[Aion] Polish Bastards

Witam. Wraz ze znajomym założyliśmy legion Polish Bastards, który miałby zrzeszać Polaków niezależnie od doświadczenia w grze. Jesteśmy nowym legionem (więc jak na razie niezbyt licznym) i chętnie przyjmiemy dowolną osobę... pod warunkiem ukończenia minimum 16 lat. Nie zależy nam na tym, by wszyscy spędzali dnie i noce przed grą; chcemy po prostu stworzyć grupę ludzi, która będzie czerpała jak najwięcej radości z gry (co nie oznacza, że zarzucimy jakiekolwiek PvP ;)). Gramy po stronie Elyos.

Legion wystartuje także po zakończeniu CBT i po uruchomieniu gry na Freemium, niekoniecznie pod obecną nazwą (wymyśloną dość naprędce) - jeśli ktoś z członków wpadnie na lepszy pomysł... :)

TSa na chwilę obecną zakładać nie będę, ale jeśli zbierze się dość dużo ludzi którzy będą chętni do rozmów głosowych to oczywiście wszystko da się załatwić :) chętni niech piszą do mnie na gg, ewentualnie niech spróbują dodać do znajomych mnie (Naercia) lub lidera (Kylo) w celu napisania whispera (w tym tygodniu testowany jest typ konta Starter, a to uniemożliwi pisanie ich do osób spoza Friend Listy).

Zapraszamy!

Przypominam o temacie i dodaje kilka informacji :)

Podaje listę wszystkich rekrutujących w naszym legionie:

- Kylo [lider PB]

- Naercia

- Arakiel

- Jake

Sposoby na dołączenie do nas są dwa: albo dodajecie jednego z nas do znajomych i piszecie mu whisperem o chęci dołączenia do nas, albo rozmawiacie z dowolną osobą z naszego legionu i prosicie go o kontakt z którymś z nas. W razie rozszerzenia listy o nowe osoby post będzie edytowany.

Wkrótce zakładamy jakiś kanał do rozmów głosowych, gdy zostanie założony post wyedytuję.

Zaznaczam też, że pierwszeństwo dołączenia do legionu po zakończeniu cbt będą miały osoby które dołączą do nas w trakcie bety i poinformują nas o chęci gry po starcie oficjalnego serwera. Jeśli jednak zostaną jakieś wolne sloty ponad te 60 osób (bo zrobić drugi poziom legionu to pikuś) to będą mogły do nas dołączyć także inne osoby :)

Przypominam wszystkim o jutrzejszym starcie ;) serwer UK (Nexus), jeśli chodzi o rekrutujących to z pewnością ja pod normalnym nickname (n4zArh) i Kylo, potem sytuacja może się zmienić. Legion pojawi się w 2-3 godziny po tym, jak któryś z nas zacznie grać (ale na pewno jeszcze tego samego dnia będziemy w grze) :)

Zapraszam wszystkich Elyos ;)

warn_ico.png
Za combo postow. - Dzz'

ja wale "polish bastards"? i jeszcze triple... ale serio ? polish bastards? ...dokad zmierza ten swiat... moze nazwijcie sie "WiElKiE polaczki pograMcy PL"?

GDZIE SOM MODZI GDZIE ONI SOM ;p

@up

po czesci sie zgadzam, jak widzę tego typu nazwy to od razu myśle że to typowe polaczki i nawet jeśli szukam polskiej gildii to sobie odpuszczam

z inną nazwą może byście znależli więcej sensownych graczy

wujek dobrze mowi za malo powazna nazwa i co najgorsze uzywacie slowa polish nikt was nie potraktuje powaznie takie "nacjonalistyczne" gildie sa smiechu warte... pomysl nad tym i nie ograniczaj sie do samych polakow szukasz ludzi 16+ wiec kazdy zna angielski na takim poziomie zeby gadac z innymi

wujek dobrze mowi za malo powazna nazwa i co najgorsze uzywacie slowa polish nikt was nie potraktuje powaznie takie "nacjonalistyczne" gildie sa smiechu warte... pomysl nad tym i nie ograniczaj sie do samych polakow szukasz ludzi 16+ wiec kazdy zna angielski na takim poziomie zeby gadac z innymi

Zdziwiłbyś się, ile osób ma problemy z normalną rozmową po angielsku (zaznaczam - rozmową, a nie palnięciem kilku zdań czy słów żeby dogadać się na trade czy w party). Choćby z tego powodu, że nie wszędzie w szkołach ludzie uczą się angielskiego jako głównego języka obcego (znam kilku takich), albo po prostu dlatego że nie mają do tego talentu.

