Tyle madrosci na temat ze w nazwie gildi jest polish byloby ok gdyby osoba wypowiadajaca sie na ten temat nie mialam w nicku PL co dla niektorych tez jest chore ;] a co do gildi liczy sie ze w niej sa fajne osoby a nie nazwa z beta testow ;]
[Aion] Polish Bastards
Przestancie .. wiecie co to jest Polish bastards ? (bastard - obrazliwe slowo). Mi by bylo wstyd byc w takiej gildii... juz lepsze by byla nazwa Polskie Orly albo Polish Edges (po angielsku) nie wiem ; P Mym zdaniem to nie
Fajnie byc w takiej gildii o takiej nazwie WSTYD!!
-=Sorki mam angielska klawiature i windowsa i nie moge pisac po polsku=-
Nie komentujcie (-), to jest moje zdanie i wole ,zebyscie nie komentowali mnie obrazliwie .
kamil zgadzam sie z Toba...jak mozna byc w takiej gildii...i co to za lider ktory wymyslil taka nazwe omfg...brak slow
Lepsza taka niż jak to guru wymyśla "Proland" czy inni typu "pieroszki" ludzie myślą że czym bardziej szpanerska lub ośmieszająca nazwa tym są fajniejsi
Lepsza taka niż jak to guru wymyśla "Proland" czy inni typu "pieroszki" ludzie myślą że czym bardziej szpanerska lub ośmieszająca nazwa tym są fajniejsi
Poland /Pieroszki 100x lepsze a nie jakies wulgaryzmy w nazwie gildii...
Kwestia gustu, bastard (drań/bękart, o ile kojarzę) jest *dość* mocnym słowem [w jęz. angielskim] i zdaję sobie z tego sprawę... ale nam to tak bardzo nie przeszkadzało ponieważ polskie odpowiedniki już przekleństwami nie są. Najsmutniejsze w tym forum jest niestety to, że zbyt wiele osób postanawia pokłócić się na najmniej istotne tematy zamiast napisać coś konkretnego (zapytanie o gildię?). Na szczęście zostaje tylko ten (i ewentualnie) kolejny dzień z tym tematem, bo później graczy będziemy szukać w samej grze a nie przez forum.
Dzięki wszystkim którzy zaakceptowali to, że daliśmy sobie nazwę jaka nam się podobała. Nigdy nie myślałem że będę miał okazję wypowiedzieć takie słowa.
@kamilox: Polish EDGES? Co mają krawędzie/ostrza do orłów? tak tak, wiem że chodziło o eagles. I taka mała uwaga - jeśli krytykujesz, to licz się z tym że i ciebie mogą skrytykować - to by było zbyt proste
@anulenka: dokładnie. Rzecz w tym, że na ~40-50 osób które były w legionie NIKT nie narzekał na nazwę, ergo żadnej zmiany już nie będzie.
@Mesjah: powiem w 100% szczerze, że nie miałem o tym pojęcia nawet. Na IA grałem na tyle krótko, że wbiłem raptem 10lvl i zniknąłem, więc nie wiem jakie gildie tam grały...
Mqs: nie mam nic do nazwy Proland, u mnie wywołała zdecydowanie pozytywną reakcję. Gildia wcale nie musi mieć poważnej nazwy, wszystko rozbija się o osobiste gusta osoby (nie ubliżając nikomu, tacy Siewcy Zniszczenia, Patrol Wpie**ol czy Fairy Tail to nazwy gildii w których nie chciałbym być, mimo że mogą mieć za***istych ludzi [tutaj ukłon zwłaszcza w kierunku ludzi z FT z tego forum]). Nie podoba się - ok, spoko, rozumiem, ale to nie powód żeby prowadzić jakąś dziwną krucjatę anty-"polish" albo anty-wulgaryzm...
EDIT: @Wilco: nie będę się kłócił, słowo bastard w angielskim jest o wiele bardziej agresywne niż jego odpowiednik w języku polskim (przynajmniej moim zdaniem). Inna sprawa że nie słyszałem jeszcze o tym żeby ktoś tłumaczył te słowo jako sku**ysyn, więc naprawdę cię podziwiam za inwencję. Wolę trzymać się tłumaczenia "drań/bękart", a te słowa w naszym języku do najmocniejszych nie należą.
