Aion podstawy

Cześć , w temacie można już dowiedzieć się o co mi mniej więcej chodzi .

Poszukuje dobrych i szczegółowych poradników odnośnie tej gry , gra jest obszerna i dosyć rozbudowana ciężko mi ogarnąć jeszcze , chciałbym byście podali pare ciekawych filmików , stron z jakimkolwiek poradnikiem dotyczącym jak grać , za jaką profesje się wziąć (gotowanie , alchemy itd.) jak ulepszać itd.

Przy okazji gram sinem , znalazłem poradnik z 2009 roku czy nie znalazłby się jakiś z tego roku , wiadomo patche wchodzą wraz z nowymi możliwościami , zatem poradnik z tamtych lat na pewno by się nie przydał lub może w 50 % należałoby coś zrobić inaczej . Bardzo proszę o pomoc .

http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php

Opcja szukaj^^

Bardzo fajny poradnik levelowania: http://www.almarsguides.com/aion/leveling/

A według mnie najlepiej sobie samemu wszystko od podstaw ogarniać niż z jakichś poradników :) Bo żeby był poradnik ktoś musiał też sporo siedzieć w grze żeby wszystko ogarnąć więc wiesz ;)

Ta gra prowadzi cię za rączkę od początku do końca podążając kampanią.

Musisz jedynie patrzeć na to, że kampania na każdej nowej mapie się rozdwaja na SOLO i ELITY, tego drugiego możesz nie dać rady zrobić sam

A ja mam takie ogólne pytanie. W sumie trzymam się z dala od gier Gameforge, ale z okazji, że dziś na serwery wchodzi v 3.0 chciałbym spróbować swoich sił w tej grze.

1. Jak wygląda IS w tej grze, p2w ?

2. Na samym Gold Pack'u bez inwestowania kasy w IS - da radę przyjemnie pograć ?

1. IS to głównie gold packi i jakieś ubranka, ozdoby, więc nie p2w.

2. Mówią że tak do około 30lvla, ale ja się nie zgadzam, bo niemożność pisania na czacie innym niż zwykły jest bardzo ograniczająca.

@Kheldar, jakim zwykłym...? Masz wszystkie prócz worlda... I mu chodzi o granie na gp, czyli bez żadnych ograniczeń. Odpowiedź brzmi - tak.

Sorry, źle przeczytałem, ale to nie zmienia faktu, że bez veterana/GP możesz używać tylko /say i /whisper z kolegami (Friends)

To ja mam pytanie z innej beczki. Jak wyglada PvP w 3.0? Jest balans klas? Czy znowu na topie sa jakies inne jak teraz byl sin i sm?

Jaki serwer jest teraz najbardziej opłacalny i kt rasa ?

Jaki serwer jest teraz najbardziej opłacalny i kt rasa ?

Haha spookoo. Co masz na myśli?

Sorry, źle przeczytałem, ale to nie zmienia faktu, że bez veterana/GP możesz używać tylko /say i /whisper z kolegami (Friends)

Yhhh... Nie.

Możesz używać wszystkiego prócz world chata, masz legion, whisper (od 10lvla), group, alliance, union, tylko world (a.k.a LFG) masz zablokowany.

Najbardziej zaludniony (jak też najnowszy) jest Anuhart, więc jeżeli zaczynasz to graj właśnie tam.

A rasa? po prostu która Ci się bardziej podoba.

Szeptać możesz tylko z tymi, których masz na friend liście a to jest trochę problem. Większość kanałów jest bezużyteczna, a najważniejsze właśnie zablokowane.

Szeptać możesz tylko z tymi, których masz na friend liście a to jest trochę problem. Większość kanałów jest bezużyteczna, a najważniejsze właśnie zablokowane.

Błąd. ,,Szeptać,, możesz z każdym, ale po wbiciu 10 lvla.

Ja tam problemów z czatem nie miałem, wystarczy znaleźć jakiś przyjazny legion, i możesz gadać do woli ^^.

IS już moim zdaniem jest P2W... ;/ GP to podstawa, a widzę że pojawiło się bardzo dużo itemów, które są w grze bardzo pożądane (drogie): worek z manastonami/erchamentami/scrollami/potami; zjebane pety z różnymi bonusami, scrolle to expa/dropu/gatheringu, running/raging scrolle, supplementy do ulepszania (w grze baaardzo drogie), potki z craftu, kamyk do wskrzeszania, żarcie na DP, power-shardy, scrolle na resisty, scrole na cooldown instancji itd... Ja tam wolałbym abonament szczerze mówiąc ;/

Gra nie jest trudna... Szczególnie gdy dojdziesz do jakiegoś dobrego legionu i wtedy na komunikatorach głosowych można wypytywać o wszystko (przynajmniej ja tak robiłem)

Tabelka ograniczeń: http://www.aionfreetoplay.com/website/featuresdetails/

Cześć , w temacie można już dowiedzieć się o co mi mniej więcej chodzi .

Poszukuje dobrych i szczegółowych poradników odnośnie tej gry , gra jest obszerna i dosyć rozbudowana ciężko mi ogarnąć jeszcze , chciałbym byście podali pare ciekawych filmików , stron z jakimkolwiek poradnikiem dotyczącym jak grać , za jaką profesje się wziąć (gotowanie , alchemy itd.) jak ulepszać itd.

Przy okazji gram sinem , znalazłem poradnik z 2009 roku czy nie znalazłby się jakiś z tego roku , wiadomo patche wchodzą wraz z nowymi możliwościami , zatem poradnik z tamtych lat na pewno by się nie przydał lub może w 50 % należałoby coś zrobić inaczej . Bardzo proszę o pomoc .