Aion problem!

Witam

Zamierzam zagrać w Aiona, jednak mam mały problem.

Gra chodzi w miarę dobrze tylko na low ustawieniach graficznych (oczy bolą).

Mój komputer:

Windows 7 Home Premium

64-bitowy

NVIDIA GeForce GT 520MX

Intel® Core i3-2330M CPU @ 2.20GHz

4.00GB Ram

Od razu mówię, że na komputerach znam się średnio, więc jeśli ma ktoś jakąś radę, to bardzo bym prosił o dokładniejsze wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Ale co się dzieje w grze. Spadki fps? Wyłącza ci się? Sprawdź czy masz aktualne sterowniki.

ntel® Core™ i3-2330M CPU @ 2.20GHz

NVIDIA GeForce GT 520MX

NA cuda sie nie nastawiaj:)

Tak, mały FPS.

Wiem wiem, że jakaś tam ekstra maszyna to nie jest, ale na średnich to Tera i GW2 mi chodzi, Aion to dużo starsza gra, więc liczyłem, że chociaż na tych średnich by pojechało.

Hmmmm... AMD Athlon 64 3000+ Radeon HD 4350. Średnie ustawienia i gram w 30-35 fpsach z rzadkimi ścinami. Jedynie w pvp lub gdy jest dużo osób coś się dzieje, a wątpię żeby on był już na ponad 10lvlu

Sprawdź wszystkie sterowniki i zaczekaj aż wgrają 3.9. Może coś się zmieni.

Tak a propos , kiedy serwery będą dostępne. Przewidywane było 8 godzin. Mija już 11 godzina :/

Już powinny być online. Sprawdź teraz.

Jeszcze troszkę chyba :/ , sprawdzam na bieżąco i na razie się nie zapowiada , że przed 20 będą online .

Bawiłem sie troche jako ze mam lapka z praktycznie takim samymi komponentami. Jedynie procesor niewiele lepszy a reszta taka sama.

Najważniejsza rzecz to w grze ustawić żeby gra chodziła na Fullscreen, o dziwo wydajność zwieksza sie bardzo, nastepnie nie bawic sie suwakami opcji graficznych tylko zmienic na samej górze typ grafiki z High Quality na Default i dopiero ustawiać suwaki.

Jeśli twój sprzęt to laptop, sprawdź czy w opcjach zasilania masz ustawioną Wysoką wydajność albo Gaming mode power plan, daje bardzo dużo. Dalej, jeśli oczywiscie to laptop, wejdz w ustawienia karty graficznej, jeśli masz dwie to upewnij sie że aion wykorzystuje tą lepszą (tj. nvidia), nastepnie ustaw wydajność na max, wyłącz oszczedzanie energii i powinno być luks ;)

Tak, mały FPS.Wiem wiem, że jakaś tam ekstra maszyna to nie jest, ale na średnich to Tera i GW2 mi chodzi, Aion to dużo starsza gra, więc liczyłem, że chociaż na tych średnich by pojechało.

Ale Aion ma mega skopana optymalizacje :) o siegach na tym kompie mzoesz zappomniec bez shift+ f12 czyt . same nicki :) Lepiej graj w TERE jak lepiej chodzi bo duzo fajniejsza:)

@up, przestań już spamować tym syfem...

Sprawdź czy nie masz przypadkiem włączone "Advanced/High Quality Graphics Engine" (czy jakoś tak) w opcjach. To strasznie zżera FPS'y.

Mam gorszego lapka, a Aion chodził u mnie bez problemu na średnich.

Tak to jest Laptop :)

To zrób tak jak napisałem i powinno byc bardzo dobrze ;)

Przy okazji, grzeje się laptop ? Tak czy siak proponuje podkładkę chłodzącą w razie W.

Mam podkładkę, nie grzeje się :)

Raczej zbędna, nie grzeje sie i pracuje caly czas tak samo, nawet przez 10 godzin, klatki poza wiekszymi miastami nie spadaja poniżej 30 na przyzwoitych ustawieniach.

Melidiar, masz moze Samsunga NP300V5A ?

Mam Samsunga NP300E5A

Witam

Zamierzam zagrać w Aiona, jednak mam mały problem.

Gra chodzi w miarę dobrze tylko na low ustawieniach graficznych (oczy bolą).

Mój komputer:

Windows 7 Home Premium

64-bitowy

NVIDIA GeForce GT 520MX

Intel® Core i3-2330M CPU @ 2.20GHz

4.00GB Ram

Od razu mówię, że na komputerach znam się średnio, więc jeśli ma ktoś jakąś radę, to bardzo bym prosił o dokładniejsze wyjaśnienie.

Pozdrawiam