"Pierwotnie słowa bastard używano głównie na określenie dziecka z nieprawego łoża, zwłaszcza potomka królewskiego. Określenie jest to nadal używane w genealogii i heraldyce, a także literaturze historycznej." - wikipedia
Więc poniekąd sk***iel pasuje
A tak poza tym to polecam:
A swoja droga to pobieraliscie nowego klienta czy tylko update starego beta?
update starego,ale i tak nie mam konta,bo stronka nie dzialal a nie gralem przedtem w aiona to nie mialem konta na ncsoft;d
Zdziwiłbyś się, ile osób ma problemy z normalną rozmową po angielsku (zaznaczam - rozmową, a nie palnięciem kilku zdań czy słów żeby dogadać się na trade czy w party). Choćby z tego powodu, że nie wszędzie w szkołach ludzie uczą się angielskiego jako głównego języka obcego (znam kilku takich), albo po prostu dlatego że nie mają do tego talentu.A co do nazwy... cóż, nie zależało nam na poważnej nazwie, a jak ktoś z niegrających z nami rzucał pomysłami typu Blood Angels czy innymi "cool" nazwami to nam się od razu mordy krzywiły. Ktoś rzucił takim pomysłem, stwierdziliśmy że tak zostanie na CBT, a jak ktoś wymyśli coś lepszego (ktoś z legionu ofc) to zaakceptujemy bez gadania. Propozycji żadnych nie słyszeliśmy, ergo - nikomu to nie przeszkadzało.I najgorsze - użyliśmy słowa Polish. No bo przecież zaznaczenie że jesteśmy wyłącznie polskim legionem i nie akceptujemy innych graczy jest czymś nagannym. Jesteście zbyt ograniczeni, żeby zrozumieć że niektórzy po prostu chcą mieć w legionie osoby z własnego kraju? A że jednocześnie dajemy innym graczom z Polski znać że nie jesteśmy międzynarodówką to już w ogóle naganne. Sry, ale konia z rzędem temu kto po samym nickname domyśliłby się że jestem Polakiem i szukam polskiej gildii... miałbym spamować na czacie tylko po to żeby ktoś się odezwał? Cóż...Jeśli nie macie do napisania nic konstruktywnego, wyjdźcie i tyle. Nie chcecie dołączyć = nie wasz problem jak nazywa się nasz legion. Powtórzę tylko że osoby które z nami grały nie mówiły nic negatywnego na ten temat. Chcecie się odezwać na temat dołączenia się, piszcie; chcecie się czegoś dowiedzieć, piszcie; chcecie po prostu ponarzekać, wyśmiać etc. - idźcie na Onet. Ja już na 100% na kolejne głupie zaczepki odpowiadać nie będę.PS. Swoją drogą, triple mówisz... no ale jak się nie czyta dat, to tak to się kończy - pieprzeniem głupot.
Twoja nazwa gilldi oznacza "Polacy opóźnieni w rozwoju" piękna nazwa jak na osobe która mieszka w polsce
Ehh to już się robi żałosne. To jest forum dla tych co chcą dołączyć do legionu... nie chcesz to nie spamuj -.-
Mam pytanie doda mnie ktoś wreszcie do legionu bo napisać na priv nie moge bo veterana jeszcze nie ma a nie chca mnie dodac do friends
Witam. Wraz ze znajomym założyliśmy legion Polish Bastards, który miałby zrzeszać Polaków niezależnie od doświadczenia w grze. Jesteśmy nowym legionem (więc jak na razie niezbyt licznym) i chętnie przyjmiemy dowolną osobę... pod warunkiem ukończenia minimum 16 lat. Nie zależy nam na tym, by wszyscy spędzali dnie i noce przed grą; chcemy po prostu stworzyć grupę ludzi, która będzie czerpała jak najwięcej radości z gry (co nie oznacza, że zarzucimy jakiekolwiek PvP ). Gramy po stronie Elyos.
Legion wystartuje także po zakończeniu CBT i po uruchomieniu gry na Freemium, niekoniecznie pod obecną nazwą (wymyśloną dość naprędce) - jeśli ktoś z członków wpadnie na lepszy pomysł...
TSa na chwilę obecną zakładać nie będę, ale jeśli zbierze się dość dużo ludzi którzy będą chętni do rozmów głosowych to oczywiście wszystko da się załatwić chętni niech piszą do mnie na gg, ewentualnie niech spróbują dodać do znajomych mnie (Naercia) lub lidera (Kylo) w celu napisania whispera (w tym tygodniu testowany jest typ konta Starter, a to uniemożliwi pisanie ich do osób spoza Friend Listy).
Zapraszamy!