A co do nazwy... cóż, nie zależało nam na poważnej nazwie, a jak ktoś z niegrających z nami rzucał pomysłami typu Blood Angels czy innymi "cool" nazwami to nam się od razu mordy krzywiły. Ktoś rzucił takim pomysłem, stwierdziliśmy że tak zostanie na CBT, a jak ktoś wymyśli coś lepszego (ktoś z legionu ofc) to zaakceptujemy bez gadania. Propozycji żadnych nie słyszeliśmy, ergo - nikomu to nie przeszkadzało.

I najgorsze - użyliśmy słowa Polish. No bo przecież zaznaczenie że jesteśmy wyłącznie polskim legionem i nie akceptujemy innych graczy jest czymś nagannym. Jesteście zbyt ograniczeni, żeby zrozumieć że niektórzy po prostu chcą mieć w legionie osoby z własnego kraju? A że jednocześnie dajemy innym graczom z Polski znać że nie jesteśmy międzynarodówką to już w ogóle naganne. Sry, ale konia z rzędem temu kto po samym nickname domyśliłby się że jestem Polakiem i szukam polskiej gildii... miałbym spamować na czacie tylko po to żeby ktoś się odezwał? Cóż...

Jeśli nie macie do napisania nic konstruktywnego, wyjdźcie i tyle. Nie chcecie dołączyć = nie wasz problem jak nazywa się nasz legion. Powtórzę tylko że osoby które z nami grały nie mówiły nic negatywnego na ten temat. Chcecie się odezwać na temat dołączenia się, piszcie; chcecie się czegoś dowiedzieć, piszcie; chcecie po prostu ponarzekać, wyśmiać etc. - idźcie na Onet. Ja już na 100% na kolejne głupie zaczepki odpowiadać nie będę.

PS. Swoją drogą, triple mówisz... no ale jak się nie czyta dat, to tak to się kończy - pieprzeniem głupot.

Tylko kto tu napisał że nie możecie mieć samych polaków, co to ma do rzeczy?

I najgorsze - użyliśmy słowa Polish. No bo przecież zaznaczenie że jesteśmy wyłącznie polskim legionem i nie akceptujemy innych graczy jest czymś nagannym. Jesteście zbyt ograniczeni, żeby zrozumieć że niektórzy po prostu chcą mieć w legionie osoby z własnego kraju? A że jednocześnie dajemy innym graczom z Polski znać że nie jesteśmy międzynarodówką to już w ogóle naganne. Sry, ale konia z rzędem temu kto po samym nickname domyśliłby się że jestem Polakiem i szukam polskiej gildii... miałbym spamować na czacie tylko po to żeby ktoś się odezwał? Cóż...

Po drugie sam sobie właśnie pieprznąłeś hipokryzje, więc brawo dla ciebie.

Czemu nie nazywacie się w taki razie "Polskie Nicponie"(haha), tylko POLISH BASTARDS - 2 angielskie słowa - polska nastawiona na polaków, no cóż brawo...

2 rzecz to taka że wy jesteście ograniczeni, nie przyjmując ludzi z innych krajów (to moge zrozumiec), a do tego... nie potrzebuje nic więcej pisać, bo hipokryzja robi z ciebie niepoważnego, wręcz śmiesznego człowieka, kiedy piszesz takie eseje, a nawet nie wiesz o czym.

Jeśli nie macie do napisania nic konstruktywnego, wyjdźcie i tyle. Nie chcecie dołączyć = nie wasz problem jak nazywa się nasz legion. Powtórzę tylko że osoby które z nami grały nie mówiły nic negatywnego na ten temat. Chcecie się odezwać na temat dołączenia się, piszcie; chcecie się czegoś dowiedzieć, piszcie; chcecie po prostu ponarzekać, wyśmiać etc. - idźcie na Onet. Ja już na 100% na kolejne głupie zaczepki odpowiadać nie będę.

To jest właśnie coś konstruktywnego, napisaliśmy jak to widzimy i dlaczego. Wg ciebie napisanie tego co my, a napisanie "Hahahah polish bastards co za zj*by dały taką nazwę" jest tym samym tak?

