Do wszystkich tych którzy uważają, że Aion jest martwy -"populacja zdycha" , "serwery świecą pustkami", "nie ma ludzi do gry"
źródło -> http://aioninfo.com/online/ <max serwerów - 5000 osób>
Nie wiem na jakich serwerach Wy gracie i skąd bierzecie informacje ale populacja w Aionie na serwerach Europejskich ma sie dobrze. Nie jest to jakiś HIT ale uważam, że 2000-2500 ludzi (na każdym z serwerów) online miedzy godzinami 18-23 to jest dobry wynik.
Warto zaznaczyć, że serwery Deyla, Hellion, Antriksha, Hyperion, Loki to są serwery połączone.
Tylko Polski Barus, Niemiecki Thor i Francuski Urtem nie wymagały połączenia serwerów ponieważ populcja na tych serwerach była wysoka.
Jeżeli chodzi o nasz Polski serwer Barus – Siege(mass pvp/walka o forty) jest codziennie i codziennie jest po 400~ osób na siege, Dredy (areny pvp 1vs1, 6vs6, 12vs12 i inne) też są codziennie i na przeciwników czeka sie może z 15-40 sec (u elyosow czasami czeka się troszkę dłużej).
Podsumowując dla tych ktorzy uważają, że Aion upada i dla tych (starych/nowych) graczy którzy są ciekawi jak wygląda sytuacja z "populacją" – Aion ma sie dobrze.
W sierpniu zawita u nas patch 5.0 – nowy cap lvl, nowa mapka, instancje i wiele innych.
Ja i tak czekam na patcha 5.3 gdzie Ereshkigal puści z dymem Pandemonium i Sanctum HYPE
Jako, że to mój pierwszy temat i post to pozdrawiam całe mmorpg.org.pl (od którego się uzależniłem), GURU, redaktorów, modów, użytkowników, hejterow, cziterów (was nie lubie), płaczków i wszystkich kochanych cebulaczków.
Dziękuje za uwage, pozdrawiam