Aion-pytania od nowego

Więc tak,mam zamiar zacząć teraz grac w Aiona,nigdy wcześniej nie grałem w tą grę.

Dlatego mam kilka pytań:

1.Która klasa jest dobra,dlaczego(najlepiej grałbym jakimś assasinem czy tam łucznikiem jak są takie postacie,albo jakimś healerem)

2.Podobno jest kilka serverów,jaki wybrać,dlaczego?

3.Jakieś rady na start może byście mi podali?:P

I na koniec,szukam może kogoś do grania,kto chciałby ze mną zagrać od nowa i przy okazji mi podpowiadać jak co i gdzie w tym Aionie.

Dzięki.

1.nie da sie powiedziec ktora klasa jest dobra ^^ bo nawet healer ma drzewko pvp i potrafi w 3 sek rozgniesc przeciwnika :D lepiej obejrzyj na yt kazda klase [jesli chcesz cos o skillach to w google "(klasa) skills" i mozna sie cos dowiedziec o stylu itd]

2.ale EU czy NA :D? na NA to siel (najwiekszy online) na EU to zalezy czego szukasz :) barus to swiezy server co daje kulejacy broker lecz brak wykoksanych postaci a np na spatalosie masz dobry broker ale juz wykoksanych ludzi :D

3.ciezko cos doradzic zwazywszy ze nie wiesz jak wyglada 1 drzewko w grze ;d ale na 4.0 to podstawa fast exp i nie grinduj! (chyba ze instancja) wszystko na questach ;d

Ja właśnie zacząłem grać na Barusie. Asmodian nick Xanxus.

Jak ja szukałam klasy dla siebie i przeglądałam różne fora, to w komentarzach pojawiały się opinie, że assassin nie jest dobry dla początkujących. Ranger jest łatwą postacią, kleryk w sumie jest dobry do solowania, chociaż wolno bije, ale zawsze się przyda w pt :D

Jak lubisz grać z Polakami i używasz spolszczonej wersji, to wybierz Barus.

osobiscie PL aiona nie polecam bo sie ciezko dogadac :D latwiej mozna zostac wysmianym ;d a nauczenia sie aiona ENG bardziej ci sie w zyciu przyda :)

1.Która klasa jest dobra,dlaczego(najlepiej grałbym jakimś assasinem czy tam łucznikiem jak są takie postacie,albo jakimś healerem)

ad1. jest assasin jest ranger jest cler i supporty , nie ma czegos takiego jak najlepsz aklasa - ow GUNER nie jest najlepsza klasa nie byl i nie bedzie .

ad.2 Oczywiscie Barus Polski server gra sie rozwija coraz bardziej polecam jak najbardziej , zreszta wiekszosc ludzi tu przechodzi

3.Jakieś rady na start może byście mi podali? :P

ad3. znajdz legion w , ktorym ci wytlumacza.

Więc tak,mam zamiar zacząć teraz grac w Aiona,nigdy wcześniej nie grałem w tą grę.

Dlatego mam kilka pytań:

3.Jakieś rady na start może byście mi podali?:P

I na koniec,szukam może kogoś do grania,kto chciałby ze mną zagrać od nowa i przy okazji mi podpowiadać jak co i gdzie w tym Aionie.

Dzięki.