W takim razie to mój ostatni post tutaj bo nie będę nawet próbował ci tłumaczyć i zniżać się do takiego ograniczonego toku rozumowania.

prosze cie... kazda plaska gildia ma czlonkow z PL i w tytule poland czy cos? to ze sie ograniczaja do Pl nie zanczy ze musz to robic w tak glupi sposob a co do rozmawiania po angielsku ... stary wez stad wyjdz prosze... to ze sa osoby z innych krajow nie oznacza ze beda prowadzic debaty na temat polityczny czy omawiac sytulacje gospodarcza a napisac idzie ktos na raid czy chce ktos do PT umie kazdy w MMO nie trzeba bys mistrzem angielskiego zeby moc grac

Co jak co ale Blood Angels jest o wiele wiele lepsze niz Polish Bastards. Hahahah, ja je*** xD

Łamię swoje słowo, ale...

Tylko kto tu napisał że nie możecie mieć samych polaków, co to ma do rzeczy?

A dałem cytacik na początek, dałem. Magar napisał żebyśmy się nie ograniczali do samych Polaków i na to odpowiedziałem.

Po drugie sam sobie właśnie pieprznąłeś hipokryzje, więc brawo dla ciebie.Czemu nie nazywacie się w taki razie "Polskie Nicponie"(haha), tylko POLISH BASTARDS - 2 angielskie słowa - polska nastawiona na polaków, no cóż brawo...2 rzecz to taka że wy jesteście ograniczeni, nie przyjmując ludzi z innych krajów (to moge zrozumiec), a do tego... nie potrzebuje nic więcej pisać, bo hipokryzja robi z ciebie niepoważnego, wręcz śmiesznego człowieka, kiedy piszesz takie eseje, a nawet nie wiesz o czym.

Taa, "pieprznąłem hipokryzję". Szczerze mówiąc nie wiem czemu nazwa angielska tak bardzo mi się spodobała że postanowiłem się na nią zgodzić, może po prostu brakło lepszych [także polskich] alternatyw (przypominam: wymyślając je na poczekaniu, na szybko). Chcieliśmy w jakiś sposób zaznaczyć narodowość i jednocześnie (o ironio) nie mogliśmy znaleźć żadnych ciekawych polskich nazw. Gdzie tu do cholery hipokryzja? W tym, że twoim zdaniem użycie słowa "polski" po angielsku to coś nie tak?

To jest właśnie coś konstruktywnego, napisaliśmy jak to widzimy i dlaczego. Wg ciebie napisanie tego co my, a napisanie "Hahahah polish bastards co za zj*by dały taką nazwę" jest tym samym tak?W takim razie to mój ostatni post tutaj bo nie będę nawet próbował ci tłumaczyć i zniżać się do takiego ograniczonego toku rozumowania.

Hmm, po raz kolejny piszesz bzdury. Nigdzie nie porównałem tego co wy napisaliście do typowych bluzgów. Dla mnie jedyne co tu było warte wzmianki to fakt, że Magar zaproponował nam otworzenie się na inne kraje i na to odpowiedziałem bez obrażania kogokolwiek (aż sprawdziłem). Co do nazwy... cóż, ton był dość ostry ze względu na pierwszy post Magara (chyba nie powiesz że jego ton był przyjazny, twórczy albo w ogóle pozytywny?), ciebie akurat mogę na spokojnie za tamten post przeprosić. A to że w drugim utrzymałeś poziom co najwyżej równy mojemu... nvm.

@up: być może dla 15-latka nazwa Blood Angels jest jakaś taka epicka, mi się zwyczajnie przejadła.

@Magar: oczywiście że nie zawsze ma w nazwie słówko Polish albo PL, byłem już w kilku mniejszych czy większych. Ale nasza ma. Tak bardzo cię to boli? A co do rozmowy po angielsku... cóż, niektórych satysfakcjonuje to że w MMO rozmawiają o MMO, ja tam wolę spokojnie porozmawiać z ludźmi z gildii o czymś więcej niż gra. Nikt nie mówi o rozmowie o polityce...

