne serwery,strony, launchery
Witam !
1.Jak jest z populacją ?