Jeszcze raz proszę, przestańcie odwracać uwagę od tego co w moich postach jest istotne. Jak komuś nie pasuje nazwa, niech nie dołącza i tyle. Proste?

hater gonna hate (czyli ja) wkurzyles mnie nic nie kazalem nie powiedzialem masz sie nie ograniczac a to co pisalem to rada a tak wogole panie cytat master skoro wiesz ze jest opcja cytat to nie zapominaj o opcji edit we wszystkim tak madry i cwany ale tripla walnales niezlego

Fajnie że tu napisałeś bo nie wiedziałam jak sie spotkamy wszyscy po cbt :) Jakby co nick dalej bd mialataki sam czyli Anulenka :)

wszyskie te posty, majace negatywny wydzwiek, zostaly napisane tylko dlatego, ze nie spodobala wam sie nazwa klanu? To tylko nazwa, chyba bardziej powinny was interesowac sprawy, ktore sa typowo zwiazane z zyciem gildii, takie jak organizacja, zadady tam panujace i wdrazanie ich w zycie, atmosfera tam panujaca, itp, itd. A teraz, to co robicie, czyli debata na temat nazwy gildii i jej ogromna krytyka, jest zwuczajnie zabawne i robi z was Polakczuff, od ktorych tak stronicie w tym temacie. Nie podoba wam sie- nie musiscie nalezec do tej organizacji.

Swoja droga, co jest zlego w tych, jak to okresliliscie, nacjonalistycznych nazwach? Sam osobiscie wole grac z Polakami i tylko nimi, a to ze wzgledu na poziom gry, jakim nasza narodowosc jest gwarantem. Moze to dziwne, ale w ile gier online gralem, w tylu to Polacy wiedli prym, a zaznaczenie, ze klan jest typowo polski, osiagniecie poprzez nazwe gildii, jest zwyklym zagraniem, ktore nie powinno automatycznie przekreslac danej wspolnoty graczy. Juz taka nazwa jest lepsza, niz wpsomniane wyzej Blood Angels, ktore jest tandetne, blahe, infantylne i smierdzi fantastyka dla dzieci.

Nazwa gildii naprawdę ma dla mnie znaczenie, bo to stoi przy moim nicku i reprezentuje moją postać, a to, że Ty możesz być w gildii o nazwie "Gender Benders" Dzz i nie wstydzić się tego(och to tylko nazwa haha) to już twoja sprawa.

Btw jeżeli Blood Angels brzmi tandetnie to nie wiem jakiego określenia mam użyć na "Polish Bastards"(Polski cham, bękart

Nie jestem przeciwko nacjonalistycznym gildiom, ale nie takim. Źle to wygląda i tyle. Nawet dodanie PL do nazwy nie jest tak odrzucające.

EDIT:

Pamiętam jak grałem w WoW'a na privie i gracz Mojamala założył gildię "Właź pod stół". Myślałem, że zapluje monitor ze śmiechu jak zobaczyłem to to na arenie. Nawet ta nazwa była lepsza :P

Wilco, ale bycie draniem jest w modzie, dlatego nazwe klanu mozna uznac aktualna i trafiona ; p.

Wilco, ale bycie draniem jest w modzie, dlatego nazwe klanu mozna uznac aktualna i trafiona ; p.

Hmm może i modne, ale znajdą się przecież lepsze nazwy mniej dosłowne, ale z sugestią :P Polish Syndicate, Polish Looters, Doomed Kingdom of Poland(lol poniosło mnie)... to takie nazwy pierwsze z głowy

Na IA był/jest legion o identycznej nazwie... Ja tam ogólnie nic nie mam do was: macie prawo mieć nazwy jakie chcecie (dla ciekawych są jeszcze lepsze w tym przypadku nicki: http://imageshack.us/photo/my-images/51/aion0052r.jpg/). Ale ja mam już we łbie wprawione, że gdy widzę gdzieś PL czy polish to mnie trafia (trauma z metina/tibii) i lepiej patrzę na nazwę Obryzg/Dres/Debil itp. niż CokolwiekPL...

Hah, ta ostatnia nazwa mnie zmiazdzyla( DKoP) xD. A co do wstydu - pamietajcie, ze dolaczenie do gildii jest dobrowolne, nikt nikogo nie bedzie zmuszac, dlatego nie ma co sie stresowac tym, ze nazwa taka, a nie inna, polecam zmienic temat rozmowy i zajac sie bardziej przyziemnymi sprawami, tymi majacymi wiekszy zwiazek z istota bytowania gildii.

btw. on napisał na początku że ta nazwa była wymyślona naprędce i jeśli ktoś będzie miał dobry pomysł to wybierze się inną nazwę więc nie wiem w czym problem o.O